zondag, april 28, 2024
HomeSV BernardusInterviews SV BernardusBernardus weet weer wat verliezen is, 4-0 tegen koploper SJC

Bernardus weet weer wat verliezen is, 4-0 tegen koploper SJC

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Bernardus ging vol vertrouwen naar Noordwijk om het op te nemen tegen koploper SJC. Dat vertrouwen was zeker ergens op gestoeld, want de club had na de winterstop nog alles gewonnen en stond na vier wedstrijden in de tweede periode zonder puntverlies fier bovenaan. Tevens tegen de twee ploegen die uit gaan maken wie er kampioen gaat worden werden knappe resultaten geboekt, koploper en de tegenstander van vanmiddag SJC werd thuis op een doelpuntloos gelijkspel gehouden en een paar weken geleden werd er uit van LSVV’70 zelfs gewonnen. Aan alles komt een eind en zo ook aan de knappe reeks van de oranje-witten.

Het thuispubliek had duidelijk niet voor de wedstrijd van de koploper gekozen, aangezien het overgrote deel voor de zondagtak had gekozen die tegen ARC moest aantreden. Gelukkig hadden er nog voldoende Hazerswoude Rijndijkers de moeite genomen om hun cluppie te steunen.

De wedstrijd werd eigenlijk opengebroken door een dode spelsituatie, de thuisclub mocht een vrije trap nemen die met het hoofd door Jeffrey den Elzen tot doelpunt werd gepromoveerd (1-0). De minuten vlak daarna waren de beste van de bezoekers in de eerste helft. Eerst was het Rohan Abeysekera die rakelings naast kopte en daarna was een Noordwijkse teen er de oorzaak van dat een Rijndijker alleen voor de keeper verscheen, zonder succesvol te worden.

Voordat de 2-0 viel was er al een bal van de lijn gehaald en had Remko van der Werff, na een scrimmage, in paniek tegen zijn eigen doelpaal geschoten. Tegenwoordig hebben de analisten op tv de grootste moeite om te snappen wanneer het nu hands is, maar bij de tweede treffer van de Noordwijkers leek een SJC speler toch duidelijk voordeel te hebben van een  handsbal en de terugkaatsende bal werd ingeschoten: 2-0. De koploper combineerde makkelijker, terwijl de bezoekers de bal moeilijk in de ploeg konden houden, al maakte de harde wind die pal op het veld stond het spelen niet makkelijk.

Dany Kapaan, die de in de eerste helft geblesseerd geraakte Jim Beukeboom verving, moest gelijk aan de bak om een gevaarlijk afstandsschot net over de lat te tikken. Tien minuten na de rust had Tim Schalken de spanning terug kunnen brengen, maar alleen voor de doelman schoot hij tegen hem aan. Na een foute pass van invaller Luc Tor volgde een razendsnelle counter en de 3-0 was een feit. Als de wedstrijd al niet gespeeld was werd dat vijf minuten later bewaarheid toen SJC met een fraaie individuele actie de eindstand op het bord bracht 4-0.

Aanvoerder Michael Vermeulen: ,,Dit was toch wel een kansloze nederlaag en we hadden er vooraf toch nog zeker wel vertrouwen in, mede door de goede resultaten tegen de twee koplopers. Dit vind ik toch wel de beste ploeg waar we tegen gespeeld hebben en we moeten ons oprichten en de komende wedstrijden gewoon weer winnen. Thuis zijn we sterk en onze enige uitwedstrijd is nog tegen de nummer voorlaatst, maar laten we niemand onderschatten. De wedstrijd tegen Hazerswoudse Boys zou wel eens een beslissende kunnen zijn, het zijn sowieso al potjes op zich aangezien iedereen elkaar kent en het lekker druk zal zijn met hopelijk lekker weer.”

Invaller Koen Schellingerhout had nog de eretreffer op zijn hoofd, maar deze zou alleen voor de statistieken zijn. Inmiddels was de hemel losgebarsten en maakte de scheidsrechter zijn beste beslissing door er geen tijd bij te trekken en zo kon iedereen lekker de warme kantine in.

De volgende wedstrijd voor de Rijndijk bewoners is de eerste van drie (!) thuiswedstrijden, op 6 april kan men bij winst op Football Factory weer een concurrent voor de derde plaats en tweede periode op ruime afstand zetten. Mede gezien de sterke thuisreeks moet dit zeker tot de mogelijkheden behoren.

SJC-Bernardus 4-0 (2-0). 07. Den Elzen 1-0, 20. Dahler 2-0, 65. Steenvoorden 3-0,70. Gorter 4-0. Scheidsrechter: Al Shaarani.

Basisopstelling Bernardus: Beukeboom, Van Tol, Rijnbeek, De Groot, Van der Werff, Vermeulen, Straathof, Van der Heiden, Schalken, Abeysekera, Schakenbos.