zondag, april 28, 2024
HomeSV BernardusInterviews SV BernardusBernardus weinig overtuigend naar de overwinning: ,,Het zag er eigenlijk niet uit”

-

Vijfde klasse A (zaterdag) – ,,Het had wel wat overtuigender gemogen.” In die conclusie konden zowel Luuk Enter als Rens Schakenbos van Bernardus zich zaterdag wel vinden. De 3-1 zege op SVO Buytenpark was terecht, maar stemde eigenlijk geen van beide spelers tevreden.

,,We begonnen zwak aan de eerste helft en kwamen snel met 0-1 achter”, blikt Enter terug op de wedstrijd. ,,We scoorden daarna nog wel de gelijkmaker, maar het was geen sterke eerste helft van onze kant. Misschien waren we te nonchalant. Laten we voorop stellen dat we blij zijn met de drie punten, maar het had overtuigender gemogen.”

Teamgenoot Schakenbos deelt die mening. ,,Het was gewoon een slordige eerste helft van onze kant. Het zag er niet uit, eigenlijk. Als het bij ons eenmaal niet loopt, gaan we al snel tegen onszelf voetballen. We moeten het gewoon simpel houden, dan zijn we veel sterker.”

De donderpreek bij rust van trainer Serge den Os zorgde echter niet per se voor het gewenste effect in de tweede helft. Schakenbos: ,,Het was nog steeds slordig, maar je merkte dat er meer rust in de ploeg kwam na wat positiewisselingen. Je zag wel dat we de wedstrijd meer onze kant op konden trekken.” Het leverde Bernardus twee doelpunten op, waardoor de drie punten in Hazerswoude-Rijndijk bleven.

De overwinning op SVO Buytenpark zorgt voor Bernardus ook voor het behouden van de derde plaats op de ranglijst. Wat daarbij opvalt is dat de ploeg niet al te veel scoort, maar ook niet al te veel incasseert. Zowel Enter als Schakenbos benoemen als reden hiervoor de vele verdedigers in de selectie. ,,We zetten vrijwel nooit grote scores neer, maar krijgen ook niet al te veel goals om de oren.”

Bernardus – SVO Buytenpark 3-1 (1-1). 0-1, Abeysekera 1-1, Van der Heiden 2-1, Abeysekera 3-1.