zondag, april 28, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseGeen treffers in Nootdorp, Valken'68 blijft derde

Geen treffers in Nootdorp, Valken’68 blijft derde

-

Eerste klasse C (zaterdag)- Om een wedstrijd te kunnen winnen moet je minimaal een goaltje scoren. Dat kregen Valken’68 en RKDEO niet voor elkaar, met als logisch gevolg een 0-0 uitslag op het Nootdorpse sportpark. Het betekent vreemd genoeg niet dat je daarmee in de razend spannende 1e klasse C de titelaspiraties moet opgeven. Zelfs RKDEO niet, dat nota bene de zesde remise op rij boekte. Van de ploegen bovenin wist alleen Wippolder een zege te boeken (op concurrent LFC) deze zaterdag, om daarmee de koppositie te heroveren nadat ze vorige week op ’t Duyfrak nog met 5-0 waren geveegd.

De ban was in de openingsminuut al bijna gebroken. Sammy Zandbergen brak op links door, maar zijn assist vanaf de achterlijn bereikte Jelle van den Oever net niet. In het restant van de speeltijd sprokkelden de gasten de meeste mogelijkheden bij elkaar. Derek van der Plas opperde na afloop dan ook terecht dat zijn ploeg aanspraak mocht maken op een verdiende zege. Kopballen van Dunke Lagerberg en Van den Oever, vooral uit corners en vrije trappen, vlogen echter over het Nootdorpse doel. Toen in de tweede helft Van den Oever een zuivere voorzet van Dirk van Duijn wel binnen de palen kreeg, stonden doelman Huub Koning en de doellat de voorsprong alsnog in de weg. Van Duijn zelf eindigde een fraaie solo nog met een schot voorlangs.

Ook de thuisclub kon geen kansen verzilveren, hoewel ze een paar keer paniek zaaiden in de Valkenburgse defensie en Stijn Haasnoot een inzet op de doellijn moest keren. Frank Kardjani maakte schotpogingen van aanvaller Sven van Noppen onschadelijk. De grootste kans op 1-0 was voor Olaf Kramer die op slag van rust de bal van dichtbij naast prikte.

Zo moest er van beide kanten genoegen worden genomen met een doelpuntloos gelijkspel, dat met wat geluk een driepunter had kunnen zijn. Valken’68 mag volgende week thuis proberen tegen de andere opponent uit Nootdorp wel succes te boeken. De plaatselijke SV staat weliswaar onderaan, maar weet de laatste weken eindelijk punten te pakken. Vandaag won het met 3-0 van directe concurrent Die Haghe.

RKDEO – Valken’68 0-0.

Opstelling Valken’68: Kardjani, Van Duijvenvoorde, Oudshoorn, Slootweg, Haasnoot, De Mooij, Zandbergen (66. Wietsma), Lagerberg, Arikan (76. Guijt), Van den Oever, Van Duijn.

Must Read