zaterdag, april 27, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klassePeer van Paasen en Jesse Driebergen blijven FC Rijnvogels trouw

Peer van Paasen en Jesse Driebergen blijven FC Rijnvogels trouw

-

Peer van Paasen zal ook volgend seizoen bij Rijnvogels blijven voetballen. De 26-jarige middenvelder annex verdediger gaat daarmee alweer zijn vierde seizoen in op De Kooltuin en heeft dit seizoen alweer negentien wedstrijden en drie doelpunten op zijn naam staan de in de derde divisie. Dat zijn knappe cijfers en dan te bedenken dat dit de laatste weken ook nog eens op een vrij nieuwe positie is. Tegen VVSB speelde hij uitstekend als rechtsback en mocht 90 minuten blijven staan van interim-trainer Joost den Hollander.

In de zomer van 2021 kwam Peer binnen op De Kooltuin nadat hij afscheid had genomen bij zijn jeugdliefde Voorschoten ’97. De start van het huwelijk tussen de rechtspoot en FC Rijnvogels was geen fijne want ook hij kreeg te maken met een kruisbandblessure. Na een jaar revalidatie mocht hij meer dan genoeg vlieguren maken in de 3e divisie en dit seizoen lijkt zijn definitieve doorbraak te zijn. Hij heeft nu al net zoveel wedstrijden op zijn naam staan als vorig seizoen op het een na hoogste amateurvoetbal van Nederland. Ook Peer heeft de Rijnvogels methode doorlopen om van talentvolle speler de stap omhoog te maken en tot volle wasdom te komen op het prachtige podium van de 3e divisie.

Nog steeds nagenietend van de overwinning in de derby tegen VVSB heeft de technische commissie nog meer geweldig nieuws te melden. Jesse Driebergen heeft zijn ja-woord gegeven voor nog een seizoen bij FC Rijnvogels. Het gaat alweer zijn zevende seizoen worden op De Kooltuin waar hij al zoveel mooie momenten heeft meegemaakt. We zijn extra trots dat Jesse nog een seizoen gaat blijven bij onze mooie club, want hij is na een lange en moeilijke revalidatie aan zijn knie na de winterstop weer helemaal terug van weg geweest.

Voor de winter had de linkspoot al een paar keer minuten gemaakt in het tweede elftal en na de kerst is hij in elke wedstrijd bij het eerste elftal in de basis gestart. Steeds een beetje langer om op gedegen wijze de belasting op te voeren. Fijn om te zien dat Jesse zijn kunsten nog niet verleerd is en een groot aandeel heeft in de zegereeks die in januari is ingezet. En het allerbelangrijkste is dat hij weer lekker kan genieten van zijn geliefde spelletje. In de zomer van 2018 kwam Jesse over van Quick Boys waar hij vier seizoenen lang in de hoofdmacht had gespeeld. In de jeugd begon hij bij buurman Valken ’68 om uiteindelijk in de opleiding van Feyenoord terecht te komen waar hij tot zijn 18e deel van uit maakte. Nieuw-Zuid werd verruild voor De Kooltuin en onder trainer Thomas Duivenvoorden maakte Jesse de switch van middenvelder naar een moderne ijzersterke linksback. De Valkenburger was één van de absolute sterkhouders en tweede aanvoerder in het kampioensjaar waar ons vlaggenschip promotie naar de 3e Divisie realiseerde. Ook in de start van het seizoen daarna bleek dit podium absoluut niet het plafond van Jesse te zijn, we gaan nu hij terug is van zijn knieblessure nog heel veel genieten van de inmiddels 28-jarige linkspoot.

Technische commissie FC Rijnvogels

Blijft: Pim van der Plas, Nabil Haddadi, Vincent Noordam, Jacco Scholten, Kasper Michel, Sureyo Marcander, Peer van Paasen, Jesse Driebergen

Nieuw: Wesley van Vuren (Hillegom), Bryan Illiohan (per direct), Sem van Oosten (Noordwijk), Stijn Driebergen (Rijnsburgse Boys)

Vertrekt: Neville Ogidi Nwankwo (Quick Boys), Tom Bijen (Rijnsburgse Boys), Willem Schonenberg (onbekend), Maarten Reyneveld (ARC), Willem Schonenberg (ARC), Dennis Bakker (Noordwijk), Dirk-Jan van den Oever (SJC), Roy van Leeuwen (SJC)

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read