zaterdag, april 27, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseSven Koppenol en Thomas Schaap strijken neer bij FC Rijnvogels, vijf vertrekkers

Sven Koppenol en Thomas Schaap strijken neer bij FC Rijnvogels, vijf vertrekkers

-

De technische commissie is blij te melden dat het weer een nieuwe zomeraanwinst kan melden voor het seizoen 2024/2025. Sven Koppenol zal aankomende zomer de stap gaan maken van Forum Sport naar FC Rijnvogels. Daarmee treed hij in de voetsporen van Tom Bijen en Jacco Scholten, zij hebben de afgelopen jaren succesvol via Forum Sport de weg naar De Kooltuin weten te bewandelen en hebben zich ontwikkeld tot volwassen 3e Divisie spelers.

Koppenol (hierboven op de foto met Huig Hoek, TC) is 19 jaar en spits van beroep. Mede dit seizoen is hij bij Forum Sport actief en zijn ster is rijzende bij de gedeeld koploper van de 1e klasse. Met liefst negen goals in dertien optredens is hij goed op dreef in Voorburg. Afgelopen oktober wist hij bijvoorbeeld met een hattrick de derby tegen Voorschoten ’97 naar zijn hand te zetten en ook afgelopen zaterdag en ook in de laatste competitiewedstrijd tegen SV Nootdorp wist hij tweemaal het net te vinden. Mede hierdoor deelt Forum Sport de koppositie met FC Skillz en RKDEO. De komende maanden richt Sven zich op zijn huidige club in de titelstrijd met hopelijk promotie naar de 4e Divisie. Daarna maakt hij de sprong naar de 3e Divisie met FC Rijnvogels. Sven heeft goede voorbeelden voor zich die ook de stap omhoog hebben gemaakt en bij FC Rijnvogels het podium hebben gevonden en de kans hebben gekregen om tot volle wasdom te komen op landelijk niveau. Dat is wat de ambitieuze centrumspits uiteraard ook graag wilt gaan bereiken.

De technische commissie feliciteert Sven met zijn komst naar Katwijk aan den Rijn en wensen hem veel fijne momenten toe in het shirt van onze mooie en warme vereniging. Welkom bij de Rijnvogels familie!

De technische commissie van FC Rijnvogels is trots dat het kan melden dat Thomas Schaap volgend seizoen in het shirt van FC Rijnvogels komt te spelen. De middenvelder komt over van VVSB en is alweer de vierde zomeraanwinst voor het nieuwe seizoen.

Schaap (hierboven op de foto, andermaal met Huig Hoek) is 24 jaar en kwam afgelopen zaterdag nog binnen de lijnen in de streekderby tussen zijn huidige en nieuwe ploeg. De aanvallend ingestelde middenvelder speelde in de jeugd bij FC Volendam, Ajax en AFC. Bij de senioren kwam hij via Zwaluwen ’30 bij Purmersteijn terecht in de zondag 4e Divisie. Als clubtopscoorder (17 goals in 26 wedstrijden) speelde hij zich in de kijker om weer een stap omhoog te maken en zo verruilde hij Purmerend voor de Bollenstreek. Sinds dit seizoen speelt hij in het paars-geel van VVSB. In Noordwijkerhout kwam hij tot nu toe 19 keer op het wedstrijdformulier terecht bij de competitiegenoot van ons vlaggenschip.

De technische commissie feliciteert Thomas met zijn komst naar De Kooltuin en wensen hem veel mooie momenten toe bij onze fijne en warme vereniging. Welkom bij de Rijnvogels familie!

Rigters, Rutgers, De Jong, Jansen en Van Montfoort verlaten de Kooltuin

De technische commissie van FC Rijnvogels is druk bezig om de selectie van volgend seizoen in te richten en daar hoort helaas ook bij dat we afscheid gaan nemen van enkele spelers. In goed overleg is besloten om de contracten van Djamairo Rigters, Sieb Rutgers, Jordan de Jong, Julian Jansen en Victor van Montfoort niet te verlengen. Alle vijf de spelers zullen volgend seizoen bij een andere club gaan voetballen.

Djamairo Rigters kwam afgelopen zomer over van VUC uit Den Haag en heeft dit seizoen vooral als invaller het shirt van FC Rijnvogels gedragen. Dit seizoen kwam hij zestien maal binnen de lijnen in de 3e divisie en eenmaal speelde hij mee in het kader van de KNVB Beker. In het verleden speelde de buitenspeler voor VELO, TAC ’90 en VUC.

Sieb Rutgers is bezig aan zijn tweede seizoen op De Kooltuin. De 21-jarige spits speelde in de jeugd van UVS en bij de senioren voor RCL uit Leiderdorp. Daar kwam hij op de radar van FC Rijnvogels en mocht hij de grote stap naar de 3e Divisie maken. Vorig seizoen draaide Sieb een prima debuutseizoen met liefst 8 goals in 25 optredens. Dit seizoen mocht de aanvaller, mede door blessures, alleen op speelminuten rekenen in de eerste drie competitiewedstrijden.

Julian Jansen kwam in oktober 2022 bij FC Rijnvogels. De 21-jarige vleugelverdediger is geboren in Engeland en heeft in verschillende landen zijn jeugdopleiding genoten. Zo kwam hij uit voor HBS uit Den Haag, in Engeland bij St. Helens en Huddersfield Town maar ook in Italië bij Sancataldese in de Serie D. Dit seizoen staat de teller voor Julian op vijf wedstrijden in het eerste elftal.

Het dienstverband voor Jordan de Jong blijft bij Rijnvogels steken op één seizoen. De 26-jarige aanvaller kwam vorig seizoen over van AGB. In het Amsterdamse kwam hij eerder uit voor Fortuna Wormerveer, De Dijk, Legmeervogels en AFC ’34. Dit seizoen kwam Jordan veertien maal binnen de lijnen en verscheen hij drie keer als basisspeler aan de aftrap.

Ook voor Victor van Montfoort scheiden de wegen op De Kooltuin. De Volendammer kwam tegen het einde van 2022 naar FC Rijnvogels en speelde in jeugd voor Ajax en FC Volendam. Vorig seizoen kwam hij in een half jaar achttien maal binnen de lijn en scoorde daarbij drie doelpunten. In het huidige seizoen staat de teller op negentien optredens in de competitie waarvan twaalf keer in de basis. De aanvallende middenvelder annex spits scoorde dit seizoen nog niet.

De technische commissie bedankt Djamairo, Sieb, Jordan, Julian en Victor voor hun bewezen diensten voor FC Rijnvogels en wensen hen het allerbeste toe in het vervolg van hun voetbalcarrière. Uiteraard gaan we eerst nog voor zorgen dat we in het huidige seizoen het onderste uit de kan gaan halen in de 3e Divisie. Jullie blijven voor altijd deel uitmaken van de Rijnvogels familie.

Technische commissie FC Rijnvogels

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read