HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken'68 overklast koploper en staat er weer bij!

Valken’68 overklast koploper en staat er weer bij!

-

Zoals vaker dit seizoen in de eerste klasse C stond er afgelopen zaterdag weer een belangrijke ontmoeting op de planning voor Valken 68. Ditmaal tegen koploper Wippolder. Het gat op de ranglijst tussen beide ploegen is minimaal te noemen en dat geldt ook zeker voor vijf andere ploegen, er kan dus niet gesproken worden over een gedoodverfde titelkandidaat en het zal spannend blijven tot aan de laatste speeldag. Het was voor de Valken de eerste thuiswedstrijd in ruim een maand en gecombineerd met het goede weer zorgde dat voor een gezellige sfeer op sportpark ’t Duyfrak.

De wedstrijd zelf kwam langzaam op gang. Beide ploegen waren zeker in de eerste twintig minuten zoekende en dus was er nog weinig spektakel voor beide doelen te zien. Het eerste wapenfeit van de middag was voor de thuisploeg, Samet Arikan zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Dion de Jong en de rebound viel op het hoofd van Lars Oudshoorn maar zijn inzet ging naast het doel.

De ploeg van trainer Derek van der Plas kreeg naarmate de eerste helft vorderde steeds meer controle over de wedstrijd en forceerde Wippolder om terug te zakken en defensiever te gaan spelen. Met nog tien minuten te gaan in de eerste helft werd de ban gebroken en kon Dunke Lagerberg vanuit een corner de 1-0 binnenkoppen. Het beoefenen van de hoekschoppen betaalde zich dus net zoals in de uitwedstrijd tegen Die Haghe uit in een doelpunt, tot goedkeuring van trainer Van der Plas. Drie minuten na de openingstreffer was het weer raak en na een aanval uit het boekje was het Jelle van den Oever die de bal op Arikan kon afleggen waardoor de 2-0 een feit was. De Valkenburgers gingen dus met een lekker gevoel aan de thee.

Aan het begin van de tweede helft was Valken niet meer zo dominant in het spel als voor de rust. Wippolder had een systeemwijziging doorgevoerd en speelde de tweede helft met twee spitsen om zo door de Valkenburgse verdediging te stoten. Hierdoor ontstonden aan de andere kant weer de nodige ruimtes waar de thuisploeg gebruik van kon maken. In de 55ste minuut viel de 3-0. Ditmaal was het Dirk van Duijn die kon afwerken na weer een assist voor Van den Oever.

Valken was echt aan het swingen en liet Wippolder volkomen kansloos. Twee minuten na de 3-0 was het weer raak en ditmaal was het Van den Oever die de 4-0 binnenschoot. Wippolder probeerde nog wel kansen te creëren maar daar kwamen geen doelpunten uit voort. In de 63ste minuut was het weer Van den Oever die een assist gaf, Arikan schoot zo zijn tweede van de middag binnen. Het ging van kwaad tot erger voor de bezoekers toen aanvoerder Daley Uythof met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd. Hierdoor zakte Wippolder helemaal in rond de eigen 16 en kwam Valken er ook niet meer doorheen.

Een 5-0 overwinning voor de ploeg uit Valkenburg die dus blijven meedoen bovenin de eerste klasse C. Op 16 maart speelt de Valkenburgse formatie uit tegen RKDEO. Van der Plas met zijn bevinding: ,,Kennelijk ligt deze tegenstander ons goed. We wonnen de duels telkens van ze. Dit is een hele lekkere, zeker na de zeperd van vorige week. We blijven stappen maken. Soms even achteruit en dan weer twee keer voorwaarts. Verder valt er geen zinnig woord over te zeggen waar dit verhaal gaat eindigen. Met dit optreden was ik in elk geval dik tevreden.”

Scoreverloop: Lagerberg 1-0, Arikan 2-0, Van Duijn 3-0, Van den Oever 4-0, Arikan 5-0.

Basisopstelling Valken 68: Kardjani, Van Duijvenvoorde, Oudshoorn, Slootweg, Haasnoot, De Mooij, Zandbergen, Lagerberg, Arikan, Van den Oever, Van Duijn,