zaterdag, april 27, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse C, zaterdag 16 maart

Voorbeschouwing eerste klasse C, zaterdag 16 maart

-

Voorschoten’97- Forum Sport

De formatie van Jeffrey Frijters heeft niet echt prettige herinneringen aan de heenwedstrijd. In Voorburg werd namelijk eerder met 4-1 verloren, waarbij Marvy Zijl de eer redde. Op Adegeest is dit altijd een duel om naar uit te kijken en dat is nu niet anders. Ook al met het oog op de ranglijst. Forum Sport is op dit moment de nummer twee met 26 punten, op een luttel puntje van FC Skillz. Naast en pal achter de komende opponent van Voorschoten’97 is het dringen geblazen en daar zou groen en geel graag toe behoren. Helaas is het gaatje groter, maar mocht de winst uitgaan naar de ploeg die op zaterdag 30 maart inhaalt tegen LFC dan neemt het dringen nog meer toe dan nu al het geval is. Revanchegevoelens zullen er gewis zijn na de forse nederlaag eerder. Vorig jaar kwam het wel dik in orde voor de huidige nummer tien: 3-0.

RKDEO- Valken’68

Valken’68 had het op de heupen. Valken wilde de kater wegspoelen van de nederlaag bij LFC. Valken kwam toe aan een galavoorstelling tegen Wippolder. Alles in deze klopt. De ploeg uit Delft werd met 5-0 ondersteboven gespeeld. Dat smaakt naar meer, maar in deze klasse is er weinig gegarandeerd. Dus het duel tegen RKDEO zal vast van een geheel ander kaliber zijn. Het verschil tussen deze kemphanen is maar een puntje dus het zal vast spannend worden. De Valkenburgers verloren thuis vier keer en onder meer de Nootdorpers stapten de bus in met een winstpartij op zak (1-2). Joshua Cooper maakte in die wedstrijd het enige doelpunt voor de manschappen van Derek van der Plas en Erwin van der Nagel. Valt Valken’68 kort na het succes tegen de gewezen koploper weer terug naar plek vier of vijf of wordt een volgende stap voorwaarts gezet?

Overige wedstrijden: VELO- FC Skillz, Honselersdijk- TAC’90, Nootdorp- Die Haghe, LFC- Wippolder (separaat via interview).

Ook de beschouwing beluisteren? Dat kan hier:

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read