zaterdag, april 27, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse C, zaterdag 23 maart

Voorbeschouwing eerste klasse C, zaterdag 23 maart

-

Valken’68 – Nootdorp

In de eerste klasse C is het bovenaan de ranglijst wekelijks stuivertje wisselen. Bijna elke week is er een nieuwe koploper en er maken liefst acht ploegen serieus kans om aan het eind van het seizoen de kampioensschaal in ontvangst te nemen. De huidige koploper, Wippolder, heeft slechts twee verliespunten minder dan nummer acht, Voorschoten’97, dus is het zeer waarschijnlijk dat het in deze afdeling tot aan de laatste speeldag van het seizoen spannend zal blijven. Eén van de kanshebbers op het kampioenschap is Valken ’68. De Valkenburgers scoorden, samen met Wippolder, tot nu toe dit seizoen de meeste doelpunten en hebben daarnaast ook nog de minst gepasseerde defensie. Valken’68 krijgt komende zaterdag bezoek van laagvlieger Nootdorp. Op papier een te nemen horde voor de thuisploeg, maar in deze knotsgekke klasse is er op voorhand geen enkel duel aan te merken als een ‘makkie’. De heenwedstijd in Nootdorp eindigde in 0-1 overwinning voor Valken’68 en daar waren ze in Valkenburg heel blij mee gezien het spelbeeld. Nootdorp pakte in de laatste vier duels acht punten en verloor niet.

Forum Sport – LFC

LFC had afgelopen zaterdag de kans om virtueel lijstaanvoerder van de eerste klasse C te worden, maar opponent Wippolder verhinderde de koppositie van de Leidenaren (1-2). Ondanks dit verlies blijft de formatie van Roberto Escudero, met nog acht wedstrijden voor de boeg, nog volop in de race voor de promotieplekken. Komende zaterdag vertrekken de Kadebewoners naar Voorburg, alwaar Forum Sport wacht. De Voorburgers, die hun laatst gespeelde wedstrijd met 1-0 verloren bij Voorschoten’97, bezetten de derde plek op de ranglijst en hebben een voorsprong van twee punten op de Sleutelstad-bewoners. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in 1-3 overwinning voor Forum Sport. De Voorburgers spelen overigens in de kwartfinale van de districtsbeker tegen RCL thuis.

TAC’90 – Voorschoten’97

Voorschoten’97 kende een matige seizoenstart en ook het begin van 2024 was teleurstellend (4-3 verlies bij hekkensluiter Nootdorp) voor de geel-groenen, maar daarna kwam de formatie van Jeffrey Frijters steeds beter op gang. Uit de laatste vier wedstrijden werden tien punten verzameld en door deze goede reeks stegen de Adegeest-boys naar plek acht van de ranglijst. De Voorschotenaren gaan komende zaterdag bij TAC’90 op zoek naar de vierde opeenvolgende overwinning op rij. De Hofstad-club, die haar laatste wedstrijd met 1-2 won bij Honselersdijk, kan de punten ook goed gebruiken, want de huidige elfde positie op de ranglijst zou in de eindrangschikking het spelen van p/d-wedstrijden betekenen voor de Hagenaars. De heenwedstrijd tussen beide clubs in een 5-2 overwinning voor Voorschoten’97.

Overige wedstrijden in deze klasse: Die Haghe – VELO, Den Hoorn – Honselersdijk, Wippolder – RKDEO.

 

Must Read