zaterdag, april 27, 2024
HomeTweede klasseRCLVoetbalvreugde tijdens het trainingskamp van RCL

Voetbalvreugde tijdens het trainingskamp van RCL

-

RCL, met zowel het eerste als het tweede team, beleefde een succesvol trainingskamp in het zonnige Torremolinos. De reis begon op de vroege vrijdagochtend 5 januari met het vertrek vanaf Rotterdam Airport. De eerste bestemming was het pittoreske ‘stadionnetje’ in Alhaurin de Torre, waar de eerste training van het weekend plaatsvond. Gedurende 1.5 uur werd de selectie aan een pittige trainingssessie onderworpen. Trainer Hein van Heek zorgde ’s avonds voor een gezellige noot met een traditionele quiz, waarbij hij de spelers en staf aan het lachen wist te krijgen. De sfeer zat er goed in hetgeen de teambuilding zeker ten goede kwam.

Op zaterdag stond aanvankelijk een wedstrijd tegen eersteklasser Die Haghe op het programma, echter werd deze wedstrijd gecanceld vanwege een blessuregolf aan Haagse zijde. Als alternatief speelde RCL 1 45 minuten tegen vierdedivisionist FC ’s-Gravenzande en nog eens 45 minuten tegen tweedeklasser Valleivogels. Het eerste duel tegen FC ’s-Gravenzande was een aantrekkelijke krachtmeting. Ondanks dat de tegenstander meer balbezit had, wist RCL goed stand te houden. Een late goal van FC ’s-Gravenzande zorgde voor een nipte nederlaag. In het tweede duel tegen Valleivogels kwamen de toeschouwers ruimschoots aan hun trekken. Met maar liefst zes goals, waarvan twee van Pascal Brasker en één van Andrew Bontje, eindigde de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel. Een bijzonder moment was het feit dat beide keepers een penalty benutten. De terugkeer van Tommy Sinteur na een zware blessure en Sven Verlaan na zijn herstel gaven de selectie een extra boost. RCL 2 moest helaas een nederlaag incasseren tegen JEKA 2 uit Breda.

Zondag bood een afwisseling met een fanatiek padeltoernooi, georganiseerd door Bionda van Overloop. Na de strijd werd er gezellig nagepraat onder het genot van een biertje. ’s Avonds bezocht het gezelschap de Copa Del Rey-wedstrijd tussen Malaga en Real Sociedad in Estadio La Rosaleda. Hoewel het voetbal niet altijd even indrukwekkend was, droeg de geweldige sfeer in het stadion bij aan een geslaagde avond. De afsluitende activiteit op maandag was voetvolley op het strand, een heerlijke manier om het trainingskamp af te ronden. Na tal van gezellige avonden keerde de selectie laat op maandagavond terug op Sportpark De Bloemerd. Het trainingskamp werd als zeer geslaagd beschouwd, waarbij grote dank uitgaat naar teammanager Rob Engelse voor de organisatie en trainingskampen.nl voor hun bijdrage. De selectie kijkt terug op een goed trainingskamp in het zonnige Torremolinos en werkt nu toe naar een succesvolle start van de 2e seizoenshelft.

Jesper van Overloop

 

Must Read