In de zondag derde klasse A verloor Voorschoten ’97 verrassend met 6-3 van Concordia en verliest daarmee de aansluiting op koploper SJZ. Daarnaast zakken de Voorschotenaren ook nog eens twee plaatsen, van plek twee naar plek vier.

 

De achterstand op SJZ, dat nog zonder puntverlies is, bedraagt nu zeven punten. Aanvaller Niels van der Berg nam met drie treffers de totale productie van Voorschoten voor zijn rekening.

 

Vooraf  wisten men bij Voorschoten dat het wel eens een doelpuntrijk duel kon gaan worden, vertelt Voorschoten-speler Robert Toret. ,,Wij spelen aanvallend voetbal en zij ook, dus dan is een uitslag zoals 6-3 niet heel erg verrassend. Het grote verschil met Concordia vandaag was dat zij de kansen wel hebben afgemaakt en wij niet. In de eerste twintig minuten hadden wij al vier tot vijf kansen om zeep geholpen. Of zij echt beter waren? Dat doet er niet toe als je verzuimt om de kansen af te maken.”

 

De verdediging van Voorschoten was ook niet in beste doen. ,,We moeten meedogenlozer worden, zowel achterin als voorin,” zegt de verdediger. ,,We geven de goals te simpel weg. Vier van de zes doelpunten komen uit dode spelmomenten. Dat moet beter want we willen heel graag tot het einde van het seizoen bovenin meedraaien.”

 

Dat laatste lijkt nu al een lastige opgave te gaan worden: ,,SJZ laat geen punt liggen, dat doen ze knap. Iedereen verwacht eigenlijk dat ze dit niet gaan volhouden, maar voorlopig doen ze het gewoon heel goed. Het is voor ons goed mogelijk om voor die bovenste plekken te spelen, ons spel biedt houvast. Alleen maken we nog iets te vaak de verkeerde keuzes en iets te veel persoonlijke fouten. Dat moet er natuurlijk uit.”

 

Aanstaande zondag zullen de Voorschotenaren met niets minder dan drie punten genoegen nemen, want dan komt DHL op bezoek. Die ploeg staat momenteel laatste in de derde klasse A en er mag worden verwacht dat de punten op sportpark Adegeest blijven.