Voorschoten’97 deed wat het moest doen. In de derde klasse A van de zondagamateurs bleven de punten op Adegeest. Het matige DHL werd met een 3-1 nederlaag huiswaarts gestuurd.

 

Hoogstaand was het allerminst in de ogen van trainer Stefan Luykx, maar de punten tellen nu eenmaal. ,,Het was een matige vertoning van beide kanten. Positief was dat wij heel weinig weg hebben gegeven en dat we zelf wel in staat waren om regelmatig voor hun doel te verschijnen. Dit soort duels moeten wij winnen en daarover kan ik dus tevreden zijn.

 

Het veldspel aan de kant van de thuisploeg liet te wensen over, zag ook Luykx. ,,Het positiespel was niet in orde en we leden veelvuldig balverlies. Eigenlijk was het ronduit slordig wat we lieten zien. DHL bleek echter onmachtig en ik denk ook dat dit één van de mindere tegenstanders is van deze klasse.”

 

Bij rust ging Voorschoten’97 met 1-0 aan de leiding. Na rust kwam er balans, maar daarna stelde Voorschoten orde op zaken. De doelpunten waren afkomstig van Niels van der Berg, Dario Tunjic en Mike Nikic. ,,Die tegengoal was een buitenspeldoelpunt. Daar zijn w echter goed mee omgegaan, door snel de 2-1 te maken. Daarna moesten zij risico’s gaan nemen en dat was een kolfje naar onze hand. Goed ook dat Niels weer een treffer maakte. Dat is voor ons een nuttige speler die erbij kwam. In de voorbereiding scoorde hij al veel en na een mindere periode is hij nu op de goede weg. Een prima ventje.”

 

Gevraagd naar zijn idee over de andere uitslagen reageert Luykx ronduit nuchter. ,,Ik kijk naar mijn eigen ploeg. Wij moeten en kunnen nog stappen maken. Of we mee gaan doen om de titel weet ik simpelweg niet. Er zijn concurrenten voor de prijs, maar we hebben zeker wel mogelijkheden om er een fraai seizoen van te maken. Enkel moet de wisselvalligheid eruit, maar dat is logisch. We hebben aardig wat nieuwe jongens moeten inpassen en dat duurt even voordat iedereen zijn plekje heeft gevonden. We moeten zien om te gaan met de verschillen in speelopvatting bij de tegenstanders. Er zijn ploegen die zich massaal ingraven en dan moet je de sleutel vinden en de rust bewaren. Andere duels zijn weer open, zoals vorige week.

 

Los van de andere uitslagen in de klasse vond Luykx het toch wel een mooi weekend. ,,Tja, prachtig weer en winst. Sterker nog, zaterdag 1 en 2 en zondag 2 wonnen ook dus we mogen even rondlopen met een glimlach.”