In een duel dat zeker van de zijde van de Katwijkers in de eerste helft het predicaat voldoende niet verdiende, werden in de Kikkerpolder uiteindelijk de punten broederlijk gedeeld met UVS (2-2).

 

Mocht de amusementswaarde in de eerste helft niet van een vermakelijk niveau zijn, pas in de tweede helft kwam er echt leven in de brouwerij toen er vier keer werd gescoord. Toen werd het pas leuk. Maar of de 2-2 voldoende zal zijn om verder te ‘bekeren’ is op dit moment nog maar de vraag. Beide teams zijn afhankelijk van de nog te spelen duels: Quick Boys- RKAVV (afgelast) en UVS-Quick Boys. Deze week zal derhalve uitsluitsel brengen.

 

 

Trainer Frenk van der Kleij moest het nog zonder de vrijwel zeker vaste waarden in zijn equipe: Bennie van Fruchten, Eef Schoneveld en Jeffrey Sam Sin stellen. Hetgeen echter niet wegneemt dat de formatie die binnen de lijnen van (een ondanks het overvloedig gevallen hemelwater goed bespeelbare grasmat) kwam, verzuimde om na een 1-2 voorsprong door te drukken. Een voorsprong die door captain Stefan Schaafsma op schitterende wijze tot stand kwam. Zijn fraaie omhaal komt zeker in aanmerking om genomineerd te worden tot doelpunt van het jaar. De attent keepende Niels van der Burg was kansloos op de inzet van de rood-witte aanvoerder. Op dat moment een verdiende voorsprong voor de bezoekers die na de snelle 1-0 na de rust van de thuisclub de touwtjes in handen namen.

 

 

De touwtjes waar het de eerste helft geen grip op had. Want UVS startte fris en oogde gevaarlijk. Een schot van verdediger Joeri Onderwater ging naast en spits Rick Luiten zag de bal na een snelle aanval net aan zich voorbij gaan.  Het eerste speldenprikje namens de Vogels werd door Michael Miranda uitgedeeld, maar het baarde Niels van der Burg geen kopzorgen. Aan de overzijde vond Tommy Bekooy doelman Robin Otten op zijn weg naar dadendrang en zag captain Stefan Schaafsma namens de Katwijkers een kopbal rakelings voorlangs suizen. Een inzet van Wesley van Wijk werd door van der Burg over de lat getild en Tahir Akhamrane krulde vlak voor de thee een vrije trap net naast. Het waren de belangrijkste wapenfeiten uit een verder kleurloze eerste helft waarin de bezoekers veelal de lange bal hanteerden en het aan automatismen voor fraaie combinaties ontbrak.

 

 

Kort na de pauze klaarde het op zowel boven het veld als er binnen, want in no-time werd een snelle uitbrak van Tommy Bekooy door Rick Luyten tot openingstreffer van de blauw-witten gepromoveerd. Het was de prikkel voor de bezoekers om de zaken serieus aan te pakken. Het zette de zaken naar de hand en de gelijkmaker was een logisch gevolg van het overwicht. De bal ging sneller rond. Maar voordat de gelijkmaker een feit werd, moest Otten nog wel even een bal voor de voeten van Bart van der Weijden wegplukken.

 

Nieuwkomer bij de Rijnvogels Emiel Buntsma, was na goed doorzetten de aangever en Marciano Weidum van dichtbij de afmaker die de balans  (1-1) terecht in evenwicht bracht. Nadat de Leidse verdediger Joeri Onderwater van dichtbij nog naast kopte, deed zijn collega-laatste-man de overzijde Stefan Schaafsma, uit een moeilijke positie het beter. Met de eerder vermelde beauty liet hij van der Burg kansloos (1-2). De gasten vergaten daarna de marge te verruimen en de gastheren kwamen na een onverwachte uitval via Tommy Bekooy op gelijke hoogte waarna de strijd weer open lag.  UVS, de onverwachte gelijkmaker terug van weggeweest, had pech dat een kopbal via de binnenkant van de paal het veld weer in ketste en dat Robin Otten er goed het oog in had bij een vrije trap. Het laatste woord om alsnog de winst naar zich toe te trekken was echter aan de Vogels, maar de door Michael Miranda vrij gezette back Mo Moudou schoot te gehaast naast waarna de goed leidende arbiter Duindam – die geen kind aan dit sportieve duel had- de teams naar de douches verwees.

 

Aanstaande zaterdag begint na de oefenpotjes en de bekerduels het echte werk. De Kooltuinbewoners ontvangen het Rotterdamse Alexandria ’66. Van der Kleij zal dan wellicht nog niet over enkele belangrijke pionnen kunnen beschikken, maar een team binnen de lijnen kan brengen dat – indien optimaal geladen – voor een goede ouverture van de competitie kan zorgen. Mits het de vorm van een groot gedeelte van de tweede helft tegen UVS weet te halen.   

 

Bron: website FC Rijnvogels