ts-uvsBegin van dit seizoen werd trainer Charl van Goozen geconfronteerd met een paar teleurstellingen: er kwam geen versterking vanuit de zondagtak en ook de jeugd liet het afweten. Al jaren gaat het gerucht, dat UVS meer aandacht wil besteden aan het op zaterdag voetballende team. Het zou een kweekvijver voor het paradepaardje op zondag moeten worden. Het bleef bij een gerucht. Volgend seizoen wordt het anders.

 

,,Een achtste plaats is ongeveer de plek die ik verwachtte”, steekt Van Goozen van wal. ,,Zoals gezegd kreeg ik geen versterking en moest ik het doen met de groep van het vorige seizoen. Daar bedoel ik niets negatiefs mee, maar we hadden een smalle selectie en ik hoopte op wat ervaren en goed voetballende jongens erbij te krijgen. Die beperkte groep brak ons aardig op. Ik kreeg te maken met een drietal langdurig geblesseerden. Ik denk dat die jongens een derde van het aantal wedstrijden heeft kunnen voetballen. Als je dan bedenkt, dat de groep uit zo’n vijftien a zestien man bestond begrijp je dat het soms een heel gepuzzel was. Het viel niet mee en dat lijkt me logisch.”

 

Van Goozen kreeg er halverwege een man bij: Vincent Vergeer. ,,Vincent is een goede voetballer. Hij kan een bal vasthouden, heeft overzicht. Het bleek ook in het veld prima te klikken met iemand als middenvelder Martijn van de Vos. Ze vormden een prima en betrouwbaar blok.  Nog een meevaller was het scorend vermogen van ons team. Iedereen pikte zijn doelpuntje mee.”

 

Mijn grootste teleurstelling was het gebrek aan enthousiasme van een paar jongens uit het tweede. Ze boden aan bij ons te komen ballen, kwamen een paar keer trainen of speelden een wedstrijdje mee en haakten vervolgens af. Zoiets valt voor mij niet te begrijpen. Of je meldt je aan en zet je voor honderd procent in, of je blijft in het tweede voetballen.”

 

Van Goozen kijkt toch wel met plezier terug op de progressie die het team geboekt heeft. ,,Zeker! Combinerend zijn we gewoon beter geworden. Dat is een compliment naar de jongens. Ze hebben een hoop opgepikt. Dat kwam het best tot uiting in de wedstrijd tegen SVOW uit. We speelden op een gegeven moment met tien man, maar wonnen wel. We lieten de bal keurig rondgaan en ik kan je zeggen dat ik heb zitten smullen. Ha! Het waren net jonge honden na afloop.”Charl noemt de wedstrijden tegen Aarlanderveen de dieptepunten. Hij kan er nog een beetje boos over worden. ,,Die gasten eindigen onder ons en we pakken er maar een schamel puntje tegen. Het was twee keer bar en boos.”

 

,,Ik heb geleerd me aan te passen aan de mogelijkheden en die waren zoals gezegd nogal beperkt. Het enthousiasme van de ploeg maakt natuurlijk weer veel goed. Verder ben ik apetrots op de begeleiders van het team: elftalbegeleider Willem Vergeer, grensrechter, Hans Teske en verzorger Wim van Est. Ze waren er altijd en hielpen met alles wat je maar nodig hebt  om een team door een seizoen te loodsen. Een trainer kan het niet alleen!”

 

Volgend seizoen komen de beloofde versterkingen. Joeri Onderwater gaat op zaterdag voetballen en ook mannen als Danny de Groot en Bas Smit komen de gelederen versterken. Het zijn voetballers met ervaring op een aanzienlijk hoger niveau. Van Goozen waarschuwt nu al. ,,Laat ze zich niet vergissen! Het is niet zo, dat ze op routine de wedstrijd naar hun hand kunnen zetten. Er wordt ook in de vierde klasse soms heel aardig gevoetbald en ook fysiek wordt er wat van spelers gevraagd. Maar laat ik eerlijk zijn. Ik kijk er geweldig naar uit en verwacht in de top mee te draaien. Ook de trainingen zullen heel anders zijn met een grotere groep en de luxe om echte keuzes te kunnen  wat de betreft de opstelling doet een ambitieuze trainer als ik watertanden.” Het is duidelijk: wat Charl van Goozen betreft kan het seizoen 2013 – 2014 niet vroeg genoeg beginnen.

 

Statistieken:

Totaal:  24-26-40-66 (8e)

Thuis:  12-12-24-38 (9e)

Uit:  12-14-16-28 (7e)

Periode 1:  12-12-19-35 (9e)

Periode 2:  12-14-21-31 (9e)

De nul gehouden: geen enkele keer

Niet gescoord: 3x thuis, 5x uit

Grootste zege:  6-2 tegen Wassenaar, thuis

Grootste nederlaag:  6-0 tegen Woubrugge, uit

Seizoen 2011/2012: 22-25-43-66