ts-uvs(Zondag, 1B)- UVS speelde zondag met 0-0 gelijk bij Neptunus-Schiebroek. Natuurlijk had doelman Niels van den Burg graag de drie punten meegenomen, maar eerlijk is eerlijk: het zat er volgens hem niet in. ,, De uitslag was terecht.” De Leidenaren delen nog steeds de vierde plek met Alphense Boys en de Rotterdammers waartegen gelijk werd gespeeld. De achterstand op koploper Magreb’80 werd verkleind tot acht punten, omdat SJC de nummer 1 de baas was.

 

,,We hebben er als collectief alles aan gedaan vandaag, maar eigenlijk wisten we niet zoveel kansen te creëren” blikt Van den Burg terug. ,,Maar ondanks de 0-0 vond ik de teamprestatie op zich een groot pluspunt.  Alleen jammer dat Maikey Parami kort voor tijd nog een aardige kans kreeg en helaas niet wist te scoren. Dat was alsnog een goede mogelijkheid om de wedstrijd te winnen.”

 

Parami, de man die de laatste weken regelmatig UVS vooral in de slotfase aan de overwinning hielp, kon dus niet opnieuw stunten en zijn team aan de zege helpen. Aangezien de frontlinie van Neptunus-Schiebroek ook nauwelijks thuis gaf, had Van den Burg een makkelijke middag. ,,Ik heb hooguit drie keer in moeten grijpen, maar daar bleef het bij.”

 

2013 niels van den burgOver de wedstrijd: ,,Het was een gelijkwaardig en over het algemeen sportief duel. Het spel ging snel op en neer en dat was leuk voor het publiek, ondanks dat er geen doelpunten vielen. Jammer dat we niet hebben gewonnen, want dan hadden we bij de kopgroep aan kunnen haken”, blikt Niels terug op deze wedstrijd.

 

Niet getreurd. We zijn pas halverwege het seizoen. ,,Je weet nooit wat er na de winterstop nog gaat gebeuren. Magreb ’90 verliest ook bij SJC en Nieuwerkerk en Alpense Boys laten ook punten liggen. Het kan nog alle kanten op. Eerst komende zondag nog tegen PFC. Weliswaar een laagvlieger, maar dat zijn juist vaak de moeilijkste wedstrijden.”

 

Ook tegen de kleintjes zal gewonnen moeten worden willen de mannen van Paul van der Zwaan nog een rol van betekenis gaan spelen. Van den Burg houdt er vertrouwen in, al heeft hij bij wijze van spreken het waarschuwende vingertje. ,,Eerst dus maar eens van PFC zien te winnen, dan zien we wel verder. Het seizoen is nog lang niet voorbij.”

 

Vorig seizoen won UVS tweemaal tegen de ploeg uit Geervliet en dit seizoen strijdt de Puttense Football Club (hoezo verwarrend) tegen degradatie. De brigade van Van der Zwaan is evenwel zelden in zijn beste doen tegen teams die onderin bivakkeren. Aan de Leiderdorpse oefenmeester de taak om zijn mannen klaar te stomen en zo de hoop levend te houden om nog een rol van betekenis te spelen in de tweede seizoenshelft.