voetbal-leiden-0109Aan het einde van het lopende seizoen komt er een einde aan het dienstverband van Paul van der Zwaan bij UVS. De Leiderdorper staat dit seizoen voor het tweede achtereenvolgende seizoen aan het roer van het vlaggenschip. Eerder was de oefenmeester al werkzaam in de kikkerpolder van 1999 tot medio 2002.

 

Van der Zwaan resultaatVanavond zal de trainer zijn spelersroep inlichten over zijn aanstaande vertrek. Voor de ex-trainer van Meerburg en Ter Leede liggen de persoonlijke ambities te ver uiteen van de ambities van de club. Een korte reactie van Van der Zwaan: ,,Noodgedwongen maakt de club keuzes voor de toekomst en daar heb ik respect voor. Enkel denk ik niet dat ik in dat toekomstige beeld pas. De schoen zou zeker gaan wrikken en daarom denk ik niet dat het verstandig is dat ik blijf. Ik wil graag vooruit en daar de mogelijkheden voor hebben.”

 

Vorig seizoen eindigde UVS als vierde onder Van der Zwaan. Die positie wordt nu na twaalf speelronden eveneens ingenomen, hoewel deze stek vooralsnog gedeeld moet worden met Alphense Boys en Neptunus-Schiebroek. ,,De gesprekken zijn in goede harmonie verlopen. We begrijpen elkaars standpunt. Ik wil graag een volgende uitdaging aan gaan na dit seizoen, maar ik realiseer me dat de clubs niet voor het oprapen liggen. Die tijd is over.”