ts-ghcEerste klasse B (zaterdag)- ,,Ik zag de keeper te ver voor zijn doel staan en ik dacht zoiets van proberen maar. Ja, hij ging er mooi in. Vorig jaar schoot ik in een gelijke voorschoten nieuw 2013situatie nog over.”  Aan het woord Soufiane Boukhidous, die met een schot van zeker veertig meter zich tot matchwinnaar liet kronen namens GHC tegen Voorschoten’97.

,,Natuurlijk was het voor mij een speciale wedstrijd. Vorig jaar speelde ik immers nog bij de tegenstander van vandaag. Dat geeft altijd extra motivatie.” Boukhidous’ wonderschone doelpunt gaf GHC de broodnodige punten terwijl Voorschoten angstig dicht bij de laatste plaats komt.

GHC-Voorschoten 2 20 sep
Het eerste halfuur speelden de gasten goed en kregen de nodige kansen. Onder aanvoering van de uitstekend spelende Jim van der Krogt werd GHC niet alleen onder druk gezet, maar kregen de gasten ook de nodige kansen. Steeds weer echter stond keeper Niels van den Burg op de juiste plek en hij hield zijn doel schoon. Een keer moest hij zich gewonnen geven op een inzet van Bilal Karasahin, maar Michael de Roode schoot hem op de lijn te hulp. Eerder pareerde Van der Burg inzetten van Wouter Pen, Shemiel Constancia en Quendrim Gashi. Op een knappe inzet van Van der Krogt volgde een dito redding: de Leidse doelman tikte de bal onder de lat vandaan.
Na pakweg dertig minuten was het gedaan met het overwicht van Voorschoten. De wedstrijd kwam meer in evenwicht, maar tot spectaculaire momenten voor de doelen of uitgespeelde kansen leidde het niet. Met de 0-0 ruststand kon GHC zeer tevreden zijn, Voorschoten zeker niet.

GHC-V97 1 20 september
Rechtervleugelverdediger Simon Jouby: ,,Scoren is ons probleem. Niet alleen dit seizoen, maar het speelt al langer. Het is geen verwijt naar alleen de voorhoede, maar ook de aanvoer is niet goed genoeg. Het eerste halfuur speelden we best goed, maar ja, afronden he.” Daar slaat de onvermoeibare Jouby de spijker op zijn kop. Boukhidous is het volledig met hem eens: ,,Als we in de genoemde fase met twee of drie nul achterstaan hebben we niet te klagen. Onze keeper hield echt alles eruit! Heel knap en zo bleven we in de wedstrijd.”
De tweede helft gaf twee gelijkwaardige ploegen te zien, die beiden hun kansen kregen. Vechtlust en stevige persoonlijke duels waren er genoeg, maar de finesse of een fraaie eindpass ontbrak. Na de 1-0 van GHC nam Voorschoten begrijpelijkerwijs meer risico en dat leidde tot gevaarlijke uitvallen van de Leidenaren. Een tweede doelpunt viel er echter niet.
Voorschoten heeft na drie duels nog niet gescoord en dat is volgens Jouby het makke van de ploeg: ,,Voetballend zijn we zeker niet slecht, maar als je niet scoort kun je ook niet winnen. Ja, ik weet het, het is een cliché, maar daarom niet minder waar. In het eerste half uur hadden we zeker twee keer moeten doelpunten. Dan was het over geweest.” Ook voor Jouby was het een wedstrijd geweest met een extra lading. ,,Het is toch wel een derby met alles wat daarbij hoort: stevige duels, wat gemekker tegen de scheidsrechter, spanning en wat dollen voor de wedstrijd. De meeste jongens kennen elkaar en je wilt absoluut niet van elkaar verliezen. Dat deden we helaas vandaag wel, maar ik heb er absoluut nog vertrouwen in. We zijn een hecht, maar jong team. Die doelpunten komen er echt wel; daar ben voor honderd procent zeker van.”
Boukhidouss ging vanzelfsprekend met een heel ander gevoel van het veld. ,,Een lekkere wedstrijd en een lekkere overwinning. Dikke complimenten voor onze keeper Niels van den Burg, die ons er doorheen sleepte voor de pauze. Daarna was het ons collectief dat ons de drie punten gaf. En dat doelpunt? Ik vond hem wel mooi,” aldus een glunderende Boukhidous.
De vorige vier ontmoetingen leverden telkens een zege op voor de uitploeg, maar die serie werd nu dus doorbroken. Door de winst van de thuisploeg is de formatie van Dennis Olman en Kees van Tongeren nu op vier punten uitgekomen, terwijl de geel-groenen blijvend op 1 punt zijn achter gebleven.

 

GHC – Voorschoten ’97: 57. Boukhidouss 1-0. Scheidsrechter: Merkesteijn. Toeschouwers: 200.
GHC: Van den Burg, Narcisio (90 + 1. Halvemaan), Maaskant, Gonlag, Van Voorthuizen, De Roode, Lammers, Van der Weyden (90 + 3.Demirbas), Boukhidous, Sloos, Van Leeuwen (82. De Haas).

Voorschoten ’97: Van der Niet, Jouby (Dihal), Michel, Pen, Beijersbergen (81. Diets), Gashi, Constancia, Van der Krogt, Karasahin (61. Tjin-Asjou), Verlaan, Guijt.