Het nieuwe seizoen is inmiddels alweer aardig onderweg met een reeks gespeelde oefen-en bekerwedstrijden. Lopend Vuurtje zal u weer op de hoogte houden van alle ins en outs van de clubs. Heeft u ook iets om te vermelden in Lopend Vuurtje? Schroom niet en laat het ons weten via [email protected]. Onze redactie zal een nieuwe versie doorgaans op woensdag of donderdag plaatsen, dus gaarne rekening houden met tijdige aanlevering.

 • Via de homepage vindt u diverse voorbeschouwingen van de clubs. Wilt u graag weten wat de verwachtingen zijn van de trainers het aankomende seizoen? Lees en/of luister naar hun visies. Ze kwamen allemaal aan bod!
 • Districtsbeker: ,,Dat doe je toch niet met goede buren”, glimlachte een Valkenburgse supporter na de 1-9 vernedering door Quick Boys van Valken’68. De Katwijkse hoofdklasser had er lak aan gehad om de ‘buurman’ te sparen en leefde zich uit als stier die de kansloze matador zonder pardon te grazen nam. Lees en beluister de interviews via onze homepage.Beker V68-QB 2
 • Bijzondere ontwikkelingen: veel clubs kampen op de zaterdag met ruimtegebrek op hun complex. De afgelopen maanden zijn er daarom meerdere bijeenkomsten georganiseerd, waarbij is gesproken over de ontwikkeling rond het spelen van jeugdwedstrijden op andere momenten dan de zaterdag. Bijkomend voordeel is, dat er vaak gebruik kan worden gemaakt van kunstgrasvelden, zodat de wedstrijden bijna altijd door gaan. Naar aanleiding van de gehouden bijeenkomsten heeft de KNVB positieve reacties ontvangen van de verenigingen Den Hoorn, De Betrokken Spartaan, DUNO, Foreholte, Hillegersberg, HVV, Meerburg, VELO, Voorschoten’97, Westlandia en Xerxes DZB.  Aan de hand van de reacties worden met de betrokken clubs afspraken gemaakt. In Sportlink Club zijn de wedstrijden die op zondag zijn vastgesteld terug te vinden.
 • De datum voor de loting en de plaats van handeling voor de tweede ronde van de districtsbeker is nog niet bekend. De KNVB zal binnenkort met nieuws komen in deze.
 • Voorschoten’97 meldt het volgende op hun website: Wij zijn op dit moment op zoek naar vier ouders van jeugdspelers die willen helpen het jeugdvoetbal op zaterdag mogelijk te maken. Iedereen kan het doen want voetbalkennis is absoluut geen noodzaak.  We zoeken ouders van jeugdspelers die drie keer per seizoen op zaterdagochtend de gastvrouw of gastheer van de vereniging willen zijn. Je zorgt van 7.30 uur tot 12.30 uur voor koffie, deelt de sleutels voor de kleedkamers uit en ziet er op toe dat ze terugkomen, ontvangt de leiders/begeleiders van de bezoekende teams en vertelt waar ze spelen en omkleden, neemt de telefoon op, noteert de uitslagen enz. Normaal gesproken doe je dit in tweetallen, zodat even een blik op de wedstrijd van je kind mogelijk is. Meer weten? [email protected]
 • Verslaggever Remco Mentink sprak met Hein van Heek, trainer van FC Rijnvogels, over het naderende seizoen en de gevoelstemperatuur bij de Katwijkse hoofdklasser. De podcast is te beluisteren via de home/clubpage.
 • GHC Acties voor de jeugd: de komende maanden staan in het teken van de jeugd bij GHC. Om dit extra te benadrukken heeft GHC niet een maar twee unieke acties Als je als bestaand lid een vriend of vriendin als lid aanbrengt ontvangen beiden een contributiekorting van 50% op het lidmaatschap voor komend seizoen. De club vraagt de jeugdleden snel aan hun vrienden te vragen of ze ook bij GHC willen komen voetballen. Zo profiteren ze beiden van deze korting. Heeft een (aankomend) voetballertje geen vriend of vriendin voetballen bij GHC dan is dat geen probleem. Hij of zij profiteert dan alsnog. Komt een jeugdvoetballertje bij GHC dan krijgt hij een contributiekorting van 40% op het lidmaatschap voor komend seizoen.
 • Districtsbeker: Het beloofde een spannende pot te worden zondagmiddag bij FC Rijnland. Met Warmunda kwam namelijk de nummer twee van de bekerpoule, waarin de club zelf eerste stond, op bezoek. Uiteindelijk wist de thuisclub pas laat in de wedstrijd de bevrijdende 2-1 te scoren, nadat het bijna de hele wedstrijd met een man meer op zoek was geweest naar de winnende treffer. Voor beide clubs was het een laatste meetmoment voordat de competitie begint. Warmunda heeft serieuze ambities, namelijk promoveren naar de derde klasse. FC Rijnland bewerkstelligde die promotie vorig seizoen en gaat er alles aan doen om…. Lees het gehele verhaal, via de home-clubpage.
 • De zaterdagtak van Leidsche Boys heeft een nieuwe trainer in de persoon van Houssin Bezzai. De ex-international van Marokko en dito prof van onder andere Sparta en TOP Oss staat vanaf augustus voor de groep voetballers in plaats van er tussen. ,,Neem dit alsjeblieft niet te letterlijk”, vraagt Bezzai. ,,Ik ben geen man die zich verheven voelt boven de selectie, integendeel, ik ben een van hen, maar…..” Ruud Fray schreef het gehele interview voor u en is te lezen op de clubpage van de Leidse vereniging.
 • Geplukt van de website van vv Oegstgeest: ,,Komen er gelijk een aantal spelregelvragen naar boven als je met de meiden over voetbal praat? Dan is deze avond iets voor jou! De KNVB geeft verenigingen de kans om een Girls Only -spelregelavond te organiseren. Onze KNVB – scheidsrechter Francis Pasman komt naar vv. Oegstgeest toe om deze leuke avond te verzorgen. Zij legt op het veld een aantal dingen uit, laat de meiden videofragmenten zien, doet een spelregelquiz en geeft informatie over de opleidingen. Kortom, dat wordt een leuke avond, speciaal voor meiden en vrouwen van vv Oegstgeest. Ook de moeders van onze speelsters zijn van harte welkom op vrijdag 11 september.
 • Te lezen op de website van DoCoS: ,,Op vrijdag 23 oktober 2015 kun jij op sportpark Morskwartier trainen volgens de visie van Ajax. Een echte Ajax-speler werkt elke training aan zijn techniek. Kom in de herfstvakantie naar de Ajax clinic bij DOCOS en verbeter jouw technische vaardigheden. Leer sneller dribbelen, beter passen en aannemen en makkelijker passeren! Alle vaardigheden die je ’s ochtends leert, pas je ’s middags toe in partijvormen. De trainingsvormen zijn aangepast aan leeftijd en niveau. Wil jij deze unieke Ajax trainingsdag beleven en net zo trainen als Davy Klaassen? Schrijf je dan nu in op ajaxclinics.nl. Graag tot ziens bij DOCOS.”
 • FC Boshuizen plaatste zich in Categorie 1 voor de volgende ronde van de districtsbeker. Na dinsdag 1 september schaarde ook Ter Leede zich bij de overblijvers door gelijk te spelen tegen DEM (2-2). Daardoor werd Voorschoten’97 op doelsaldo geklopt. Er was al met al een reden voor een klein feestje en etentje bij FC Boshuizen.IMG_4002
 • Excelsior heeft met Stanley Elbers een vervanger gevonden voor de naar Leeds United vertrekkende Jordan Botaka. De 23-jarige buitenspeler, die overkomt van Helmond Sport, heeft een driejarig contract getekend bij de eredivisionist. Excelsior deed dit weekend van zich spreken door de eerste seizoenszege binnen te loodsen. De Graafschap werd met 3-0 het kind van de rekening. ,,Afgelopen vrijdag hoorde ik voor het eerst van de interesse”, vertelt Elbers. ,,Eerst dacht ik dat het onzin was, maar….” Het beknopte interview is te lezen op de homepage.
 • In de voetsporen treden van de bijkans legendarische Pieter van Schie lijkt voor een buitenstaander geen benijdenswaardige zaak. Nino Paulina, die deze edele taak op zich neemt, bekijkt het allemaal wat nuchterder: ,,Zo had ik het niet eens bekeken. Ik word gewoon speler/trainer bij Football Factory en that’s it. Vervolgend: ,,Ik kijk vooruit naar het komende seizoen en heb daar ideeën over. Het verleden is geweest en ik wil sommige zaken anders. Dat heb ik……” Lees het gehele interview van Ruud Fray met Nino Paulina op de homepage.
 • Dat voetbal populair is onder vrouwen merkt LSVV’70 als nooit tevoren. Vanuit allerlei kanten komen aanmeldingen binnen voor het nieuwe damesteam. Om alles goed te begeleiden hadden de trainers Wietse Jelles en Nils de Groot een open training georganiseerd. Afgelopen maandag was iedereen welkom die komend seizoen deel uit wil maken van LSVV Dames. Ook Leidenamateurvoetbal.nl is benieuwd hoe deze avond is verlopen…..
 • LVV Lugdunum is van mening dat ieder kind moet kunnen voetballen; of je nou een jongen of een meisje bent, wel talent of geen talent hebt, iedereen is bij Lugdunum welkom. Ook als ze het thuis moeilijk vinden om je contributie te betalen kan LVV Lugdunum je daar bij helpen door middel van het indienen van een aanvraag bij het  Jeugdsportfonds. Die kan het mogelijk maken dat jij toch kan sporten. De ledenadministratie zal je ouder(s) daarbij helpen zodat jij lekker je lievelingssport kunt beoefenen. Mail:  [email protected] of [email protected]
 • Het gros van de clubs is klaar met de eerste ronde van de beker. Tal van regioclubs bekeren wel door, anderen kunnen zich vanaf nu al gaan richten op de competitie en enkele clubs wachten nog op de ontknoping in de poule. Onze redactie zette alle uitslagen en een deel van de doelpuntenmakers op een rij. Dit is te lezen op onze homepage.
 • Op een snikheet Overbos (Warmunda) zijn zaterdag 22 augustus de nieuwe kleedkamers officieel geopend. Een parachutist landde rond half een op het veld met een handbal en een voetbal in zijn bagage. Hij overhandigde jeugdleden Manu Kluin en Tim van Leeuwen de ballen, waarmee beiden een doelpunt scoorden. Daarvoor waren er toespraken van Wethouder Bas Brekelmans, Jan van Winsen van de stichting Exploitatie Sportaccommodatie Overbos en voorzitter Matthieu van Winsen over de totstandkoming van de nieuwbouw. Daarbij werden vrijwilligers Kees Schuiling en Jos Halman extra bedankt.
 • Vv. Leiden benoemt het ook nog maar eens op hun hun website: het streven van de gemeente is, dat er in 2017 nog maar vijf of zes clubs over zijn in Leiden in plaats van de twaalf nu. Die verenigingen moeten gaan voldoen aan strenge criteria zoals een minimum aantal leden (400-500), voldoende jeugd en een sluitende exploitatie. In de notitie ’Voetbal Vitaal’ die is doorgesproken met de clubs, neemt de gemeente nu overduidelijk de regie op zich, waar tot voorheen het lot van de voetbalverenigingen in hun eigen handen lag. Clubs drongen ook aan op ingrijpen van Leiden, omdat ze het zelf niet voor elkaar kregen. Als tegenprestatie voor een fusiegolf willen verenigingen dat de gemeente investeert in de accommodaties, die nu veelal niet op orde zijn. Het ziet ernaar uit dat Leiden die wens inwilligt. In september 2016 moet er een uitgewerkt plan plus financiering liggen. De grootste zorgen van het Leidse voetbal zijn de financiële problemen bij clubs, hun gebrek aan kader en de terugloop van jeugd die naar de randgemeenten trekt {een ’witte vlucht’ genoemd). Wethouder Frank de Wit (sport/D66) kondigde in 2014 al een actieplan aan. Het dagelijks bestuur van vv. Leiden is nauw betrokken bij de hierboven beschreven plannen. Zoals in diverse media gepubliceerd is, is vv. Leiden al enige tijd met FC Rijnland en korfbalvereniging Crescendo in gesprek over verregaande samenwerking op Sportcomplex Morsch II. Ondanks dat de uitwerking van de plannen volledig in het plaatje past, en aan de strenge criteria voldoet van de gemeente Leiden, worden deze plannen, tot grote frustratie van de diverse betrokkenen, tegengehouden door de gemeente. Voor alle duidelijkheid, vv. Leiden is, als een van de weinige voetbalverenigingen, een financieel gezonde vereniging. Door de nieuwe structuur en inzet van de vrijwilligers en trainers groeit de jeugdafdeling enorm. Het dagelijks bestuur van vv. Leiden is ervan overtuigd dat er bestaansrecht is voor een tweetal voetbalverenigingen in de Mors en wel een combinatie van vv. Leiden /FC Rijnland en voor DoCoS. Het dagelijks bestuur van vv. Leiden zal ook in de komende periode nauw betrokken blijven bij deze besprekingen en zullen de leden informeren over de ontwikkelingen. Dit meldt namens het bestuur van vv. Leiden de heer Casper Stuivenberg, secretaris.
 • De derde en laatste bekerwedstrijd in de poule van Valken’68 is verplaatst. Tegenstander RKAVV dient eerst de KNVB-bekerwedstrijd tegen Staphorst uit te spelen. Dit duel werd vorige week gestaakt vanwege onweer.
 • Ook UVS moet nog even geduld hebben met het beslissende treffen, in dit geval bij de amateurs van SC Feyenoord. De Rotterdammers spelen net als RKAVV eerst voor de KNVB-beker. Volgende dinsdag valt de beslissing wel in het Rotterdamse. UVS moet winnen om door te bekeren.
 • Over UVS gesproken: de aangetrokken Cenny Scheffer heeft in de voorbereiding een forse blessure opgelopen. De spits blijft minimaal twee maanden aan de kant met gescheurde enkelbanden.
 • Zwammerdam en VV Oegstgeest spelen komend weekend voor het eerst een competitiewedstrijd op het hoofdveld, voorzien van spiksplinternieuw kunstgras.
 • Wil jij als speler van het eerste elftal van de bij LAV aangesloten clubs meedoen met de rubriek Hemd van het Lijf? Gaarne dan zsm aanmelden via [email protected]. Zou leuk zijn!
 • Onze redactie ontvang al selectiefotomateriaal van FC Rijnvogels, Voorschoten’97 (za en zo), Warmunda, RCL en Kagia. Grote klasse. Wie volgen?
 • Dinsdagavond 1 september is er nog geoefend. Het zaterdagelftal van Roodenburg, uitkomend in 4A, was te sterk voor zondagderdeklasser Bernardus. Het werd 1-4 in Hazerswoude Rijndijk. De Leidse treffers kwamen op naam van: El Baroudi (2), Bardaa en Arnoldus. Vierdeklasser Alphia, poulegenoot van onder meer Woubrugge, ging ruimschoots langs derdeklasser SJZ: 4-0.

Bijdragen van Remco Mentink, Ruud Fraij en Hennie Kanbier