Op 12 september, in de wedstrijd tegen RCL, liep Shurdien (Dencho) Narcisio een knieblessure op bij het maken van een sliding. Hij speelde de wedstrijd desondanks uit en nam de week erna rust om de zaterdag erna tegen SVC’08 toch weer een uur in de wei te staan, ondanks een dikke knie. Voetballen bleek toen echt onmogelijk: de knie was dik, pijnlijk en veel warmer dan de andere knie. Fysiotherapeuten concludeerden dat er geen beschadiging was ontstaan, maar dat er sprake was van een ontsteking. Drie weken rust bracht geen soelaas.

De toen geconsulteerde huisarts bevestigde de diagnose van de fysiotherapeut: een ontsteking. Nog eens drie weken rust, maar nu met een dagelijks aantal ijspakkingen brachten geen enkele verbetering tot frustratie van Narcisio. De orthopeed was het volgende station. Deze liet een foto maken, keek eens goed, krabde op zijn hoofd, maar kon ook geen beschadigingen vinden in het kniegewricht: ,,Je kruisbanden zijn perfect en ook aan je meniscus mankeert niets zo te zien.”

Daar nam Narcisio geen genoegen mee en de  kort daarop gemaakte MRI scan bracht uiteindelijk duidelijkheid: er zat een scheurtje in zijn buitenste meniscus. Dinsdag 15 december volgt dan de verlossende kijkoperatie. Ruim twee maanden voor een juiste diagnose. Narcisio hierover:  ,,Ik neem het niemand kwalijk hoor dat het zo lang duurde dat de aard van mijn blessure duidelijk werd. Alles wees op een ontsteking. Alle medici waren het daar ook over eens. Dit soort dingen gebeurt helaas, en nu bij mij. Het vreet wel ontzettend aan me dat ik niet fatsoenlijk tegen een balletje kan aantrappen. Ik mis het voetbal elke dag.”

GHC-Sportlust_0111_160215

Als jong ventje wilde Narcisio niets liever dan op voetballen gaan. ,,Dat mag,” zei zijn moeder, ,,als je eerst je zwemdiploma’s haalt.” In no time waren die gehaald en hij ging voetballen bij De Zwervers. Na een paar jaar in Curaçao gewoond te hebben ging hij bij RKSW voetballen om daarna bij GHC te belanden. ,,Ik vind mijn blessure ook zo sneu voor onze trainer Roberto Escudero. Hij begint net en dan wordt hij geconfronteerd met zoveel blessures, schorsingen en mensen die om andere redenen moeten afzeggen op zaterdag. Dat gun ik hem niet en dat is nog een reden dat ik graag ze snel mogelijk terugkeer op de velden.”

De derdejaars student Sportmanagement kreeg te horen dat er na de operatie twee tot zes weken revalidatie voor staat. ,,Ik hoop in de return tegen RCL weer terug te keren. Man, wat mis ik dat voetbal. Ik loop stage bij ADO Den Haag bij de jeugd. Soms rolt er dan een bal voor mijn voeten. Pfff, wat kost het een moeite om dan niet even een balletje hoog te houden of te gaan pingelen.”

Hierna beëindigt Narcisio het gesprek snel: hij moet met de jongens mee naar TAVV. Geen wedstrijd slaat hij over en op donderdag na de training komt hij ook regelmatig langs om met zijn teamgenoten over voetbal te bomen. Het is voor deze ware voetballiefhebber te hopen dat hij snel weer minuten kan maken bij GHC.