Achteraf viel het gelukkig allemaal nog mee voor Roy Dijkstra die in de wedstrijd tegen Koudekerk een vreemde buiteling maakte. Tijdens een duel kwam de 26-jarige aanvaller, die van kinds af aan al bij Oegstgeest speelt, raar terecht. Het werd even doodstil op het sportpark in Oegstgeest.

header sponzen pleisters

,,Ik kwam met mijn voorhoofd op het gras terecht maar voelde direct een hevige pijn in mijn nek. Ik kon niks meer bewegen en lag daar maar. Gelukkig kwam mijn broer Glenn erbij die de nodige medische ervaring in het leger heeft. Rustig blijven liggen was zijn advies totdat de ambulance komt.” Het duurde in de beleving van de pechvogel vrij lang voordat hij in de gele wagen naar het LUMC werd afgevoerd. Hij herinnert zich nog alles want Roy bleef bij de tijd. Ook hoe hij zelf zijn team naar een 1-0 voorsprong schoot, maar dat er achteraf toch van de koploper met 1-3 werd verloren. ,,Het was knullig verdedigen waardoor wij uiteindelijk verloren.” Op zo’n moment is dat even bijzaak als je zelf in de kreukels ligt.

Roy Dijkstra, Oegstgeest

 

De nekklachten die er werden geconstateerd bleken gelukkig niet ernstig. Maar wel zodanig dat hij even niet zijn zware werk tijdens grondwerkzaamheden bij de bouw kan verrichten. En ook de groene mat niet op mag. ,,Balen, ik had graag tegen Roodenburg gespeeld. Het zijn altijd speciale wedstrijden maar dat gaat nu even niet”, klinkt het met een spijtige stem maar toch opgewekte blik in de ogen. ,,Ik hoop er snel weer bij te zijn. Misschien kunnen we nog voor de derde periode gaan”, blikt hij opportunistisch vooruit. Het is voorlopig even afwachten voor Roy die zich een echt voetbaldier noemt. ,,Natuurlijk wil ik er zo snel mogelijk weer bij zijn.” Als hij zich koest houdt zal het zeker niet lang duren voordat hij zijn rentree maakt. De schram op zijn voorhoofd is slechts peanuts. Maar de pijn in de nek zal over moeten zijn voorat hij zich weer frank en vrij over het veld kan bewegen. Roy kwam met de schrik vrij. Opluchting op De Voscuyl.