Eerste klasse B (zaterdag)- Voorschoten’97 staat op de kaart in de eerste klasse. Na de nederlaag tegen ARC herstelde de ploeg van Dick-Jan Ente zich overtuigend bij en in Volendam. De vorig seizoen nog hoofdklasser kreeg er met 1-7 ongenadig van langs. Vooral Bas Beijersbergen en Jim van der Krogt leefden zich uit in PalingCity. Beide spelers troffen drie keer de roos.

Ging het daadwerkelijk zo makkelijk en was Volendam nu zo zwak of Voorschoten’97 zo sterk? Vragen waar Beijersbergen wel een antwoord op had. ,,Ik zie het als een combinatie van. Deze tegenstander was inderdaad zwak te noemen, maar wij speelden ook gewoon een goeie pot. Na vorige week waren we er op gebrand om hier een uitslag neer te zetten om zodoende de uitglijder van vorige week enigszins weg te poetsen. Tegen ARC speelden we niet al te groots, terwijl we weten dat we echt leuk voetbal op de mat kunnen leggen. Dan helpt het wel wanneer je vroeg twee keer scoort. Even na rust was het helemaal gepiept.”

Beijersbergen droeg zorg voor de eerste twee goals. Eerst via een klutsbal, maar daarna met een doelpunt uit het boekje. Daarvoor mocht hij Van der Krogt bedanken. Voorschoten’97 kreeg daarna nog wel wat kansen en van Volendam werd eigenlijk vrijwel niets vernomen. Vlak voor rust werd het zelfs 0-3. Beijersbergen trof eerst de paal, waarna spits Richard Guffens de bal oppikte en Van der Krogt in staat stelde om het karwei al vroegtijdig te beslissen.

Beijersbergen: ,,Natuurlijk weet je dat je dichtbij de winst bent, maar het was wel lekker dat Jim pal na rust ook nog de 0-4 maakte uit een pingel. Daarna deden zij wel wat terug, maar prompt werd het 1-5 door Richard Bakker.” De van MMO overgekomen middenvelder stond koud in het veld en liet meteen zien een meerwaarde te kunnen zijn. Even daarna had hij namelijk een assist in huis voor Beijersbergen. Net als Beijersbergen maakte ook Van der Krogt nog een derde goal en zo werd Volendam in eigen huis aan barrels gespeeld.

Vorige week had Beijersbergen geen basisplaats, maar die lijkt de speler die vorig seizoen tot wasdom kwam al wel weer terug te hebben. ,,Ik was die dinsdag ziek geweest en de trainer koos voor Sipan Khalid aan de rechterkant. Hij heeft meer een voorzet en ik ben vanaf die kant meer een loper. Nu was ik dus topfit en kreeg ik mijn kans. Ik ben blij dat het dan zo uitpakt. Of ik nu blijf spelen is niet aan mij, maar ik ga er vanuit dat gezien is dat ik het wel aardig deed. Ik had er met wat meer geluk zelfs wel vijf kunnen maken, maar voor drie goals doe ik het ook wel. In de jeugd heb ik er ook wel eens drie gemaakt, maar dat is een poosje geleden.”

Hoeveel de ruime echt waard is moet nog blijken, maar de drievoudig doelpuntenmaker geeft aan dat het wel iets betekent. ,,Zij verloren weliswaar al twee keer, maar beide keren wel met maar een doelpunt verschil. Dus ik denk dat we mogen vaststellen dat wij het nu wel goed hebben gedaan. In de voorbereiding vergaten we nog wel eens om een wedstrijd binnen te halen na een voorsprong, maar nu bleef de concentratie aanwezig en hebben we de score lekker kunnen uitbouwen. We zijn van de nul af en het vertrouwen is gegroeid. Volgende week spelen we tegen Valken’68. Dat is ook en team met veel andere spelers, net als wij. Zij hebben een moeilijke start achter de rug. Hoe ik ze moet inschatten vind ik moeilijk te zeggen, maar wij weten ons bij deze gesteund door een grote overwinning dus het vertrouwen is er zeker.”

Trainer Ente was niet minder in zijn nopjes met de overwinning. ,,We hebben getracht om meer vooruit te spelen en druk te zetten om zo snel in balbezit te komen. Dat pakte prima uit. Dit is zoals ik het graag zie, hoewel we echt nog wel beter kunnen. Positief is ook dat we bijna niks weggaven. Ik blijf er bij dat we vorige week ook niet slecht speelden, maar je hebt nu eenmaal ook met de tegenstander te maken. ARC is een ander verhaal dan Volendam.”

Ondertussen behoort Shemiel Constancia overigens niet meer tot de selectie. De spits van de voorbije jaren heeft zijn plaats moeten afstaan aan Guffens en kan daar slecht mee om gaan. ,,Hij vindt dat hij geen echte kans heeft gekregen. Wij zien dat anders. Voor het moment is er een andere keuze gemaakt en dus speelt hij in het tweede. Als hij dat niet wil, dan stopt het. Ik stuur zelf geen spelers weg en hij weet dat de deur open staat. Maar wel via het tweede elftal. Dat is nu eenmaal selectievoetbal. Het beste team moet spelen en de verantwoordelijkheid van de keuzes die je daarin maakt ligt bij de trainersstaf. Dat lijkt me duidelijk.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Loozen, Verlaan, Knijnenburg, Owel, Jouby, Michel, De Vries, Beijersbergen, Van der Krogt, R.Constancia, Guffens.