Eerste klasse B (zaterdag)- En weer is Voorschoten’97 verder weggegleden in het moeras. Na de oorwassing thuis tegen ARC (2-6), trok de Alphense formatie nu met 2-1 aan het langste eind. De ploeg van Frank Bloemheuvel deed daarmee prima zaken onderin, terwijl Voorschoten’97 meer en meer moet vrezen voor een stap terug. Jongeling Bas Beijersbergen gaf de moed achteraf evenwel verre van op. ,,Dan ben je verloren en dat zijn we zeker nog niet.”

Al vroeg in de wedstrijd kwamen de bezoekers in de problemen. Eerst scoorde Sam Ruinaard, waarna Robin de Heij de score verdubbelde. Beijersbergen over deze vroege achterstand. ,,Ik denk dat we in de eerste helft, maar zeker in de beginfase, te weinig lef hebben getoond. We gaven teveel ruimte weg en de linies stonden te ver uit elkaar. ARC heeft wat snelle jongens aan de buitenkanten staan en daar hebben we niet goed op geanticipeerd. Eigenlijk zijn we pas na rust met passie gaan spelen en dan zie je terug dat we best leuk kunnen voetballen. Maar dit keer was dat dus te laat en dan sta je dus weer met lege handen.”

Beijersbergen geeft aan dat de uitgangspositie was om in elk geval de nul te houden achterin, maar die missie slaagde dus van geen kant. ,,Van daaruit zouden we druk gaan zetten, maar we liepen dus al vroeg achter de feiten aan. Gaandeweg kwamen we meer in de wedstrijd, zonder dat we nu echt heel veel hebben kunnen afdwingen. De eindpass was vaak niet goed en er werden verkeerde keuzes gemaakt. Dat blijft ons dit seizoen achtervolgen.”

Bas Beijersbergen: ,,Er is zeker nog hoop. Alle concurrenten krijgen we nog.
Bas Beijersbergen: ,,Er is zeker nog hoop. Alle concurrenten krijgen we nog.

Na de pauze kwam Voorschoten’97 wel beter voor de dag, maar het had de hulp nodig van Maico du Chatinier, de doelman van ARC. Eerst redde hij bekwaam, maar vervolgens nam hij teveel tijd voor de uittrap. Een vrije trap was het gevolg en die werd verzilverd door Bilal Karasahin: 2-1. Veel meer dwong Voorschoten’97 niet af, hoe intens de pogingen ook waren. In de eindfase speelden de gasten met vier aanvallers. Steef Knijnenburg was ondertussen naar het front gestuurd en Robin Diets en Wouter Pen waren ingebracht om de aanval te versterken. ARC bleef overeind en liep weg naar zestien punten, terwijl de formatie van Marcel de Hoogt achter bleef met elf punten, positioneel op de voorlaatste plaats. Het ziet er dus niet goed uit voor de geel-groenen.

,,Daar kunnen we niet omheen. We weten echter ook dat we de vier ploegen die om ons heen staan nog krijgen. Drie van de vier zelfs thuis. Zo krijgen we volgende week Forum Sport en ook GHC en DSO komen nog naar Voorschoten toe. We gaan zelf nog spelen bij HBOK. Natuurlijk is het niet zo dat we die ‘wel eventjes’ gaan winnen, maar we moeten er wel toe in staat zijn gezien de kwaliteiten. Uitgaande van het beste scenario zouden we dan 23 punten hebben en dan ziet het plaatje er geheel anders uit.”

Beijersbergen speelde zich ruim voor de wintersop al in de basis, maar moest door een liesblessure even pas op de plaats maken. ,,Misschien had ik voor de winterstop al weer kunnen spelen, maar we hebben dat risico niet genomen. Ik ben blij dat ik nu weer fit ben en speel.”

Voorschoten’97 speelde onder meer zonder de geschorste Simon Joubij en Qendrim Gashi zou aansluiten na zijn wedstrijd bij het tweede, maar raakte daar geblesseerd. ,,En zo waren er wel meer pijntjes, maar dat mogen nooit excuses zijn. We hebben onszelf in de nesten gewerkt. Maar ik ben vol vertrouwen voor de toekomst. We misten nu de overtuiging, maar als we die terugvinden dan moet het goed gaan komen. Forum Sport volgende week wordt van groot belang. Die moet gewonnen worden. Bij ons, en dat geldt ook voor mij, ziet niemand Voorschoten’97 in de tweede klasse spelen volgend seizoen.”

Zover hoeft het ook niet te komen, maar door de winst van HVC’10 (op koploper Deltasport!) en DSO (bij Zwaluwen’30) en het gelijke spel van Forum Sport (tegen Sportlust’46) mag de ernst van de situatie voor Voorschoten’97 meer dan duidelijk zijn.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Dihal, Guijt, Knijnenburg, Verlaan, Van der Krogt, Michel, Beijersbergen, Karasahin, Constancia, Tsin A Sjoe.