Eerste klasse B (zaterdag)- ,,We hadden het in de eerste tien minuten al moeten beslissen”, waren trainer Dick-Jan Ente en Sipan Khalid, als invaller maker van het tweede doelpunt, het na afloop met elkaar eens. ,,Als je dan de tweede scoort is het over, nu werd het een heel lastige wedstrijd.”

In de beginfase overdonderde Voorschoten Wilhelmina Vooruit- Hortus Een dracht Doet Overwinnen totaal. De aanvallers van de gastheren sneden door de defensie van WV-HEDW als een mes door warme boter. Het doelpunt vroeg in de wedstrijd was een logisch gevolg en een droom van elke trainer. Voorschoten onderschepte de bal op het middenveld. Bas Beijersbergen zocht met het leer aan zijn voet een vrije man. Remy Constancia was uitstekend weggelopen van zijn directe bewaker en ontving precies op tijd de pass. Koelbloedig zocht hij zijn hoek uit en keeper Ramon Freriks werd volstrekt kansloos gepasseerd.

Remy Constancia bracht Voorschoten'97 vroeg in een zetel.
                        Remy Constancia bracht Voorschoten’97 vroeg in een zetel.

Deze snelle 1-0 voorsprong leek snel verdubbeld te gaan worden. In korte tijd kreeg Voorschoten een paar hele goede kansen. Twee keer werd de lat geraakt wat moeilijker leek dan een doelpunt te produceren. Na tien minuten was de Voorschotense koek aanvallend gezien echter op. WV-HEDW trok de touwtjes verdedigend aan en nam meer en meer het heft in handen. De slag om het middenveld werd door de bezoekers gewonnen en een gelijkmaker leek dichtbij. Wat de ploeg uit Amsterdam echter ontbeerde waren spitsen die het goede werk van hun collega’s konden afmaken. Linksbuiten Mick van Moerkerk oogde snel, balvaardig en had een aardige trukendoos in huis.  Zijn acties leverden echter geen gevaar op voor doelman Jeffrey Loozen, sterker nog, die hoefde de hele eerste helft zijn kwaliteiten als keeper niet aan te spreken. Logisch was dan ook de 1-0 ruststand.

Het eerste kwartier van de tweede helft wankelde Voorschoten. Veel duels werden verloren en het was moeilijk de bal in de ploeg te houden. Ente wisselde de moegestreden Richard Bakker voor Sipan Khalid en die was het om het duel te beslissen. Bij een uitval rond de zestigste minuut was het de ijverige Jim van der Krogt die de razendsnelle Khalid bediende. De invaller benutte de buitenkans en plotsklaps ging de zon ook figuurlijk voor Voorschoten schijnen met de 2-0 voorsprong.

WV-HEDW, vorige week nog met 3-1 te sterk voor Valken’68,  zond drie verse krachten het veld in om er alsnog een gelijkspel uit te persen. Ook zij konden het manco, gebrek aan daadkracht voorin, niet herstellen. Het was Voorschoten ook niet gegeven meer te scoren ondanks een paar puike kansen. Guffens raakte nog wel de paal en ook Khalid had een treffer op zijn schoen. Ondanks de 2-0 waren er gemengde gevoelens bij Ente na afloop: ,,Ik vond ons slecht voetballen. Wij kunnen veel en veel beter. Het was de bedoeling WV-HEDW te dwingen lange ballen te geven door vroeg druk te zetten. In plaats daarvan gingen we zelf meedoen. Niet best.”  Vanzelfsprekend was Ente wel zeer te spreken over het netto resultaat. ,,Slecht spelen en toch winnen wil elke trainer qua resultaat wel. Bovendien hebben we nu vier van de vijf wedstrijden gewonnen en daar kan ik niet anders dan heel tevreden over zijn. Niet te vroeg juichen natuurlijk, want over twee weken kan alles weer anders zijn.”

Dick-Jan Ente: ,,Laten we vooral niet te vroeg juichen. Zo best was het nu niet"
Dick-Jan Ente: ,,Laten we vooral niet te vroeg juichen. Zo best was het nu niet”

Die mixed feelings waren er ook bij Khalid: ,,Natuurlijk is het heerlijk om direct als invaller te scoren, maar daar noem ik gelijk het pijnpunt: invaller. Ik heb voor mijn gevoel een hele goede voorbereiding gehad. Goed getraind en assists gegeven en doelpunten gemaakt in de voorbereiding. De eerste wedstrijd stond ik in de basis tijdens die verliespartij tegen ARC. Daarna was ik mijn plek kwijt. Geen reden om bij de pakken neer te zitten. Ik geef alles tijdens de trainingen en hoop de trainer te overtuigen van mijn kwaliteiten.” Khalid liet tijdens zijn invalbeurt zien buitengewoon snel te zijn en was mede door zijn gretigheid een plaag voor zijn moegestreden tegenstander. ,,Het is moeilijk je te bewijzen in zo’n korte tijd, maar het ging best aardig vond ik. We hebben een ploeg met veel nieuwe jongens. Ook ik ben nieuw en we moeten nog wat aan elkaar wennen. Ik hoop een van de nieuwelingen te zijn die een basisplaats verdient. Ik zal daar alles voor geven wat ik in me heb.”

Fraai en verdiend was het wellicht niet, maar Voorschoten’97 houdt de punten in huis. Met een wedstrijd minder gespeeld zijn de groengelen zelfs virtueel koploper. Volgende week wacht CSW en daarna de inhaalwedstrijd tegen ’s Gravenzande. Dan kan pas een echte tussenstand opgemaakt worden.

Voorschoten’97-WV-HEDW 2-0, 7. Constancia 1-0, 64. Sipan 2-0.

Voorschoten’97: Loozen, Verlaan, Michel, Knijnenburg, Owel, Jouby (27. Den Hollander), Beijersbergen, Bakker (57. Khalid), Giffens, Van der Krogt, Constancia (75. De Vries)

WV-HEDW: Freriks, Schoute (66. Bril), Aznar Martinez, Dijkhuizen, Zwolle, Admiraal (66. Lynch), Reurts (66. Stroomberg), Meijer, Smaal, Loeve, Van Moerkerk.

Scheidsrechter: De Bruijn. Toeschouwers: 150.