Het vijfde Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 20 september voor 22 uur!

 • Recent plaatste onze redactie een verzoek om Vriend te worden van Leidenamateurvoetbal.nl. Dit als particulier, bedrijf of anderzijds. Het verzoek staat nog steeds op de homepage en zal daar terugkerend een plaats krijgen. De reden is simpel: zonder steun van onze lezers, volgers en sympathisanten komt onze toekomst in gevaar. Ons team werkt keihard en doet dit graag, maar ook wij hebben te maken met onkosten. Om ons werk te kunnen blijven doen en verder te professionaliseren is er financiële steun nodig. Onze website kan gratis worden gevolgd. Een betaalsite lijkt ons niet geplaatst. Dat neemt niet weg dat wij niet louter kunnen voortbestaan met schouderkloppen. Ons team hoopt dan ook dat u het voorbeeld volgt van enkele bedrijven en particulieren die eenmalig voor dit seizoen een zetje hebben gegeven in de rug!!!! Samen hebben we een toekomst..
 • Voorschoten’97 heeft  de jaarlijkse presentatiegids weer uitgebracht. De club heeft dit jaar wel heel fraai uitgepakt met een full colour exemplaar met elftalfoto’s, nieuws en veel, heel veel informatie.
 • De spanning stijgt inmiddels bij de club van sportpark Adegeest: wanneer wordt bekend waar precies het nieuwe kunstgrasveld geplaatst wordt? Komt de kapvergunning van de bomen af? Hoe zit het precies met de verplaatsing? Wat gebeurt er met het terras en de tribune?  Wat de uitkomst ook zal zijn, het zal een rigoureuze verandering zijn daar bij de groengelen.
 • Warmunda blijft verbazen. Nu won het zondag weer van  Nicolaas Boys. Vooral het kopdoelpunt van Reza Rajabzadah was wonderschoon. Hoe hij zijn blijdschap uitte? Dat is te zien op de site van Warmunda en leidenamateurvoetbal natuurlijk.
 • UVS verloor afgelopen zaterdag van DoCoS en wilde die nare smaak snel uit de mond krijgen. Dinsdagavond j.l. werd met 8-1 gewonnen van DWO dus dat lukte aardig. DSO, maar nu voor de competitie, zal een kluif vormen van geheel andere orde.
 • Een nieuwe trainer een nieuw geluid getuige dit bericht op de site van ASC: ,,Zoals je weet wordt het een memorabel seizoen voor ASC. Niet alleen bestaat de club 125 jaar, maar ook is dit het laatste seizoen aan de Duivenvoordestraat. Tal van activiteiten staan er gepland om dit seizoen zo mooi mogelijk af te sluiten! Op initiatief van de nieuwe hoofdtrainer Kevin van der Geest heeft de selectie van ASC de opdracht gekregen om met leuke initiatieven geld in te zamelen voor nieuwe materialen en een trainingsweekend.” Waarvan akte.
 • Maandagavond werd in Oegstgeest een inloopavond georganiseerd voor direct omwonenden van het ASC terrein aan de Duivenvoordestraat in Oegstgeest. Geïnteresseerden werden geïnformeerd over de plannen voor het nieuwbouwproject op de locatie waar nu ASC nog voetbalt. Ontwikkelaar Provast ontwikkelt op de plek van de voetbalvelden 50 luxe grondgebonden woningen De woningen worden gebouwd in de jaren ’20 en ’30 stijl die typerend is voor de wijk achter de De Kempenaerstraat. Zo moet de nieuwbouw goed gaan aansluiten op de omgeving. En toch zal de rechtgeaarde ASC-er overvallen worden door weemoed als hij over een aantal jaren door de nieuwbouw fietst.
 • DoCoS-fans hoeven zaterdag niet naar Schiedam lazen we op de site van de roodwitten: ,,DoCoS gaat als koploper in de 2e klasse C op papier aanstaande zaterdag op bezoek bij Kethel Spaland in Schiedam. Maar in werkelijkheid wordt deze uitwedstrijd bij DoCoS gespeeld. De reden: het nieuwe sportpark A4, boven op de nieuwe A4-snelweg, die achter Delft een snelle verbinding met de zuidelijke Maasoever mogelijk maakt, is pas op 8 oktober beschikbaar voor thuiswedstrijden etc…”
 • Op UVS-tv natuurlijk een nabeschouwing van de derby tegen DoCoS.
 • En op de site van vv Zwammerdam en van Leidenamateurvoetbal.nl filmbeelden van de uitwedstrijd tegen Zevenhoven. Nog een keer de nipte zege herbeleven.
 • ,,In samenwerking met Sporthuis Zwarte Wolf uit Leiden heeft LVV Lugdunum aan het begin van het seizoen 15/16 een nieuwe kledinglijn gelanceerd van het merk Hummel. De verschillende artikelen van de kledinglijn zijn vanaf heden ook online te bestellen via onze eigen website: www.lugdunum.nl.  Niet echt verrassend: dit staat op de site van de club uit de Kikkerpolder.
 • Het nieuwe kunstgrasveld van Lugdunum wordt op zondag 18 september feestelijk geopend. De hele dag zijn er activiteiten voor de jeugd en ’s middags vindt de officiële opening van het hoofdveld plaats. Om het nieuwe veld in te wijden speelt oud-Lugdunum tegen oud-Roodenburg en de huidige selectie van Lugdunum tegen een team van oud-internationals. De dag is gratis en iedereen is welkom. Het volledige programma is te vinden op de site van Lugdunum en van LAV.
 • De v.v. Oegstgeest doet er veel aan om het leuk te maken voor de jeugd: ,,Daar is ie weer! Het Jeugd-clubklassement van v.v. Oegstgeest gaat opnieuw van start. Welk jeugdteam wint in het seizoen 2016-2017 de titel ‘Beste Jeugdteam van v.v. Oegstgeest’ en mag medio mei volgend jaar de felbegeerde cup met de grote oren in ontvangst gaan nemen? Na drie speelronden hierbij de eerste tussenstand etc.”
 • Het is niet altijd rozengeur en maneschijn: ,,Vanuit de gemeente hebben de voetbalverenigingen in Oegstgeest een mail ontvangen met onderstaande tekst. ,,Naar aanleiding van de slechte conditie van de velden is het tot nader order verboden op de grasvelden te trainen. Zodra we groen licht van de gemeente ontvangen dat de velden weer gebruikt mogen worden zullen we dat publiceren. De trainers zijn apart geïnformeerd en zullen de spelers laten weten hoe en waar de training de komende week/weken gehouden zullen worden.” De gemeente kent de oorzaak en doet er wat aan: ,,Er zit helaas een vervelende schimmel in de sportvelden. Het gras sterft af en de beworteling laat het afweten. We zijn de velden aan beluchten, de verwachting is dat dit een positieve uitwerking op de beworteling heeft.” Een nadeel t.o.v. kunstgras waar je niet zo gauw aan zou denken.
 • Bij Meerburg juist positief nieuws over de velden: ,, Zaterdag 10 september hebben we voor het eerst gevoetbald op het nieuwe kunstgras van veld 3 en 4. Na een spannende periode , waar in overigens de weergoden 100% hadden meegewerkt, waren de velden precies op tijd speelklaar voor dit weekeinde.”  Alles hierover mét foto’s op de site van de club natuurlijk.
 • Alle Leidse clubs hebben inmiddels het net minimaal eenmaal gevonden. Dit leverde enkel voor Leidsche Boys, Roodenburg (zo) en GOL Sport nog geen punt op. Van onze andere regioclubs zijn de volgende clubs nog niet in het bezit van punten: Valken’68, Woubrugge, WVC (za), UDO, VVSB (za), Alphia, Kickers’69 en Stompwijk’92.