Eerste klasse B (zaterdag)- Wie van mooi voetbal houdt, had zaterdagmiddag sportpark Adegeest maar beter links  kunnen laten liggen. De strijdlust van de ploeg van Voorschoten trainer Dick-Jan Ente en het bezoekende Vitesse Delft vergoedde niet alles maar wel veel bij het tweehonderd koppige publiek. Het is voor het trouwe thuisfront wel even slikken. Zeven van de elf basisspelers die actief waren tegen de Delftenaren spelen volgend seizoen elders. Onder hen de naar de VV Noordwijk vertrekkende  matchwinnaar Jim van der Krogt, die zijn ploeg vanaf de stip de kleinst mogelijke zege bezorgde.

Mediaterplaatse_Voorschoten_97_thuis_02042016_Image00008 (Small)

Door de drie punten is de ploeg veilig en kan het zelfs met een schuin oog naar de derde periodetitel blikken, hoewel het programma loodzwaar genoemd mag worden. Bovendien kan de equipe van Ente een belangrijke rol spelen in de kampioensstrijd, aangezien de Voorschotenaren de vier titelkandidaten nog ontmoet.  De zege van de gastheren kwam moeizaam tot stand maar was verdiend. De ploeg kreeg weliswaar weinig, maar wel de beste kansen. Binnen het kwartier was de thuisclub dichtbij de openingstreffer. Van der Krogt, die bij vlagen liet zien waarom hij naar Noordwijk verkast en het dus hogerop gaat proberen, bediende met een fraaie pass de geheel ongedekte Richard Bakker. De tot linkerspits geposteerde middenvelder stuitte op de Vitesse-doelman Marco Bergen Henegouwen. Enkele minuten later had dezelfde speler, die op een sterke eerste helft kon terugzien, nog een kans om de scoren, maar het beetje mazzel ontbrak bij de ex MMO’er .

Mediaterplaatse_Voorschoten_97_thuis_02042016_Image00009 (Small) (Small)

Toch waren het de gasten die voor het allereerste gevaar zorgden. De ver uit zijn doel stormende doelman Stefan van der Niet trapte de bal over de zijlijn en was na de snelle inworp van een Delftenaar maar net op tijd terug om erger te voorkomen . De spelers die vooral sterk in de lucht waren  kwamen vanmiddag op Adegeest volop aan hun trekken. Combinaties over de grond waren spaarzaam, waar overigens het niet al te beste veld mede debet aan was. Op slag van rust kwam Bob den Hollander wat haarlengte te kort om een voorzet doeltreffend binnen te kunnen koppen. Beide ploegen leken met een brilstand de rust in te gaan. Een onhandige overtreding in de extra tijd op van der Krogt werd bestraft met een elfmetertrap. De nummer tien zette zich achter de bal, en zag zijn niet al te best ingeschoten bal gekeerd worden door doelman Bergen Henegouwen. In de rebound schoot van der Krogt alsnog raak: 1-0.

Mediaterplaatse_Voorschoten_97_thuis_02042016_Image00010 (Small)

Het tweede bedrijf was een kopie van de eerste vijfenveertig, minuten waarbij de paar kansen alleen in de slotfase te noteren waren. Eerst was het Vitesse Delft dat, na de enige echte vlotte combinatie van de wedstrijd, dichtbij de gelijkmaker was. Kort daarna kregen de Adegeest-bewoners de kans om de voorsprong te vergroten. Alweer van der Krogt kapte een tegenstander knap uit, zag vervolgens een geheel vrijstaande medespeler over het hoofd, en schoot van dichtbij in het zijnet . Bij de groengelen was in de zeventigste minuut Wouter Pen in de ploeg gekomen voor Den Hollander . Pen was in de slotfase op weg naar de 2-0, maar werd vlak voor de zestien onderuit geschoffeld, wat geel betekende voor een verdediger voor Vitesse, waar rood op zijn plaats was geweest.

Mediaterplaatse_Voorschoten_97_thuis_02042016_Image00005 (Small)

Scheidsrechter van Rijn kon geen goed doen in de ogen van de Delftenaren, zeker niet nadat de leidsman de bezoekers een strafschop weigerde te geven na een vermeende handsbal. Doelman van der Niet voorkwam in de extra tijd de gelijkmaker door een vlammend schot knap over te tikken, waarna de scheidsrechter het welletjes vond. De Voorschotenaren vierde na afloop een feestje, waarbij het clublied van groengeel pijnlijk doordrong in de kleedkamer van de verliezers.

Mediaterplaatse_Voorschoten_97_thuis_02042016_Image00004 (Small) (2)

Voorschoten trainer Ente is not amused over de leegloop bij zijn ploeg. ,,Jammer dat het uit elkaar valt . Ik had graag met deze groep verder willen bouwen, maar het is zo als het is . Van een enkeling snap ik dat ze een stap willen maken, maar van de meesten begrijp ik niet dat ze hun geluk elders zoeken. Ze zijn tenslotte opgegroeid bij de club.”  Over de wedstrijd was de Hoofddorper duidelijk. ,,We hebben verdiend gewonnen zeker gezien de kansen die we kregen. We hebben ons vandaag veilig gespeeld en zien wel waar we aan het einde van de rit staan. Ik ben trots op deze groep. We krijgen invloed op alles. Wel had ik gehoopt om meer stappen te hebben gemaakt met deze ploeg, dan was ik meer tevreden geweest.”

Mediaterplaatse_Voorschoten_97_thuis_02042016_Image00003 (Small)

De eerstejaars Voorschotenaar Richard Bakker was content met de zege. ,,De doelstelling om ons vandaag veilig te spelen is gehaald. Het voetbal was niet goed, maar dat had ook met onze tegenstander te maken. Ik had vandaag zelf moeten scoren, maar het zat me niet echt mee. Persoonlijk speel ik het liefst op het middenveld, maar op de linkerflank ging het vandaag ook wel lekker. Het is leuk om nog mee te doen voor de derde periode. Er staat in ieder geval geen druk meer op de komende wedstrijden, dus heerlijk om tegen de toppers te spelen.”

Mediaterplaatse_Voorschoten_97_thuis_02042016_Image00002 (Small) (2)

Opstelling Voorschoten’97: Van der Niet ,  Verlaan, Knijnenburg, Michel, Owel, Jouby, Den Hollander (Pen),  De Vries, Beijersbergen, Van der Krogt, Bakker.

Mediaterplaatse_Voorschoten_97_thuis_02042016_Image00001 (Small) (Small)

http://www.fotografiewilcodevilee.nl/