Het 32ste Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar en tevens de twaalfde van 2017. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 21 maart voor 18 uur!

 • LeidenAmateurVoetbal.nl is nog steeds op zoek naar Vrienden! Zonder de steun van de lezers, supporters en andere volgers kan ons team het niet meer bolwerken in de toekomst. Op de homepage, bovenin, kan je je aanmelden! Samen gaan voor een toekomst. Wij willen dat graag. U ook? Voor alle duidelijkheid: dit is geen loze kreet!!!
 • Wilt u ons Event op zaterdag 17 juni bij Valken’68 ondersteunen, op welke manier dan ook…laat dit dan s.v.p. ZSM weten via redactie@leidenamateurvoetbal.nl
 • Wilt u dat er een derde editie komt van de Koetshuis Cup? Wij wel! Steun kunnen wij echter wel gebruiken om verder te kunnen komen en alle werkzaamheden te kunnen blijven verrichten. Uw support is van harte welkom. Vraag naar de mogelijkheden via redactie@leidenamateurvoetbal.nl
 • De komende weken is er geen bijdrage van Leidenamateurvoetbal.nl, op de vermelding van het Leidse Elftal van de Week na, op de sportpagina van het Leidsch Dagblad. De Leidse Singelloop staan op die pagina de komende weken vol in de schijnwerpers.
 • Op 20 mei organiseert Roodenburg een zeven tegen zeven toernooi in de aanloop naar de reünie van 27 mei. Aanmelden van de zeventallen is nog steeds mogelijk.
 • Nog meer van de club uit Noord. Vorige week werd er voorlichting gegeven aan de ouders van de Mini F over de zin van bewegen voor hun kids. Het belang van veel en goed bewegen is moeilijk te onderschatten. Geef ze de ruimte.
 • Martijn Theunissen debuteerde verdienstelijk in de basis van UDO tegen Oegstgeest. Zaterdag maakt hij gewoon weer zijn opwachting in het eigen team: de A-jeugd. De belangrijke uitwedstrijd tegen SJZ staat op het programma. Bij winst op de koploper ligt het kampioenschap in het verschiet.
 • Het vlaggenschip mag het dan moeilijk hebben, de vereniging bloeit als nooit tevoren. Er lijkt altijd wel wat speciaals georganiseerd te worden. Nu is dit weer op de site te lezen: ,,Alle leden en mensen die FC Rijnvogels een warm hart toedragen verdienen het seizoen op een feestelijke wijze af te sluiten. De evenementencommissie is al een kleine negen maanden bezig met het voorbereiden op de leukste week van het seizoen. Vooralsnog staat deze ingepland van vrijdag 26 mei t/m zaterdag 3 juni. Natuurlijk staan de jaarlijkse tradities weer op de rol. De voetbaltoernooien, het veilingtoernooi en de feestelijke slotdag zijn ook dit jaar weer present. Maar ook een aantal nieuwe evenementen zullen georganiseerd worden. Ben je al benieuwd? Check dan snel het programma!” Dat niet alleen, maar schrijf je ook in.
 • Vorige week werd hier onthuld dat een groep atleten en voetballers van Voorschoten’97 op 5 mei a.s. de zgn. Bevrijdingsvuurestafette met start in Wageningen zal gaan lopen. Nu kunnen we melden dat de estafetteloop dit keer niet eindigt in het centrum van het dorp maar op ons eigen Sportpark! Een prachtlocatie voor de Burgemeester om aldaar in ons Jubileumjaar (!) de gemeentelijke vuurkorf te ontsteken. Voorlopig is de ontvangst gepland rond 14.00 uur. Noteer dat tijdstip alvast in de agenda!
 • In de meivakantie kan de jeugd zich uitleven tijdens de jeugdvoetbaldag in Leiden. Deze uitdagende jeugdvoetbaldag zal bij DoCoS plaats vinden op vrijdag 28 april 2017. Alle kinderen uit de JO15-JO07 jeugd, van 6 tot en met 15 jaar, kunnen hier aan deelnemen. Van keeper tot spits, iedereen is welkom! Voor de keepers is er een speciaal programma, onder leiding van deskundige keepertrainers. Je hoeft niet lid te zijn van een bepaalde vereniging, iedereen kan zich aanmelden!
 • Bij Sport 2000 komt Davy Klaassen signeren op zondag 9 april van 14:00 tot 17:00 uur! Kom jij ook naar deze sessie? Je kunt een speciale voetbal en een geweldig Davy Klaassen T-shirt kopen, welke je na twee weken kunt ophalen bij Sport 2000. De opbrengst is voor het goede doel “Stichting Elk Kind Een Bal”.
 • Voorzitter Kees Verzaal meldt op de site van SJZ: ,,Ik loop een beetje te sukkelen met mijn gezondheid. Niks ernstigs maar wel zodanig dat ik mezelf in acht moet nemen. Naast SJZ ben ik ook nog actief op diverse andere terreinen. Druk baasje dus. Ik dacht SJZ kan er nog wel bij. Daarin heb ik mezelf overschat. Ik doe kennelijk te veel en daar ondervind ik nu de weerslag van. Ik ben daarom, hoe spijtig ook, genoodzaakt terug te treden als uw voorzitter.” Heel jammer voor de club en heel jammer voor Kees zelf natuurlijk. De geest is gewillig, maar het vlees is zwak. We wensen Kees het allerbeste toe en SJZ succes met de zoektocht naar een nieuwe voorzitter.
 • Het D-toernooi van Voorschoten’97 is inmiddels toe aan haar dertiende editie en is daarmee een traditional geworden. Ondanks de grote concurrentie op de nationale en internationale toernooienmarkt is het Voorschoten gelukt om de Onder 12 teams (eerstejaars D) van aansprekende profclubs uit Nederland en België naar Voorschoten te halen. Dat betekent dat we ons weer kunnen verheugen op een prachtig toernooi op tweede paasdag. RSC Anderlecht, AA Gent, Lokeren, Club Brugge, PEC Zwolle, ADO Den Haag, Willem II, NAC Breda, SBV Excelsior, SC Heerenveen, FC Groningen al vastgelegd als deelnemer. Net als de voorgaande edities staat het toernooi mede in het teken van het Zeldzame Ziektenfonds (ZZF). Op 17 april vragen we extra aandacht voor het belangrijke werk van deze stichting.
 • Meerburg is niet alleen voetbal, ook de edele dartsport wordt daar fanatiek beoefend: ,,Na het succes van afgelopen jaar, staat de 2e editie van het Paaskoppeldarttoernooi op de rol. Vrijdag 14 april is hier voor gekozen. Het is een nagenoeg voetbal loos weekeinde ,dus tijd voor ontspanning.”
 • De derde VoetbalQuiz komt eraan! De VoetbalQuiz wordt door onze redactie en BiBa Quiz Promotions mogelijk gemaakt in samenwerking met HomeTown Lounge in Leiden. De start zal op vrijdag 9 juni plaatsvinden om 20 uur- de inloop is vanaf 19.30 uur- en een en ander zal duren tot circa 23.00 uur. Vervolgens volgt de prijsuitreiking en uiteraard is een ieder welkom om nog na te babbelen tot 00.30 uur. De inschrijving bedraagt slechts 15 euro per team. Drank en hapjes zijn voor eigen rekening. De quizavond zal doorgaan bij voldoende belangstelling (minimaal vijfentwintig teams van vier personen). Er is plaats voor 30 teams dit jaar!!
 • Warmunda zoekt voor het seizoen 2017-2018 een ambitieuze trainer die met onze JO19-1 en/of JO17-1 aan de slag wil gaan. De JO17-1 wordt tweedejaars lichting met veel potentie. Niveau 1ste/2de klasse. De club biedt u een prima vereniging waarbij prestatiegericht voetbal en spelplezier hand in hand samen gaan. Als trainer krijg je bij Warmunda de kans om je verder te ontwikkelen als trainer. Uiteraard bieden wij een passende vergoeding. Mocht je vragen hebben of geïnteresseerd zijn neem dan gerust contact op met Leon Kortekaas via leonkortekaas@ziggo.nl
 • In het gesproken verslag van de afgeloepn zondag gespeelde wedstrijd tussen ASC en FC Rijnland is er met enige negativiteit gesproken over het hoofdveld van ASC. Onze redactie had zich hier anders over moeten uitlaten en is niet precies op de hoogte van het onderhoud en de regelingen daaromtrent. Terecht is daar enige kritiek op binnen gekomen en het boetekleed wordt dan ook aangetrokken. Het is nooit de intentie geweest de club of mensen van de club te schaden uiteraard. Waarvan akte.