Eerste klasse B (zaterdag)- Voorschoten’97 leed alweer de vijfde nederlaag op rij en staat al sinds 12 november 2016, toen ‘lelijk’ met 1-0 werd gewonnen van SVC’08, op zeven punten. Ook tegen Sportlust’46 moesten de punten aan de tegenstander worden gelaten (5-3). ,,Drie keer uit scoren is niet verkeerd natuurlijk, maar er gaat wat wezenlijks fout wanneer je er zelf vijf om de oren krijgt. Het team heeft er weer genoeg energie in gestoken, maar na de rust gaven we het in kort tijdsbestek weg. We blijven strijdbaar tot de laatste snik, maar jezelf ook eens belonen tegen een goede tegenstander is ook wel weer eens wenselijk”, meende André Lourens na de nederlaag in Woerden.

Ook middenvelder Jordy Manuputty baalde van de tweede helft waarin het fout ging. ,,In de rust hadden we er een goed gevoel over en was er met 2-2 ook niets aan de hand. Vervolgens moesten we binnen een ommezwaai drie goals incasseren en vergooi je de kans op een goed resultaat. Maar eerst terug naar hoe het begon. Binnen dertig tellen stonden we al op een 1-0 achterstand. Dat gebeurt echt te vaak en is wel om moedeloos van te worden. Dan loop je dus weer achter de feiten aan en het zou wel eens prettig zijn wanneer een tegenstander in de achtervolging zou moeten op ons. Ik moet wel zeggen dat we het daarna beter oppakten en eigenlijk waren we wel gelijkwaardig voor de rust. Zij hadden wel meer het initiatief, maar we scoorden twee prima goals. Eerst maakte Hamza Chikhi er 1-1 van na goed werk van Peer van Paassen. Hun 2-1, een minuut of tien voor rust, werd rap opgevolgd door een fantastische rake vrije trap van Richard Bakker.”

Met de 2-2 leek een goed resultaat dus niet ondenkbaar voor Voorchoten’97 en Manuputty had ook het idee dat het er dit keer in zat. ,,Zeker, maar dan opeens zijn we onze scherpte en de organisatie kwijt en lopen ze weg naar 5-2. Alsof we staan te slapen. Dit soort inzinkingen zijn moeilijk te verklaren. Er lagen echt wel mogelijkheden om zelf te scoren. Er lag veel ruimte en achterin waren zij echt wel kwetsbaar. Dat bleek wel toen zij het gas er af haalden, want wij kregen via Shemiel Constancia, Youri Looyestijn en naar ik meen Van Paassen grote kansen om alsnog wat aan de score te doen. Uiteindelijk maakten we er nog wel eentje in, maar dat was te laat.”

Voorschoten’97 zag de andere ploegen in degradatienood eveneens verliezen en er is dus zeker hoop om de dans nog te ontspringen. Aan een veilige plaats na 26 ontmoetingen wordt al niet meer gedacht. Lourens: ,,Dat is ook niet realistisch. Daar mag je pas hoop op koesteren als je wint en de druk weer kunt opvoeren, maar dat doen we dus niet. Dat neemt niet weg dat plek 11 en 12 nog niet uit zicht zijn. Kijk, ARC verliest met 9-3 en zover hebben we het gelukkig niet laten komen. Bij 5-2 had het ook als een kaartenhuis in elkaar kunnen donderen. Daarbij komt dat wij vorige week nipt verloren van ‘s-Gravenzande. Maar goed; we moeten onszelf gaan belonen. Dat het vanaf de winterstop lastig zou worden is niet vreemd, want de eerste serie is loodzwaar te noemen. Daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Toch zullen we het moeten gaan ombuigen en bij voorkeur al volgende week.”

Ook Manuputty is nog niet wanhopig, maar beseft dat het een helletocht wordt. ,,Hopelijk is ons hoofdveld snel klaar en kunnen we daar op ballen. We spelen nu thuis op veld 2 en dat is echt geen pretje. Het is duidelijk dat we in elk geval moeten gaan winnen van ploegen als SVC’08, Neptunus/Schiebroek en ARC.”

Voorlopig staan eerst Xerxes/DZB en Nootdorp op de rol en dat zijn ploegen waar eerder, al dan niet kansloos, van verloren werd. Daarbij komt dat Chris de Lange geblesseerd uitviel en zijn ervaring werd in de tweede helft meteen node gemist. Voor volgende week is Bakker geschorst en dat is al evenzo een aderlating bij een ploeg waar de spoeling al zo dun is.

Basisopstelling Voorschoten’-97: Van der Niet, Isik, Van Hemert, De Lange, Owel, Bakker, Van Paassen, Chikhi, Constancia, Looyestijn, Manuputty,