Woorden schieten tekort om de nieuwe thuishaven van ASC te beschrijven. Het lijkt de ultieme droom van welke amateurclub in Nederland dan ook. Zaterdag werd het complex geopend met tal van festiviteiten waarbij de hoofdmoot de wedstrijd tussen ASC en Lucky Ajax was op, jawel!, natuurgras. De roodzwarten en rood-witten scoorden er lustig op los en Sean Goebel smaakte het genoegen het eerste doelpunt te maken en zette zich zo voor eeuwig neer in de boeken.

De officiële opening werd ingeluid door de commissaris van de Koningen van Zuid-Holland die de sleutel in ontvangst had genomen van een parachutist die op de middenstip geland was. Hierna kon men het complex ook van binnen in ogenschouw nemen. Modern en in een strak jasje met veel oog voor detail en het roemrijke verleden van de 125-jarige club, hier zal elke rechtgeaarde voetballiefhebber zich thuis voelen. Onder de kantine bevinden zich de ruime en lichte kleedkamers, het washok, massageruimte en meer wat een voetbalvereniging nodig heeft. Buiten het hoofd-, bij-  en trainingsveld voor de voetballers hebben ook de cricketers een waardige thuishaven gevonden. ASC kon deze zomer een forse aanwas aan leden noteren en het leidt geen twijfel dat de club een gezonde toekomst tegemoet gaat.

Zie verder de geplaatste fotoreportage van J.P.Kranenburg op deze website en enkele goals uit ASC-Lucky Ajax op beeld van Jolanda Ciere op ons Facebook-account.