In de vierde klasse waren er tijdens de eerste speelronde geen puntendelingen. Football Factory, VV Oegstgeest, Roodenburg en Meerburg startten het seizoen goed met drie punten, terwijl UDO onderuit ging. Gaan de Oegstgeestenaren komend weekend wel voor hun eerste overwinning zorgen?

Zaterdag

4A

Op eigen veld tegen nummer twee SEV gaat het binnenhalen van een zege een lastige klus worden voor UDO. De Leidschendammers degradeerden vorig seizoen uit de derde klasse en lijken dit seizoen een van de favorieten voor de titel. De openingswedstrijd tegen KSD-Marine werd door SEV met 4-0 winnend afgesloten. UDO ging op bezoek bij Hazerswoudse Boys met 3-1 onderuit. Desondanks heerste er optimisme bij de ploeg van trainer Nikivor van Rijn.

,,De eerste helft was absoluut goed van onze kant”, sprak UDO-verdediger Timo Lichtenbeld daags na de nederlaag. ,,We deden zeker niet onder voor Hazerswoudse Boys, maar we kregen op ongelukkige momenten de goals tegen. We kregen voor rust zelfs kansen op de 1-2. We hadden veel balbezit en dicteerden het spel. Het viel me zeker niet tegen voor een eerste wedstrijd.”

Voor Wouter de Bruyn, debutant aan Oegstgeestse zijde, was het een gedenkwaardige middag. De jongeling uit de eigen jeugd was verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Is hij in staat om tegen SEV direct zijn tweede seizoenstreffer te produceren?

Roodenburg liet het publiek afgelopen zaterdag smullen tegen WVC, maar gaf wel bijna een 4-0 en 5-2 voorsprong weg. Verder dan 5-4 kwamen de bezoekers uit Oude Wetering niet. Hoewel de Leidenaars topschutter Sipan Khalid zagen vertrekken naar derdeklasser VV Leiden lijkt een opvolger gevonden. Hakim Bouchlaf maakte tegen WVC vier goals als rechtsbuiten. Dat biedt coach Nino Poulina ongetwijfeld hoop op een mooi seizoen.

Op bezoek bij KSD-Marine gaat Roodenburg op zoek naar de tweede zege. Vorig seizoen werd er in Den Haag met 2-3 gewonnen dankzij doelpunten van Khalid, Ali Abdel Elbaroudi en een ongelukkige Haagse verdediger. In Leiden werd de nummer 7 van vorig seizoen met 8-0 weggeveegd.

VV Oegstgeest speelt een uitwedstrijd tegen SV Wassenaar. De ploeg van trainer Huig Jan Heeringa boekte mede dankzij twee goals van Bob den Hollander een redelijk eenvoudige zege op VVSB (4-1), dat zich ten opzichte van vorig seizoen toch behoorlijk heeft versterkt. Daarmee is meteen een mogelijke concurrent op achterstand gezet. In Wassenaar werd in april van dit jaar nog met 0-7 gewonnen door de Oegstgeestenaren. Een ‘makkie’ dus op papier, zeker omdat vorig jaar bijna geen puntverlies werd geleden tegen ploegen uit het rechterrijtje.

Dankzij de 1-2 overwinning op Haagse Hout schreef Meerburg historie. De Rijndijkers kwamen terug van een 1-0 achterstand en de zege betekende voor de Rijndijkers de allereerste punten ooit in de vierde klasse op zaterdag. Verdediger Ali Barokzay, overgekomen van RCL, zorgde voor de Zoeterwoudse doelpunten. Alphia is de tegenstander van komend weekend. De Alphenaren zetten in de eerste speelronde een monsterscore neer (16-0) tegen GOL Sport, de nieuwkomer in de vierde klasse. Meerburg is dus gewaarschuwd voor het scorend vermogen Alphia, al was het afgelopen weekend misschien wel heel makkelijk om te scoren.

Football Factory kan na de 4-1 zege op SV Wassenaar voor de koppositie gaan. Dat zou voor de Leidse studenten zomaar een unicum kunnen worden. Hoe mooi zou het zijn om na twee speelronden bovenaan te staan. Dat van GOL Sport aanstaande zaterdag gewonnen gaat worden, ligt voor de hand na de gigantische nederlaag van de ploeg uit Leiden Zuid-West. Al weet je het natuurlijk nooit.

Pieter van Schie, oprichter en speler van de club, is zeer tevreden over de ontwikkeling van de ploeg. ,,We maken er vier, terwijl ik denk dat we veertien tot vijftien mogelijkheden hebben gehad”, blikt hij terug op de zege. ,,Dat zegt wel wat over onze dadendrang. Dat is wel eens anders geweest. Wat ik zeg, er is kwaliteit bijgekomen en in de breedte zijn we ook op zeker gegroeid. Het is bepaald geen nadeel dat we in China zijn geweest ter voorbereiding. Onze aanloop naar het seizoen is best lang geweest, maar daardoor hebben we goed kunnen sleutelen aan het team. Dat blijkt niet voor niets geweest. Spelers die zijn gekomen hebben het erg naar hun zin. De sfeer is prima en dat trekt anderen ook aan. Zo heeft ook Marcel Onvlee zich aangemeld, ex-speler van onder meer VV Leiden. Zijn ervaring kunnen we ook gaan benutten. Het ziet er rooskleurig uit.”