Het 40ste ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Ofwel het laatste nummer van dit seizoen. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Let wel; de eerste gelegenheid volgt weer in augustus. De exacte datum wordt nog kenbaar gemaakt.

 • UVS werkte de topscorerslijst aller tijden bij. Bart van der Weijden scoorde in de 2e seizoenshelft 7 doelpunten en is hiermee gestegen naar plaats 11 met 50 doelpunten. William van Vliet scoorde in de 2e seizoenshelft 5 doelpunt en is hiermee gestegen naar plaats 26 met 23 doelpunten. Berend Verdoes scoorde in de 2e seizoenshelft 4 doelpunten en is hiermee gestegen naar  plaats 32 met 17 doelpunten. Ongenaakbaar bovenaan blijft vanzelfsprekend Gerard Désar met 124 goals achter zijn naam.
 • Het hoofdveld van Roodenburg was toe aan een fikse opknapbeurt en dat is ook geschied. Vorig jaar namen eerst de engerlingen bezit van het terrein. Vogels, die in deze beestjes een smakelijk hapje zagen woelden de grond om. Uiteindelijk zag weegbree zijn kans om de kale plekken te  veroveren. De gemeente heeft de bovenlaag nu weg geschraapt en er is nieuw gras in gezaaid. Rust is nu vereist om weer heerlijk te kunnen ballen in het nieuwe seizoen.
 • In het Laatste Nieuws van dezelfde vereniging ook aandacht voor het elftal van Marokko dat op het WK speelt en de impact op de Marokkaanse voetballers bij de club.
 • Bij RCL is het seizoen na zaterdag nog niet ten einde. Op woensdag 27 juni staat de algemene ledenvergadering op het programma. Zoals bekend trad voorzitter Kees van den Burg tussentijds af. Als zijn opvolger wordt Dirk van der Bijl voorgedragen.
 • Bij de opening van het nieuwe clubgebouw van RCL werd er ook een loterij gehouden. Nog niet alle prijzen zijn opgehaald. Dat kan nog tot eind juni.
 • TAVV zoekt fietsers: ,, Nog een paar dagen en dan is het zover! Op zondag 24 juni kan iedereen weer meefietsen met de Rabobank Sponsorfietstocht. De bijdrage voor iedere uitgereden fietsroute is dit jaar verhoogd, dus hoe meer fietsers hoe hoger de bijdrage voor de club! En iedereen mag meefietsen!” Aanmelden via de site van de vereniging.
 • Bij veel clubs breekt spoedig  de zomerstop aan. Na de grote schoonmaak (alle hulp is welkom) gaan de kantine en de kleedkamers op slot. Het veld wordt ingezaaid als dat nodig is en ballen en cornervlaggen opgeborgen. Stilte heerst op de velden en in de kantines in afwachting van het nieuwe seizoen.
 • Een volgende stap voor UDO en Oegstgeest: ,,Woensdag 13 juni is het contract voor de aanleg van twee kunstgrasvoetbalvelden en drie tennisbanen op Sportpark De Voscuijl ondertekend door de heren Floor Groeneveldt van de aannemer Antea, Luuk van der Zon en Rian Blankert voorzitter en penningmeester van de Stichting Beheer Sportpark De Voscuyl (SBSS). Op25 juni wordt begonnen met de aanleg van de velden en de tennisbanen; het streven is dat deze begin september opgeleverd worden. De velden en tennisbanen worden straks door fusieclub FC Oegstgeest (per 1 juli gaan UDO en Vv Oegstgeest samen) gehuurd van SBSS.
 • ,,Het bestuur van FC Rijnvogels is dankbaar en trots dat wij jullie kunnen mededelen dat vanaf seizoen 2018, Cornelis Vrolijk B.V. de nieuwe hoofdsponsor is van FC Rijnvogels en Wimper XL de hoofdsponsor wordt van onze VR afdeling. Zoals ook bekend hebben we voor de gehele vereniging een nieuw kledingcontract afgesloten met SD Sportswear en Acerbis en zullen al onze teams vanaf volgend seizoen in een geheel nieuw wedstrijdtenue gestoken worden.” Het zal u niet verbazen dat dit bericht van de website van de Katwijkse club is overgenomen.
 • Leo van der Broek is benoemd tot erelid van vv Oegstgeest. Alle leden van verdienste staan nog eens op een rijtje op de site. Het is een illuster gezelschap dat veel, heel veel heeft betekend voor de club.
 • Niet alleen bij SJZ voetballen de ouders tegen de jeugd: ,,Ouders die tegen hun kinderen voetballen (EFGM), dat is in het kort de Meerburg familie dag. Op 1 juli is het weer zover. Altijd leuk om eindelijk te laten zien dat u beter kunt voetballen.”
 • Voorschoten ’97 JO19-1 promoveert naar de 4e divisie (landelijk). Allereerst verdient deze prestatie de felicitaties aan alle spelers en begeleiding die hebben bijgedragen aan dit succes. De “oudste” jeugd van Voorschoten’97 speelt weer op het niveau waar het hoort in de concurrerende Leidse omgeving en bollenstreek. Dit betekent dat er voor de doorstromende talenten geen aanwijsbare reden (meer) is om te verkassen naar een andere vereniging in de omgeving die ook op landelijk niveau speelt. Tevens heeft de jongste jeugd een extra uitdaging om later ook op landelijk niveau te kunnen gaan voetballen.
 • Net als ieder jaar organiseert UVS speciaal voor alle vrijwilligers een vrijwilligersmiddag of- avond. Dit jaar staat een vrijwilligersmiddag gepland en wel op zondagmiddag 8 juli van 14:00-18:00 uur in de kantine van UVS. Die middag wil het bestuur onder het genot van een hapje en een drankje alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet afgelopen seizoen. Onze mooie vereniging kan alleen maar bestaan dankzij alle vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om een succesvol en sfeervol UVS te maken voor alle leden, zowel op als naast het veld. Zonder vrijwilligers geen UVS!
 • Na komende zaterdag zal onze redactie diverse fotoreportages plaatsen naar aanleiding van de finaledag van morgen bij RCL. Ook komen er bewegende beelden voorbij. Dit loopt door tot uiterlijk aankomende dinsdag. Onze redactie zal tevens de nieuwe competitie-indeling plaatsen zodra deze bekend is. Voor het overige: vanaf komende dinsdag gaan wij vakantie vieren! Het is dan mooi geweest. Een dienstmededeling daaromtrent zal begin volgende week volgen. Dus volg de website nog een aantal dagen. En by the way; terugbladeren mag altijd. De website blijft tijdens de zomerstop gewoon in de lucht!!!!