Het eerste ‘Lopend Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 28 augustus.

 • Voor diverse jeugdelftallen is ASC nog op zoek naar trainers voor komend seizoen. Heb je interesse? Stuur een mailtje naar jeugd@ajaxsc.nl.
 • Nog meer ASC: ,,Na een hete en droge zomer vol cricket gaat ook de grote bal weer rollen op Sportpark Overveer. Zaterdag 25 augustus is het zover en starten we – zoals past bij ASC- een nieuwe traditie. Met de fusie van VV Oegstgeest en UDO heeft Oegstgeest nog maar twee voetbalclubs. Wat is een betere aftrap van het voetbalseizoen dan een heuse dorpsderby tussen het klassieke rood-zwart van ASC en het trendy blauwpaars-geel van Fusie Club Oegstgeest (die zich toch niet De Vossen heeft genoemd). De inzet van deze wedstrijd tussen de eerste elftallen is “de vos”. De winnaar mag de vos een jaar lang in het eigen clubhuis neerzetten, gehuld in de kleuren van de verslagen. De cricketdames spelen een wedstrijd die mogelijk kan gaan om de landstitel, de jeugd kan kennismaken met voetbal én cricket, er is een bbq en een buitenbar en er is muziek.”
 • Het kan geen mens ontgaan zijn: op 24 augustus is grote opening van de nieuwe fusieclub Sporting Leiden met voetbal en muziek.
 • DoCoS en TAVV willen de kwaliteit van de jeugdopleiding verder verbeteren. In samenwerking met de Jeugdvoetbalopleiding gaan de clubs dit seizoen alle trainers een jaarprogramma aanbieden dat kan worden aangepast op de verschillende leeftijden en niveaus van de teams: de Rode draad. De Rode draad is gericht op teams van JO8-JO19, onderverdeeld in drie groepen. Het jaarprogramma is opgebouwd uit 10 thema’s. Bij ieder thema horen verschillende oefeningen, zowel op de individuele- als op de team ontwikkeling gericht. Deze oefeningen zijn bedoeld als basis voor de trainingen, waarbij de trainers de oefeningen aan kunnen passen aan het niveau van de spelers. Verdere informatie op de websites van de clubs.
 • Zoals wellicht bekend hanteert RCL het cashless betaalsysteem (net als meer clubs overigens!) Simpel gezegd: je kunt in de kantine van RCL alleen maar met een pinpas betalen. Dat is voor jeugdleden die nog geen betaalpas hebben af en toe best wel lastig: je hebt de pas van je vader of moeder nodig en soms zelfs hun pincode. Daar hebben we wat op gevonden. Dit seizoen zijn consumptiekaarten te koop van 5, 10 en 25 euro. Een prima initiatief van de Leiderdorpse vereniging. Is er bij Uw club ook een dergelijke regeling, dan is dat ongetwijfeld op de site te lezen of informeer in de kantine.
 • Ronaldo naar Juve, Tadic naar Ajax, maar de grootste verrassing op transfergebied vinden we in onze eigen regio: verzorger Wim Boting verhuist van FC Oegstgeest naar Voorschoten’97 (zondag). De mannen van Huib van Oostrom Soede kunnen een doodschop lachend ondergaan in de wetenschap dat de helende handen van Boting hen snel weer op de been helpen.
 • Over oud-Meerburg speler Gustavo Hamer berichtten wij al eerder. Ook de landelijke media hebben de talentvolle voetballer ontdekt getuige het grote interview in de Voetbal Internatonal van deze week. Een aanrader om te lezen.
 • LSVV ’70 is overweldigd door de instroom van nieuwe leden vanuit de EL CID. ,,We doen er alles aan om iedereen een mooi plekje in de club te geven, maar zijn daarbij gebonden aan teaminschrijvingen bij de KNVB. Op dit moment betekent dat de ruimte voor de heren met name op de zondag ligt.”
 • ,,Helaas heeft Edwin Plasmeijer onlangs aangegeven te stoppen als webmaster van v.v.Koudekerk. Edwin heeft in 2002 de website opgezet en sindsdien in zijn beheer gehad. Omdat hij inmiddels wat meer neventaken heeft gekregen neemt Edwin (en wij) met pijn in zijn hart afscheid van deze taak. We zullen hem zeker gaan missen als onze webmaster. Dat betekent dus dat we op zoek zijn naar een nieuwe webmaster (M/V).” Wat de nieuwe functie inhoudt wordt uit de doeken gedaan op de site van Koudekerk.
 • Steeds meer verenigingen hebben een (streng)  rookbeleid. En terecht natuurlijk. Koudekerk en TAVV hebben nieuwe richtlijnen opgesteld wat betreft het roken op hun terrein.  Het is weer een stap op weg naar rookvrije voetbalcomplexen.
 • UVS JO15-1 is nog op zoek naar iemand die op de zaterdagen wilt vlaggen. De onder de 15 speelt 2e divisie landelijk. Heb jij een scherp oog en goed zicht op de lijnen van het spel? Draag je de jeugd van de blauwwitten een warm hart toe? Meld je dan aan.
 • Over UVS gesproken: doelman Jesse Haak zou gaan studeren in de Verenigde Staten en de Kikkerpolderploeg verlaten, maar die droom spatte uiteen. De lange sluitpost blijft alsnog bij UVS en gaat nu de concurrentie een met Niels van der Burg- naar alle waarschijnlijkheid vanaf januari 2019 weer inzetbaar na zijn zware blessure opgelopen aan het begin van het vorige seizoen en de van Rijnsburgse Boys overgekomen Koen Verlooij.
 • Al voor het einde van het vorige seizoen kwam er een einde in het huwelijk van Warmunda en Selmo Kurbegovic. De smaakmaker gaat nu uitkomen voor tweedeklasser Valken’68. De overgang werd in de laatste uren van de overschrijvingsperiode beklonken.