Het 33ste ‘Lopend Vuurtje’ van het seizoen 2018-2019 is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected]

 • Er zijn nog plaatsen over voor de LAV VoetbalQuiz op vrijdagavond 7 juni. Schrijf je snel in via [email protected] want VOL=VOL.
 • Donderdagavond is er op diverse velden geoefend, de uitslagen: Van Nispen (zo)-SJC (za) 1-1, Hillegom-ROAC 1-0, Valken’68-SJZ 2-3.
 • Het einde van het seizoen nadert en veel clubs kijken al vooruit. Groei van het aantal leden is de droom van menig bestuurder, vandaar dat getracht wordt juist de jeugd over te halen lid van de vereniging te worden. Zo ook bij de FC Oegstgeest dat belangstellenden uitnodigt een keertje mee te komen trainen. Hoofd Jeugdopleiding Eelco Fielemon is het aanspreekpunt.
 • Wil je stoppen met voetbal of naar een andere vereniging? Daar zit natuurlijk administratie aan vast. Dit lazen we op de site van SJZ: ,,Stop je met voetballen aan het einde van dit seizoen ? Dan moet je dit wel doorgeven bij de ledenadministratie voor 15 mei. Na deze datum blijf je automatisch ingeschreven en ben je verplicht om contributie te betalen.” Heb je ook plannen in die richting? Informeer dan bij je club voor je voor onaangename verrassingen komt te staan
 • In het Leidsch Dagblad van woensdag 1 mei een leuk artikel over Samantha van Diemen. De jeugdige Leidse startte haar carrière bij UVS, speelt nu bij Ajax en droomt over een fantastische voetbaltoekomst.
 • Elders op onze site was het volgende al te lezen: ,, Het nationale team van de Salomonseilanden speelt op 1 juni een oefenwedstrijd tegen voetbalvereniging RCL uit Leiderdorp. Het team met sinds kort Leidenaar Wim Rijsbergen als bondscoach komt binnenkort drie weken naar Nederland voor een trainingsstage.In die periode worden diverse oefenwedstrijden gespeeld ter voorbereiding op de Pacific Games in juli. Ook wordt er geld opgehaald om het voetbal op de Salomonseilanden een boost te kunnen geven. Na de wedstrijd verzorgt het team een traditionele dans.” Wij vonden het boeiend genoeg om het hier nogmaals te vermelden.
 • Sporting Leiden heeft een nieuwe jeugdcommissie: Pau, Guido en Loek zijn vanaf heden de nieuwe jeugdcommissie bij de club. Zij gaan met z’n drieën de jeugd bij Sporting Leiden naar een hoger niveau tillen. Dit gaan ze verzorgen d.m.v. een eigen ontworpen jeugdplan waarin het opleiden van spelers en trainers centraal staat. Ook deze club nodigt de jeugd uit eens een keertje mee te trainen.
 • Stompwijk organiseert zelfs een survivalkamp op 21 en 22 juni! Dat klinkt wel heel serieus. Wordt het puur afzien of is het ook leuk? Wij denken het laatste. Stompwijkers kunnen meer lezen op de website van de club of direct een inschrijfformulier invullen in de Dorpsketting.
 • De JO13-2007-1 van Meerburg gaat in het weekend van Pinksteren aan een internationaal toptoernooi meedoen en daarmee hun voetbalseizoen afsluiten. Het toernooi wordt gehouden in Noord-Limburg. Om in de reis- en verblijfskosten bij te dragen gaan de jongemannen op zaterdag 11 mei a.s. tussen 10.00 en 16.00 (na hun laatste thuiswedstrijd in de competitie) stroopwafels en ijs verkopen bij Meerburg. Doe ze dus een lol en neem veel ijs en stroopwafels af die dag!
 • Op zaterdag 4 mei spelen de Vrouwen 1 van UVS hun kampioenswedstrijd tegen Quick Boys VR1. Bij winst zijn de dames kampioen en is promotie een feit met een tot dan ongeslagen status! De wedstrijd start om 11:45 uur met aansluitend de huldiging en live muziek van Rubberen Henkie! Entrée gratis.
 • Stilte voor de storm! Twee weken lang heerst er voornamelijk rust op de velden. Behalve een enkele inhaalwedstrijd, wedstrijden die nog uitgespeeld moesten worden en de halve finale van de Rabobank LAV Cup viel er weinig te beleven. Saai? Ja, maar er wachten de voetballiefhebber nog veel smakelijke potjes. Veel van onze clubs maken nog kans op een nacompetitie met als hoofdprijs promotie of juist de treurige gang naar een lagere klasse. Ook het kampioenschap is voor een club als Voorschoten’97 nog zeer wel mogelijk. Spanning volop en van hoog tot laag.
 • Over leidenamateurvoetbal gesproken: volgend jaar gaan we alweer het negende seizoen in. Als de voortekenen niet bedriegen gaan veel, zo niet alle clubs door met een verbintenis. Ook staat de Rabobank LAV Cup natuurlijk weer op het programma. De clubs wordt gevraagd zo snel mogelijk aan te geven of men weer meedoet. De deadline is 15 mei ivm de loting (geeft clubs de mogelijkheid om duels vroegtijdig in te plannen!)