zaterdag, april 27, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Spelers LSVV’70 geven Freek Jansen een passend verjaardagscadeau

Spelers LSVV’70 geven Freek Jansen een passend verjaardagscadeau

-

Nacompetitie derde/vierde klasse- Via een Houdini act pakte de Leidse ploeg een periodetitel en de eerste horde op weg naar een terugkeer in de derde klasse was Kamerik, een ploeg die op plek twee was geëindigd in de vierde klasse B. Zon en na afloop een heerlijk koud biertje, al liggend op het gras, dat is volgens menig student de definitie van nacompetitievoetbal. Onder de rook van Woerden werd er na een brilstand bij rust uiteindelijk toch nog vrij gemakkelijk met 0-3 gewonnen en was het nog lang gezellig bij het verjaardagsfeestje van trainer en wisselspeler Jansen.

Warm weer en een stroperig veld, een aantal ingrediënten dat er voor zorgde dat de beginfase van beide kanten rommelig was. Na het aftasten was wel duidelijk dat de bezoekers de betere ploeg waren alleen werden er te vaak verkeerde keuzes gemaakt. Lange ballen, waar kort combinatievoetbal beter was geweest, of juist achterin en op het middenveld te kort spel waardoor de tegenstander gevaarlijk kon worden. Na iets meer dan een kwartier spelen verzond Gerben Groenendijk namens de roodwitten vanaf de linkerkant een diepe bal, deze werd door een verdediger van de thuisclub ongelukkig tegen zijn eigen hand geschoten. Penalty dus, dezelfde Groenendijk kreeg de uitgelezen kans om de 0-1 op het bord te zetten. Via de bovenkant van de lat verdween de bal achter het doel, geen doelpunt en toch wel mentaal een tikkie.

Dat bleek ook wel. Na de halverwege ingelaste drinkpauze waren de mannen van Jan Nonkes en Freek Jansen het even helemaal kwijt en kreeg Kamerik een aantal kansen om op voorsprong te komen. Door handelend optreden van keeper Dammes Waasdorp, ’s-ochtends nog van Schiphol opgehaald, en een gebrek aan scherpte bij de gastheren vielen er vooralsnog geen goals. De fase hierna tot de rust was weer voor de gasten. De ruststand was zoals de wedstrijd begon, mede omdat Guido Leugering al koppend en Jos van Beuningen al schietend niet het net konden vinden. Een ruststand van 0-0, maar zeker geen saaie eerste helft.

De thuisclub stichtte voornamelijk gevaar door nonchalance en onnauwkeurigheid van de bezoekers en de bezoekers op hun beurt maakten te weinig gebruik van de ruimte aan de zijkanten en achter de verdediging van de thuisclub.

Het tweede bedrijf was in de beginfase een kopie van de eerste helft waarbij vooral het spel van Guus van Kessel opviel. Hardwerkend, maar ruzie met de bal, ruzie met het veld en een aantal keren oneens met de man in het zwart. Ach, je wordt niet iedere dag vader en een wedstrijd spelen op de uitgerekende dag, het zijn er niet heel veel die hem dat na doen. Na een aantal (halve) mogelijkheden en kansen was het uiteindelijk Jaimy van der Meer die de ban brak. Halverwege de tweede helft schoot hij de bal vanaf rand zestien meter beheerst in de linkerhoek, de voorsprong was een feit. Deze voorsprong gaf vleugels want vlak hierna viel de 0-2, een heerlijke assist van Van Kessel zette Brabander in Leidse dienst Joost Wijnakker alleen voor de keeper en hij schoot de bal beheerst onder Richard Eveleens door.

Wie een stormloop van de thuisploeg verwachtte kwam bedrogen uit. Kamerik had geen plan B en bleef voetballen zoals ze de gehele wedstrijd al deden. De bewoners van de Kikkerpolder bleven dan ook makkelijk overeind en wisten in blessuretijd de score nog te vergroten. Het was invaller Jansen die niet voor eigen succes ging en de bal breed legde op de er beter voorstaande Jiddo Doornenbal, de 0-3 lag in het verlaten doel en de wedstrijd zat definitief in het slot. Niet heel veel later floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en begaf iedere LSVV’70 sympathisant zich in het feestgedruis.

,,Uiteindelijk toch nog een vrij gemakkelijke overwinning al zag het daar in de eerste helft nog niet helemaal naar uit. Het was warm, en mede daarom hadden wij verwacht dat ze ons vroeg vast zouden zetten maar dat was helemaal niet het geval. Wij konden rustig opbouwen, alleen speelden we bij vlagen wel erg slordig. Na een aantal nederlagen voelt het goed om weer eens een keer te winnen en gaan we volgende week naar Benthuizen (BSC’68) om ook die pot uiteraard te winnen. Zij spelen echter wel op echt gras, eerlijk gezegd ligt ons dat niet zo en kan ik me ook niet heugen wanneer we daar het laatst op hebben gewonnen. Nu eerst maar genieten van deze overwinning. We gaan straks nog naar het verjaardagsfeest van onze trainer en dan zullen we er nog wel één nemen op deze overwinning’’, aldus Leugering, de verdediger die zaterdagmiddag niet heel erg gelukkig was met zijn aanvallende koppogingen.

Het laatste woord was aan de winnende trainer/coach, Jan Nonkes. ,,In de eerste helft vond ik ons al beter maar we gaven toch zelf ook nog wel een paar kansen weg. Na de 0-1 zijn we geen moment meer in gevaar geweest. Kamerik had geen plan B en bleef met twee spitsen voetballen en dat kwam ons uiteraard wel goed uit.”

De studenten wonnen verdiend en de strijd om terugkeer in de derde klasse gaat aanstaande zaterdag verder in Benthuizen, waar derdeklasser BSC’68 wacht.  LeidenAmateurvoetbal doet hier uiteraard verslag van.

Kamerik – LSVV’70 0-3 (0-0) 70. Van der Meer 0-1, 76. Wijnakker 0-2, 90. Doornenbal 0-3. Scheidsrechter Van Valen, Toeschouwers 60.

Opstelling Kamerik : Eveleens, L. van Schaik, Maarleveld (68. B. Knijff), Kooijman, Hutchinson, Koren, Kasies, M. van Schaik, Van den Berg, J. Knijff, Den Boer (46. De Wit).

Opstelling LSVV’70 : Waasdorp, Van Beuningen, Huisman, Leugering, Van der Meer, Wijnakker, Van der Graaf, Baarda (80. Jansen), Doornenbal, Groenendijk (72. Loos), Van Kessel (80. Gloerich).

Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl