dinsdag, mei 7, 2024
HomeValken '68Interviews Valken’68Benauwde, maar verdiende zege van Valken’68

Benauwde, maar verdiende zege van Valken’68

-

Tweede klasse C (zaterdag)-Westlandia noch Valken’68 kreeg het publiek op de banken op ’t Duyfrak zaterdagmiddag. Er ging veel fout en een medespeler vinden bleek te vaak een hels karwei, zelfs bij een vrije bal. Vlak voor rust scoorde de thuisploeg via de praktisch onmisbare Marc Langeveld op de voor hem typerende wijze: met de rug naar het doel controleerde hij de bal, hield een verdediger op afstand en scoorde uit een halve draai. Daarmee bleek hij uiteindelijk de matchwinnaar.

Alan Campfens was uiteraard danig in zijn nopjes met de zege: ,,We controleerden de wedstrijd. Westlandia heeft in feite geen enkele uitgespeelde kans gehad. Die zege is dan ook dik en dik verdiend.”

Daar heeft de trainer zeker een punt. Het was povertjes wat de bezoekers lieten zien en aanvallend gezien bracht de club helemaal niets of de defensie van Valken hield de aanvallers van Weslandia goed in bedwang zo men wil. Valken’68 speelde ook allerminst hartverwarmend. Zeker in de eerste helft werd er (te) veel verwacht van de rappe en balvaardige linkerspits Samet Arikan. Ook zijn acties leidden amper tot doelrijpe kansen. Behalve het doelpunt van Langeveld was het schot van Sammy Zandbergen dat de bovenkant van de lat raakte het enige noemenswaardige in de eerste 45 minuten.

Omdat de bezoekers wat meer naar voren speelden en de ruimte tussen de linies groter werd was de tweede helft aantrekkelijker voor het publiek. De formatie van Campfens kreeg de mogelijkheden om de score een wat veiliger marge te geven, maar slaagde er niet in doelman Jari Duijvestijn te verschalken. Chris de Lange met een schot tegen de buitenkant van de paal was er nog het dichtst bij.

Campfens wees na afloop ook op het verbeterende spel van zijn mannen. ,,Ik zie duidelijk een opgaande lijn in vergelijking met de voorgaande wedstrijden. Er is natuurlijk nog veel ruimte voor progressie en we moeten zeker ook kritisch blijven, maar collectief stond het goed. Dat Langeveld dat doelpunt maakt is mooi, we kennen allemaal zijn kwaliteiten, maar ook hij is een radertje in het geheel. Volgende week moeten we tegen Kagia voortborduren op het spel van vandaag. Vanuit een gesloten defensie spelen moet ook wel tegen de schotvaardige en goede ploeg uit Lisserbroek.”

Ook middenvelder Matthijs de Mooij is zielsblij met de zege: ,,De punten waren verdiend, maar we hebben er dan ook hard voor gewerkt met z’n allen. We hebben veel nieuwe spelers en het vraagt tijd om aan elkaar te wennen. De opgaande lijn hebben we zeker te pakken, dat zie je ook terug op de training. Nu blijven scoren en het achterin gesloten houden. Ik denk dat het elftal goed in balans is met creatieve middenvelders als Sammy Zandbergen en Jaco van der Bent en ik dan meer als verdedigende middenvelder. Voorin hebben we een paar levensgevaarlijke aanvallers lopen. Defensief gezien hebben we dit seizoen maar heel weinig weggegeven. Volgende week tegen Kagia wordt een nieuw ijkpunt, maar ik denk dat we daar met drie punten vandaan gaan.”

Valken wacht in Lisserbroek een ploeg in grote vorm dat het scoren tot kunst heeft verheven. Het wordt een alleszins interessante ontmoeting aan de Kikkerbeetstraat, zoveel lijkt al zeker.

Valken’68-Westlandia 1-0 (1-0). 44.Langeveld 1-0. Scheidsrechter Van Kommer.

Valken’68: Van der Does, Yarim (82. Redel), De Lange, Van Duijvenvoorde (67. Van der Gugten), De Best, De Mooy, Guijt (63. Van Duin), Zandbergen, Langeveld, Van der Bent, Arikan.
Westlandia: Duijvestijn, Geertsema, Le Duc, Groot, Vollebregt, Van der Zalm, Verbeek, Olsthoorn, Van der Voort, Van Schie (63.Ruigrok), Bruinen (63. Bron).

Foto’s: met dank aan Saam de Mooij

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read