zaterdag, april 27, 2024
HomeBekerGelijkspel niet voldoende voor Valken’68

Gelijkspel niet voldoende voor Valken’68

-

Districtsbeker- Valken’68 kon zaterdagmiddag een plek in de volgende ronde van de districtsbeker verdienen. Om zich hiervan te verzekeren, had de ploeg van trainer Alan Campfens wel een overwinning nodig, daar zij voor aanvang van de wedstrijd op de derde plek bivakkeerden. Forum Sport, de koploper van de bekerpoule, was nog niet zeker van de volgende ronde. Mede hierdoor wilden de Voorburgers absoluut niet met lege handen naar huis keren. In een spannende wedstrijd is het Valken’68 uiteindelijk niet gelukt om verder te komen dan een gelijkspel. Een eindstand van 3-3 is echter lang geen slecht resultaat tegen eersteklasser Forum Sport.

In het eerste kwartier werd het al duidelijk dat het een lastige wedstrijd zou worden voor Valken’68. De bezoekers hadden de overhand, alhoewel dit niet tot doelpunten leidde. Na ruim tien minuten kwam de thuisploeg echter steeds meer op de helft van de tegenstander. Een gekeerd schot van Samet Arikan bleek een voorbode. Nog geen twee minuten later legde de rappe buitenspeler de bal perfect op het hoofd van Marc Langeveld, die feilloos het doel vond. Voor menig toeschouwer kwam de voorsprong tegen het hoger geklasseerde Forum Sport toch wel als een verrassing.

Lang konden de geelroden echter niet genieten van de voorsprong. In korte tijd scoorden de bezoekers tweemaal, waar met name de tweede goal een pareltje was. Een meter of dertig van het doel speelde Jeroen Reinking zich vrij, waarna hij de bal snoeihard de kruising in jaagde. Ook voor de achterstand had Valken’68 het al lastig, merkte Peter de Best: ,,We hebben ons zeker in de eerste tien minuten wel laten verrassen door een scherp Forum Sport. Door hun hoge druk liep onze opbouw niet, waardoor we verplicht de lange bal speelden. Gedurende de eerste helft ging het wat beter, maar vooral in de tweede helft vond ik ons de betere ploeg.”

Ruim een kwartier voor tijd deed een treffer van Chris Guijt menig Valkenburger hoop houden op een mooie bekercampagne. Deze hoop werd in de slotfase echter aan diggelen geschoten door Eduardo Sauerwalt. Chaos in de geelrode defensie zorgde voor een makkelijke intikker van de Voorburger. Net voor tijd was Stephan de Mooij op tijd voor het doel om een vrije trap van Langeveld binnen te tikken, maar een goal in de blessuretijd mocht er niet van komen.

Een 3-3 gelijkspel tegen een eersteklasser is een uitslag die een aanzet kan zijn tot een mooi seizoen. De Best: ,,Een klassering in de top drie lijkt me een mooie doelstelling voor ons. Er zijn wat nieuwe ploegen, dus het is afwachten hoe goed die teams zijn. We gaan het zien, mogelijk maken we een mooie kans om bovenin te eindigen.” Komende zaterdag zal voor Valken’68 de competitie beginnen. In Hoek van Holland treffen de Valkenburgers HVC’10.

Valken’68 – Form Sport 3-3 (1-2). 13. Langeveld 1-0, 24. Goedbloed 1-1, 29. Reinking 1-2, 72. Guijt 2-2, 85. Sauerwalt 2-3, 89. S. De Mooij 3-3. Scheidsrechter: Greveling.

Opstelling Valken’68: Does, Yarim, Van der Gugten, Van Duijvenvoorde, De Best, M. De Mooij, Zandbergen (75. Redel), Van der Bent (71. S. De Mooij), Guijt (81. Ten Hove), Langeveld, Arikan.

Foto’s: met dank aan Saam de Mooij