vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten'97 wint en staat er warmpjes bij op ranglijst

Voorschoten’97 wint en staat er warmpjes bij op ranglijst

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Dat Voorschoten’97 de eerste klasse aan kan, is al langere tijd bekend. De vierde plaats die na twaalf speldagen wordt ingenomen, is echter boven verwachting. De positieverbetering kwam tot stand door een keurige 2-4 zege in en op Nootdorp op de laatste speeldag van 2019.

Benjamin Beumer kijkt niet op van de prestatiecurve van zijn ploeg. ,,Als je net gepromoveerd bent, ga je er meestal vanuit dat het spelen in een hogere klasse heel lastig gaat worden. Ik wist niet zo goed wat ik van deze competitie moest verwachten, maar na twaalf wedstrijden mag duidelijk zijn dat we voor geen enkele ploeg onder hoeven te doen. Het zegt al veel dat we als enige Poortugaal hebben kunnen verslaan. We zijn ook nergens weggespeeld en eigenlijk altijd minimaal gelijkwaardig aan de tegenstander. Of beter en eerlijk; zelfs beter dan de opponent. Ook de zege op Nootdorp kwam ons toe. Na de 1-3 was ik er zeker van dat we er drie punten bij zouden mogen gaan schrijven.”

De aan het woord zijnde speler is van origine middenvelder, maar wordt dit seizoen vaak benut als aanvaller. Voor de derde keer op rij stond Beumer nu echter op de rechtsbackpositie. Sem Simonis, Sergio Vrede en Ramon Aronius zijn geblesseerd en daardoor heeft de trainer wat omzettingen moeten doen. Ik speel het liefst op het middenveld, maar het komt nu zo uit en ik speel in elk geval. Ik zie wel na de winterstop wat de plannen zijn.”

Lange tijd zag het ernaar uit dat de wedstrijd alsnog zou worden afgelast maar de scheidsrechter en de beide ploegen hadden geen zin om volgende week zaterdag nog eens op te treden. Vanaf het eerste fluitsignaal liet Voorschoten’97 zien dat er deze middag voor de thuisploeg weinig te halen viel. Ondanks het zeer slechte veld combineerden de bezoekers er lustig op los en het was een wonder dat er het in eerste kwartier niet werd gescoord. Doelpogingen van Jim van der Krogt, Nick en Chris Guijt leverden geen treffers op.

Slechts Ă©Ă©n uitval leverde de gastheer direct de voorsprong op: Bart Vonk zette een sliding in maar op een dergelijk veld gleed hij tegenstander en al onderuit: strafschop en 1-0 door Sehat Cakmak. Voorschoten’97 liet zich hierdoor niet van de wijs brengen, het wachten was op de gelijkmaker. Tien minuten later kopte Steven Knijnenburg een voorzet op maat van Van der Krogt keihard binnen (1-1). De thuisploeg werd daarna bij vlagen overklast. Nick Guijt tekende de 1-2 voorsprong aan op de zijn bekende wijze. Het wachten was op de 1-3 en 1-4 maar door kunst-en vliegwerk hield SV Nootdorp tot de rust stand.

Tijdens de onderbreking overwoog de scheidsrechter het duel alsnog te staken maar in goed overleg met beide ploegen werd de wedstrijd toch hervat. Het eerste kwartier van de tweede helft werd het door de zeer zware omstandigheden hotseknotsvoetbal hetgeen de 22 acteurs niet was aan te rekenen. Daarna nam Voorschoten’97 toch het heft weer in handen. Een verraderlijk schot van Oualid Maatoug kon de SV Nootdorp-doelman niet goed verwerken en Chris Guijt was er als de kippen bij om de bal in te tikken (1-3).

De buit was binnen, het was nog slechts de vraag of Voorschoten’97 nog zou scoren. Uit een prachtige actie en dito voorzet van de sterk invallende Melle Rekvelt scoorde Van der Krogt met een mooie omhaal (1-4). Hierna kreeg linksback Koen Hopstaken via een snelle uitval nog een goede mogelijkheid om de score te verhogen, maar de ex-Noordwijker schoot hard voorlangs het doel. Voorschoten’97 geloofde het nu wel waardoor SV Nootdorp voor de statistieken nog een keer tegen scoorde (2-4). 

Beumer: ,,Ik ben blij dat het duel kon worden uitgespeeld. Ik geloof niet dat ik ooit op zo’n slecht veld speelde, maar niemand had zin om volgende week weer aan de bak te moeten. Het was ook niet levensgevaarlijk of zo. Wel waren er veel uitglijders van spelers, maar gezien de omstandigheden hebben we het gewoon goed gedaan.”

Voorschoten’97 mag even na gaan genieten en oefent begin januari tegen Ter Leede. ,,We hebben eerst drie weken vakantie. Na Ter Leede hebben we een weekendje Mierlo staan, de plaats waar we vaker heen gaan. Daar gaan we verder an het teamverband werken en vervolgens ontmoeten we Brielle voor het eerst in deze competitie. Het gaat prima, maar ik ben van mening dat we omhoog moeten blijven kijken. Het is niet toevallig dat we zo hoog staan.”

Trainer Theo Ducaneaux tenslotte: ,,De staf is trots op het team. Het veldspel is verzorgd en we hebben al de nodige goede wedstrijden gespeeld. Het is prachtig om te kunnen vaststellen dat we nagenoeg elke week de betere ploeg zijn. En dat voor een promovendus.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Beumer, Vonk, Knijnenburg, Hopstaken, Van Paasen, Verplancke, Van der Krogt, N.Guijt, C.Guijt, Maatoug.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read