Tweede klasse C (zaterdag)- Niemand in Ter Aar zal vannacht wakker hebben gelegen. Gistermiddag degradeerde TAVV uit de tweede klasse, dat wel. En hoewel de club op veel sympathie mag rekenen, werd de nachtrust niet verstoord. Immers, al heel lang bungelde de ploeg van Frenk van der Kleij aan een zijden draad en DSO knipte het in Zoetermeer definitief door.

Van der Kleij: ,,We hebben er dit seizoen met zijn allen alles aan gedaan om het tij te keren en zeker in de voorbije maanden kregen we hoop dat we de nacompetitie nog konden halen. Tegen Valken’68,de wedstrijd voor de twee vrije weekenden, deden we het prima en zat er een stuntje in, maar uiteindelijk gingen we er alsnog ruimschoots af. Dan weet en voel je dat het klaar is. De intensiteit ging er vanaf op de training en het geloof was volledig weg. Tja, en als je dan naar de koploper moet..”

Zoals te verwachten viel kon TAVV geen potten breken in Zoetermeer. Toch was de 1-0 halverwege nog niet onoverkomelijk. ,,DSO was bepaald minder als bij ons thuis en we konden best aardig stand houden. Enkel waren we zelf niet bij machte om kansen te scheppen. Na de rust ging het een kwartiertje nog aardig, maar na de 2-0 was alle fut eruit. Hun keeper kon zijn kleding schoon weer in zijn tas stoppen. De 3-0 valt al met al nog mee. Je zit als trainer niet te wachten op een grote nederlaag. Die hebben we sowieso niet geleden dit seizoen. We zijn dan ook niet het lachertje geworden. Enkel was de selectie te smal en hebben we te vaak met veel blessures moeten kampen. Dat werd teveel van het goede. We misten zekere kwaliteiten en dat was eigenlijk al aan het begin van het seizoen bekend. Vorig seizoen kon TAVV de dans net aan ontspringen, maar nu lukte dat dus niet.”

Geen blinde paniek of verwijten in Ter Aar. Na een aantal prachtige jaren moet de club even pas op de plaats maken, maar reden voor somberheid is er niet. Nogmaals Van der Kleij: ,,Volgend seizoen zal de groep groter zijn en we krijgen er versterkingen bij. Een aantal nieuwe jongens hebben zelfs al meegetraind. In de derde klasse willen we een rol van betekenis gaan spelen en dat moet haalbaar zijn. Toch moeten we ons er ook van bewust zijn dat we volgend seizoen zullen moeten gaan scoren. Dat was dit seizoen een groot probleem. Sterker nog, vaak kregen we amper kansen. Dus er is weldegelijk werk aan de winkel. Als je in de derde klasse ook moeilijk scoort, kom je natuurlijk ook dan niet bovendrijven.”

Afsluitend: ,,We zullen nog twee keer onze sportieve plicht vervullen, maar het is wel op het tandvlees. Donny van der Neut en Yassine El Mariami zijn niet meer inzetbaar en Lars van der Pijl haakte af met een forse spierblessure dus die zullen we vast ook kwijt zijn. Ik had een A-junior in de basis en de andere drie jongelingen zijn ingevallen. Op zich is dat positief en een signaal naar onze jeugd. Tegelijkertijd moet je dan ook rekening houden met de beperkingen in de mogelijkheden. Het is okay voor ons dat we nu weten waar we aan toe zijn. Van daaruit gaan we ons richten op de toekomst. Dit is geen ramp of tragedie. Dit zijn simpelweg even de feiten.”

DSO-TAVV 3-0 (1-0). Van den Berg 1-0 , Van den Berg 2-0, Hagi 3-0.

Basisopstelling TAVV: Pieterse, K. van Wijk, Van der Pijl, Modderaar, Konings, Ouwekerk, Verwoerd, Keijzer, Straver, M. van Wijk, Smoorenburg.