HomeBekerForeholte houdt Valken’68 knap op een gelijkspel

Foreholte houdt Valken’68 knap op een gelijkspel

-

Districtsbeker- Het lukte de nieuwbakken zaterdag eersteklasser Valken’68 niet om de zondag tweedeklasser Foreholte in het kader van de districtbeker eronder te krijgen. Sterker nog, de ploeg van trainer Alan Campfens mocht niet eens ontevreden zijn met de 2-2 uitslag. De op dit moment logisch samengestelde ploeg uit Valkenburg miste tegen de verrassend fris spelende Voorhouters eenvoudigweg de automatismen om de ploeg van Foreholte-trainer Frank Bloemheuvel in de problemen te brengen.

Van enig klassenverschil tussen beide elftallen was weinig tot niets terug te zien in het onderhoudende duel. Door het vele balverlies van de bezoekers, die te vaak de verkeerde keuzes maakten, was het vooral een rommelig duel. Een soepel lopende aanval van de mannen van Campfens was spaarzaam. De thuisploeg kreeg zelfs via Rick Brabander de eerste mogelijkheid om de score te openen. De genoemde flankspeler  was met de snelle Stan Spies vaak ongrijpbaar voor de roodgele verdedigers.

Tegen het spelbeeld in nam Valken de leiding. Sammy Zandbergen schoot met een lage schuiver in de verre hoek de 0-1 binnen. Nog geen twee minuten later trok Brabander de stand weer recht door een strakke voorzet vanaf de flank fraai binnen te koppen 1-1. Even later belandde een vrije trap van smaakmaker en aanvoerder Marc Langeveld op het aluminium.

De bezoekers bleven volharden in het inleveren van het speeltuig bij de gastheren en mochten van geluk spreken dat Dylan Kooi zijn opgelegde kans niet verzilverde. Aan de andere kant verzuimde Peter Kuijt vervolgens om Valken’68 op voorsprong te zetten. In de slotfase van de eerste helft liet de thuisploeg weer de mogelijkheid onbenut om op voorsprong te komen. Ondanks het gebrekkige combinatiespel ontstonden er dus de nodige kansen voor beide ploegen.

De tweede rondgang was wat krachtsverhouding betrof identiek aan de eerste vijfenveertig minuten. De ploeg van Campfens oogde nog verre van een geoliede machine. De tweedeklasser was bij vlagen zelfs de betere ploeg, maar moest naarmate de wedstrijd vorderde de tol betalen voor het hoge tempo in het eerste uur. Toch nam de ploeg brutaal een voorsprong; uit een hoekschop, fraai binnen gekopt door Tjeerd van der Zwaan werd het 2-1. Het al met al verdiende gelijkspel kwam er tien minuten voor tijd toch toen Rody Redel met een prachtige treffer de eindstand 2-2 op het bord bracht.

Campfens na afloop: ,,We leverden te vaak de bal in bij de tegenstander, waardoor het onrustig was binnen de ploeg. Bij het gemis van enkele spelers moeten anderen de kar trekken en daar slaagden ze niet helemaal in. Verder lukte het ons niet om via de flanken door te komen. We moeten nog werken aan de automatismen.”

Foreholte-Valken’68 2-2 (1-1). Zandbergen 0-1, Brabender 1-1, Van der Zwaan 2-1, Redel 2-2.

Basisopstelling Valken´68:  Van der Does, Ten Have, Van Duijvenvoorde, Van Egmond, Kuijt,  Roorda, Ravensbergen,  Zandbergen, Langeveld,  Van der Bent, Redel.