woensdag, mei 8, 2024
HomeBekerVoorschoten´97 imponeert alleen in de eerste helft

Voorschoten´97 imponeert alleen in de eerste helft

-

Districtsbeker- Zaterdag eersteklasser Voorschoten’97 plaatste zich middels een eenvoudige 3-0 zege op zondag eersteklasser Den Hoorn voor de volgende bekerronde. De ploeg van trainer Theo Ducaneaux had in de eerste vijfenveertig minuten geen kind aan de mannen uit Den Hoorn. De Adegeest-bewoners verzuimden daarin om ruim afstand te nemen van de pover spelende bezoekers.

In eerste instantie weigerde Jim van der Krogt om de score te openen en kort daarop was Thom Wijnalda niet gelukkig met het verzilveren van zijn kansen.  De thuisploeg speelde voornamelijk op de helft van de tegenstander met verzorgd en aantrekkelijk voetbal. Vooral de wisselpasses van Ronnie Verplancke waren een lust voor het oog. Voorschoten’97, dat net als Den Hoorn een viertal basisspelers miste, kon dat gemis, door een brede selectie kennelijk makkelijker opvangen dan de bezoekers.

De 1-0 na ruim een half uur spelen kon niet uitblijven. Koen Hopstaken schoot simpel, na een subtiele korte steekpass in de zestien van Wijnalda, zijn ploeg op voorsprong. Kort daarvoor had echter zomaar de 0-1 op het scorebord kunnen verschijnen, na de  eerste en beste kans van de gasten. Wilco Mackaaij moest voor het eerst handelend optreden.  Op slag van rust maakte van der Krogt zijn eerdere ‘misser’in het duel goed door de fijne steekpass van Hamza Apaydin te verzilveren: 2-0.

De tweede helft was kwalitatief gezien beduidend minder van de gastheren.  De rood-wit  gestreepte tegenstander speelde stukken energieker dan in het eerste bedrijf, waardoor al vrijwel direct na de thee de ploeg twee kansen kreeg op de aansluitingstreffer.  De nogal corpulente centrumspits kwam snelheid te kort om zijn kansen te benutten. Het was wel tekenend voor de gasten dat pas na zestig minuten de eerste hoekschop mocht worden genomen.

De thuisploeg haalde bij lange na niet het niveau van de eerste helft. Met een drietal wijzigingen werd getracht weer orde op zaken te stellen. In het laatste kwartier hadden de gasten wellicht recht op een strafschop. De dienstdoende scheidsrechter oordeelde anders. Dat de thuisploeg niet een tegentreffer om de oren kreeg, had alles te maken met het onvermogen van de tegenstander. De eerste kans  van de groen-gelen in de tweede helft viel tegen het einde van de wedstrijd te noteren. Eerst schoot Van der Krogt op de voeten van de doelwachter, vervolgens kopte Jelle van der Niet in de slotfase uit een hoekschop de 3-0 binnen.

De ploeg van Ducaneaux verzekerde zich zo vrij eenvoudig voor de volgende ronde, al zal over de zeer matig gespeelde tweede helft nog wel het een en ander worden besproken. Voor ex-Mister RCL speler Wijnalda, die volgens eigen zeggen het ‘gigantisch naar zijn zin heeft’  bij zijn nieuwe werkgever, was de matige tweede helft  ook een raadsel. ,,In de eerste helft speelden we uitstekend en kregen we veel kansen. Het spel werd snel verlegd waardoor er veel ruimte ontstond om via de flanken door te komen. In de tweede helft lukte dat stukken minder,ook omdat die gasten veel feller van zich af beten.”

Ducaneaux: ,,In de eerste helft heb ik gevarieerd aanvalsspel gezien. De tweede helft was magertjes van onze kant. Voor mij om onduidelijke redenen. In fases speelt het team goed voetbal, maar het moet zeker nog stabieler.”

Scoreverloop: 32. Hopstaken 1-0, 44. Van der Krogt 2-0, 89. Van der Niet 3-0.

Basisopstelling Voorschoten’97: Mackaay, Simonis, J. van der Niet, Knijnenburg, Aronius, Apaydin, Verplancke, Hopstaken, Van der Krogt, N.Guijt, Wijnalda.