HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten ’97(za) nu wel content met punt

Voorschoten ’97(za) nu wel content met punt

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Het ene gelijkspel is het andere niet. Voorschoten ’97 kwam zaterdag in eigen huis met SHO een remise overeen, maar, in tegenstelling  tot veel andere gelijkspelen dit seizoen, zorgde dit resultaat nu niet voor zure gezichten bij de thuisploeg. De gemankeerde Adegeest-bewoners, die zaterdag liefst 4 basiskrachten misten, kwamen, na een 0-1 ruststand, middels een goal van Melle Rekvelt in de tweede helft  op gelijke hoogte te komen en pakten zo uiteindelijk toch nog een punt tegen de bezoekers uit Oud- Beijerland (1-1).

De bezoekers startten goed en kregen middels Mitch Fransen en Andrew van Tiggelen, zoon van de ook aanwezige ex-international Adrie van Tiggelen, kansen op de openingstreffer maar tot een doelpunt leidde dit niet. Na een klein half uur spelen was het toch raak voor de Zuid-Hollandse eilandbewoners. De behendige Kevin Angel Queijo was de Voorschotense defensie te snel af en diens voorzet werd door Fransen diagonaal binnen geschoten (0-1). Niet veel later leek Nicky Guijt voor de gelijkmaker te gaan zorgen, maar de linkerspits kopte, al vallend, een  goede voorzet van Rekvelt net naast het doel van SHO-goalie Peter Konings.

Een kwartier na rust kwam diezelfde Guijt opnieuw in kansrijke positie, maar Konings voorkwam Voorschotens succes. Voorschoten ’97 miste zaterdag duidelijk de creativiteit van Peer van Paasen en Ronnie Verplancke, maar de geel-groenen knokten zich met een bewonderingswaardige inzet knap terug in de wedstrijd. Twintig voor tijd was daar dan toch de verdiende beloning voor de thuisploeg. Jim van der Krogt mikte fraai op het hoofd van Rekvelt en de jongeling knikte knap binnen (1-1).

Koen Hopstaken leek een paar minuten later op weg te zijn naar de 2-1, maar Konings was opnieuw een sta-in-de weg voor de gastheren. Aan de andere kreeg Robin Winkels een uitgelezen kans op de 1-2, maar uitblinker Steven Knijnenburg, bezig aan een uitstekend seizoen, wist met een uiterste krachtinspanning een hernieuwde voorsprong voor de bezoekers te voorkomen. De laatste kans was in blessuretijd opnieuw voor SHO, maar Sem Simons wist, ten koste van een rode kaart, invaller Ricky Bokhoven te stoppen. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel, een resultaat waar beide partijen zich in konden vinden. Met nog negen wedstrijden te spelen staat promovendus Voorschoten ’97 met een keurige zevende plaats stevig in de middenmoot.

Voorschoten ’97-middenvelder Ben Beumer (op derde foto) na afloop: ,,We hadden het in de eerste helft lastig, maar na rust waren wij de bovenliggende partij. Door de vele afwezigen speelden we vandaag 3-4-3, dat was ook even wennen. Ja, het was alweer het negende gelijkspel van ons dit seizoen en dat levert nu eenmaal niet meer dan een puntje op, maar met het resultaat van vandaag kan ik op zich goed leven’’, besluit de Voorschotenaar.

Voorschoten ’97 – SHO 1-1 27. Fransen 0-1 70. Rekvelt 1-1. Scheidsrechter: Berben

Opstelling Voorschoten ‘97:Van der Niet, Knijnenburg, Hopstaken, Simonis, Van der Krogt, De Koning, Beumer, N. Guijt, Constancia (62. Beijersbergen), Aronius, Rekvelt.

Opstelling SHO: Konings, Groosjohan, Kerpel, Bison, Van Tiggelen, Van Bruggen, Fransen, Angel Queijo, Huisman (78. Fix), Winkels, Pieters (62. Bokhoven).

Foto’s: Eric van de Wijngaard (een reportage volgt nog!)