vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseSpannende derby tussen Voorschoten’97 en Valken’68 eindigt onbeslist

Spannende derby tussen Voorschoten’97 en Valken’68 eindigt onbeslist

-

Eerste klasse A (zaterdag)- De laatste keer dat de streekderby tussen Voorschoten’97 en Valken’68 op het programma stond, was op 6 april 2019. Destijds wonnen de bezoekers uit Valkenburg met 1-2. Diezelfde stand had nu zo’n tweeëneenhalf jaar later op het scorebord kunnen staan. Na goals van Loyd van der Wilden en Marc Langeveld verzuimde Valken’68 in de blessuretijd echter de winnende goal te maken. ,,Ik denk zeker dat we dat verdiend hadden,” concludeert Jaco van der Bent.

Onder een heerlijke herfstzon traden beide ploegen aan op Sportpark Adegeest. De ploeg van trainer Theo Ducaneaux moest het doen zonder Ronnie Verplancke, maar Van der Wilden kon daarentegen wel weer meer minuten maken. ,,Na wat kleine blessures aan mijn hamstring en lies, ben ik wel weer op de weg terug. Vorige week kon ik twintig minuten spelen en vandaag was dat vijfenzeventig minuten”, aldus de linksbuiten. De van Katwijk overgekomen aanvaller liet zich meteen gelden. Een door stuiterende bal kwam voor de voeten van Van der Wilden, die met links de verre hoek zocht: 1-0.

Valken’68 probeerde het daarna snel via Samet Arikan, maar de linksbuiten zag zijn schot hard voorlangs vliegen. Veel meer kwam de uitploeg nog niet in de buurt bij doelman Stephan van der Niet. ,,De eerst helft ging het nog niet van harte bij ons”, vertelt Van der Bent. ,,Die 1-0 viel een beetje ongelukkig, zeker omdat ze nog nauwelijks bij ons doel in de buurt waren geweest. Ze kregen wel wat kansjes op de 2-0, maar echt gevaarlijk werden ze niet.”

Na rust kwam er van beide kanten meer gevaar. De eerst kans was voor Thom Wijnalda. De spits schoot de bal echter ietwat gehaast voorlangs en verzuimde daarmee de voorsprong te verdubbelen. Kort daarna kon aanvoerder Jim van der Krogt van dichtbij inkoppen, maar Joris van Harmelen redde met een zeer knappe reflex. Van der Wilden: ,,Als we na de 1-0 hadden kunnen scoren, weet ik zeker dat de wedstrijd gespeeld was. Zij kwamen echter wel wat beter in de wedstrijd.” Na Wijnalda’s kans werd Valken’68 sterker en drong steeds meer aan. Via een mooie uitbraak van de uitploeg kwam de bal bij Langeveld. De spits legde terug op Matthijs de Mooij, maar zijn schot ging rakelings langs de kruising.

Uiteindelijk kwam de ploeg van Alan Campfens toch op de verdiende 1-1. Na geklungel van de Voorschotense verdediging kwam de bal wederom bij de sterk opererende Langeveld. De puntspeler speelde zich knap vrij en schoot snoeihard binnen. In de laatste twintig minuten was het vooral de ploeg van trainer Campfens, die aanspraak maakte op de drie punten. Een vrije trap, een schot net voorlangs en een lob op het dak van het doel waren het allemaal nét niet. ,,We bleven de druk erop zetten en hadden aardige kansen”, merkt Van der Bent op. ,,Maar hij viel steeds net niet goed. We gingen hier naar toe voor de overwinning, we kennen Voorschoten natuurlijk goed. Het is dus echt zonde dat we zo’n goede tweede helft spelen, en toch maar een puntje pakken. Jammer, ik denk dat wij het meest balen.”

Door het gelijkspel bevindt zowel Valken’68 als Voorschoten’97 zich in de middenmoot. De groengelen proberen volgende week de aansluiting bij de bovenste regionen te vinden op het complex van Die Haghe, de nummer voorlaatst van de competitie. Valken’68 treedt met hetzelfde voornemen aan tegen nummer twee Monnickendam op Sportpark ’t Duyfrak.

Voorschoten’97 – Valken’68 1-1 (1-0) 23. Van der Wilden 1-0, 70. Langeveld 1-1.

Voorschoten’97: Van der Niet, Van der Voorst, Hogenboom (46. Oudshoorn), De Rijk, Reinders, De Koning, El Khiraoui (68. Maatoug), Van der Krogt (86. De Roode), C. Guijt, Wijnalda, Van der Wilden (77. N. Guijt).

Valken’68: Van Harmelen, Ravensbergen, De Lange, Van Noort, Blom, De Mooij, De Bruin, Zandbergen, Van der Bent, Langeveld, Arikan (57. Van Duijn).

Note redactie: een fotoreportage volgt!

Must Read