vrijdag, mei 3, 2024
HomeValken '68Interviews Valken’68Nog een tatoeage voor Brian van Noort niet ondenkbaar

Nog een tatoeage voor Brian van Noort niet ondenkbaar

-

In de voorbije jaren waren er meer spelers die vanuit de kelder van het amateurvoetbal de overstap maakten naar een beduidend hoger spelende club. Zomaar een greep: Richard Bakker van MMO via Voorschoten’97 naar ARC, Alex Iliopoulos van Bernardus naar Voorschoten’97 en Brian Thong van Football Factory via Lugdunum naar FC Rijnvogels. Daar is nu Brian van Noort bijgekomen. De geboren Warmonder verruilde ‘zijn’ Warmunda voor Valken’68. Ofwel van een vierdeklasser naar een club uit de eerste klasse.

,,Er is wel wat om te doen geweest, ja. Mijn familie en de meeste vrienden lopen al sinds jaar en dag rond bij Warmunda. Dat is echt hun club. Dat geldt voor mij ook, het zit in mijn hart, maar ik heb altijd mijn ambitie uitgesproken en ik vond dat het er van moest komen. Eerder benaderde Valken’68 mij ook al, maar toen kwamen Sjoerd Winkelman en de gebroeders Safi naar Overbos en met hen had ik graag een gooi gedaan naar het kampioenschap. Helaas kwam de bekende spelbreker op ons pad en nu heb ik wel ‘ja’ gezegd tegen Valken’68 om daar te gaan spelen.”

Met Alan Campfens komt Van Noort een bekende trainer tegen. ,,Het is niet zo dat het direct met hem te maken heeft, hoewel ik hem hoog heb zitten en ik erin geloof dat hij veel vertrouwen in mij heeft. Bij Warmunda heb ik al met hem te maken gehad. Een trainer met een gezonde autoriteit, hij komt sterk en overtuigend over en bij hem sta je meteen aan als speler. Het is iemand voor wie je door het vuur gaat. Hij heeft zoveel passie voor het voetbal. Hij twittert er ook over en heeft dan altijd een visie die er toe doet.”

De consultant bij uitzendbureau Unique wil geen wit voetje halen bij de oefenmeester. ,,Ik moet het zelf laten zien en wanneer je van een vierdeklasser naar Valken’68 gaat, sta je niet als eerste op papier voor wat betreft een basisplek. Voor mezelf ben ik ook super realistisch en met arrogantie heb ik niets. Daarbij komt dat ik in mei van dit jaar een enkeloperatie heb moeten ondergaan. Die liep ik in augustus van het vorige jaar op en ik bleef last houden. Gelukkig sta ik al wel weer op het veld, maar wedstrijden kan ik nog niet spelen. Ik geef mezelf de tijd en probeer er geen extra druk op te leggen. Het is geen ramp om straks in het tweede te moeten beginnen, maar ik ga er vanzelfsprekend voor om de trainer te overtuigen. Mijn voordeel is dat ik op meerdere posities kan spelen. Bij Warmunda speelde ik vooral op ‘4’, maar Alan benutte mij daar eerder ook op ‘6’ en ‘8’.”

In zijn kringen wordt er nog wel regelmatig gesproken over zijn overgang. ,,De reacties waren wel uiteenlopend, maar in de meeste gevallen positief. Ik kan ook altijd nog teruggaan en ik zal waar dat kan zeker blijven komen bij Warmunda. Met twee vrienden heb ik het ‘Wapen van Warmond’ op mijn bovenbeen laten tatoeëren dus dat zegt wel wat. Daar kreeg ik onlangs wel opmerkingen over op ’t Duyfrak. Hoe zit het met de Valken dan, werd mij gevraagd. Misschien dat ik bij een kampioenschap het logo met de twee valken op mijn rug laat plaatsen. Altijd leuk om met elkaar te dollen natuurlijk. In veel opzichten lijken de dorpsclubs ook veel op elkaar. Enkel ligt het niveau hier hoger en die uitdaging zocht ik.”

Van Noort realiseert zich dat de derby’s uit de vierde klasse er niet meer in zitten. ,,We komen enkel Voorschoten’97 tegen. Naar die pot kijk ik al uit. Verder wordt er in deze klasse veel meer gereisd. Ik geloof erin dat de selectie sterker is geworden. Valken’68 is geen sterkhouders kwijt en daarnaast konden er enkele versterkingen worden genoteerd. Voor mij is dit hoe dan ook een juiste stap. Ik zag het niet zitten om later als veteraan bij Warmunda aan de bar te hangen en te stellen ‘ik had dit of dat moeten doen’. Ik vertrouw erop dat ik dit niveau aan kan.”

Naam: Brian van Noort

Geboortedatum: 15 februari 1997

Woonplaats: Leiden

Nieuwe club: Valken’68

Vorige club: Warmunda

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read