vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseOverdreven nederlaag voor Voorschoten'97 (za)

Overdreven nederlaag voor Voorschoten’97 (za)

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Voorschoten’97 keerde met een 3-0 nederlaag terug uit Zoetermeer. De uitslag doet vermoeden dat DSO een makkie had aan de ploeg van Jonathan Jonk, maar dat vond spits Thom Wijnalda overdreven gesteld. ,,Het verschil tussen beide ploegen was niet heel groot, maar feit blijft dat we met lege handen staan en dat valt wel wat tegen.”

Voorschoten’97 kukelde naar de negende plaats en zag forum Sport, UVS en Die Haghe voorbij komen op de ranglijst. Wijnalda: ,,Ik vind dat DSO het betere van het spel had in de eerste helft. De enige treffer was een fantastische goal van een speler die zo ongeveer vanaf de middenlijn scoorde. Onze keeper had de zon tegen en stond wat ver voor zijn doel, maar dan nog moet je het vermogen hebben om zo’n bal over grote afstand binnen te schieten.”

De ex-spits van RCL zag een ander spelbeeld na de doelwisseling. ,,Wij konden hoger druk zetten en daar had DSO wel moeite mee. Ik mocht de 1-1 binnen frommelen, maar er werd gevlagd en gefloten voor buitenspel. Er kunnen wellicht wat vraagtekens bij worden gezet, maar dat komt wel vaker voor tijdens wedstrijden en is niet anders. Saillant was dat Hans Schuller vlagde bij DSO. Hem ken ik nog uit de tijd bij RCL. Ik heb hem niet meer gesproken na afloop over dat afgekeurde doelpunt.”

Guy Smith kreeg daarna een grote kans en in een 3 tegen 3 situatie had er misschien ook meer ingezeten voor Jonk en de zijnen. ,,DSO bracht vervolgens meer snelheid voorin en zo wilden ze gebruik maken van de ruimte die meer en meer ontstond omdat wij de jacht moesten openen. We hadden nog redelijk de controle, maar na een dribbel in onze zestien ging de bal- wel terecht- op de stip. Die 2-0 was de genadeklap omdat de 1-1 er op dat moment meer in zat. Met opportunisme probeerden we het nog, maar in de dying seconds werd het nog 3-0 uit een fraai genomen vrije trap. Een geflatteerde uitslag, maar niet minder vervelend. Het is duidelijk dat je niet makkelijk scoort tegen DSO. Ik blijf zeggen dat de krachtsverschillen in deze klasse klein zijn. De meeste ploegen kunnen van elkaar winnen en de week erop onderuit gaan. Enkel DHC staat ver achter, maar andere ploegen onderin pakken inmiddels ook punten. Het is nu weer de beurt aan ons om de winst te pakken.”

Wijnalda is wisselend tevreden over zijn eigen spel. ,,Als spits ben je natuurlijk afhankelijk van de aanvoer. We halen dit seizoen minder vaak de achterlijn. Dat heeft te maken met het systeem dat we spelen, maar zeker ook met het type speler. Het is jammer dat Miguel Boersma er niet bij was. Een speler met potentie. Hij moet nog geopereerd worden na zijn sleutelbeenbreuk. Daar is hij nog even zoet mee. Ik wil natuurlijk mijn doelpunten blijven leveren aan de ploeg en hoop nog van waarde te kunnen blijven.”

Over zijn toekomst kan de puntspeler nog weinig zeggen. ,,Ik heb het geweldig naar mijn zin bij Voorschoten’97, mede ook omdat ik speel met diverse spelers van mijn leeftijd waar ik goed mee kan levelen. We zitten in hetzelfde schuitje, zeg maar. Zolang het kan wil ik door op dit niveau, maar het is uiteraard ook de vraag wat de trainer en staf wil op termijn. Ik woon in Voorhout en op zich lijkt het mij ook leuk om in het dorp te lopen en daar medespelers tegen te komen van dan Foreholte. Een terugkeer naar RCL is ook niet ondenkbaar, maar dan is weer de vraag wat men nog van mij verwacht en wat ik nog wil. Alles staat nog open en die beslissing komt nog wel. Eerst maar eens weer punten pakken en hoger op de ranglijst terecht komen.”

DSO- Voorschoten’97 3-0. Koren 1-0, Aarts 2-0 (strafschop), Roovers 3-0.

Basisopstelling Voorschoten’97: Kwant, Khiraoui, Simonis, Smith, Hogenboom, Reinders, Beumer, Noomen, Van der Krogt, Wijnalda, Maatoug.

Foto: met dank aan de collega’s van Haaglandenvoetbal.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read