HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97 (za) klopt VELO in doelpuntenfestijn

Voorschoten’97 (za) klopt VELO in doelpuntenfestijn

-

Eerste klasse A (zaterdag)- Na een knap gelijkspel tegen koploper WV-HEDW trad Voorschoten’97 zaterdagmiddag aan tegen VELO. Voor aanvang van de wedstrijd bevonden de bezoekers zich op de vierde plaats, met maar zes punten meer dan het als elfde geplaatste Voorschoten’97. Het toont des te meer de spanning aan in deze klasse. De competitie is na zaterdagmiddag alleen nog maar spannender door de overwinning van Voorschoten’97, want de ploeg van trainer Nick Poot versloeg VELO met 5-3.

Al na een paar minuten spelen werd duidelijk dat de supporters zich op konden gaan maken voor een spectaculaire middag. Benjamin Beumer schoot al vroeg voorlangs, maar het eerste doelpunt liet niet lang op zich wachten. Ronnie de Roode gaf voor, waarna Thom Wijnalda voor de openingstreffer zorgde. Toen iedereen net weer op de eigen helft stond, lag de bal er aan de andere kant echter alweer in. Aanvaller Ricky van Mierlo werd vrij voor doelman Stephan van der Niet gezet, die zijn inzet niet meer kon keren. Direct daarna volgde wederom een grote kans voor Sergi Roeleveld, maar ditmaal kwam Van der Niet als winnaar uit de bus. Het moge duidelijk zijn dat de supporter geen tijd had om even een versnapering in de kantine te halen.

Nog voor rust kwam Voorschoten’97 weer op voorsprong. Lloyd van der Wilden gaf een mooie voorzet op Wijnalda. De spits behield de kalmte, nam de bal aan en vond het net. Kort daarna vergrootte de thuisploeg de marge. Een vrije trap van Jim van der Krogt werd opgevangen door Wijnalda. De oud RCL-speler zag verdediger Martijn Hogenboom in een betere scoringspositie staan en speelde af, wat de juiste beslissing bleek: 3-1.

Na de onderbreking gingen de ploegen gewoon door met waar ze in de eerste helft aan begonnen waren. Kans na kans werd gecreëerd, het spel golfde heen en weer. Wederom was het Voorschoten’97 dat als eerste scoorde, een handsbal in de zestien van VELO leidde tot een strafschop. Topscorer Wijnalda stuurde de doelman de verkeerde hoek in en voltooide daarmee zijn hattrick. De drie goals zetten hem op eenzame hoogte in het topscorersklassement van de eerste klasse. De spits staat nu op veertien doelpunten uit dertien wedstrijden, een hele knappe prestatie.

Zo’n twintig minuten voor tijd deed VELO nog iets terug. Lars de Jong kon van dichtbij binnenwerken: 4-2. Even leek het op een déjà vu voor Voorschoten’97, daar de groengelen anderhalve week geleden een 2-0 voorsprong weggaven tegen Zwaluwen’30. Duidelijk werd dat de thuisploeg ervan geleerd had, want al snel stond de 5-2 op het scorebord. Na een mooie actie van de ingevallen Mohammed Maatoug schoot De Roode op de paal, waarna Maatoug de rebound tegen de touwen werkte.

Kort voor het einde vond VELO nog eenmaal het net, waarmee de eindstand op 5-3 kwam te staan. Het was een prima revanche voor Voorschoten’97. In de eerste wedstrijd van het seizoen was de ploeg uit Wateringen namelijk nog met 3-1 te sterk.

Komende dinsdag staat het inhaalduel tegen Monnickendam op het programma. Doordat alles zo dicht bij elkaar staat in de eerste klasse, kan elke driepunter wonderen doen. Na de overwinning van vandaag heeft Voorschoten’97 de smaak te pakken en zullen de Voorschotenaren de lijn graag willen doorzetten. Wanneer er midweeks weer drie punten worden gepakt, kunnen Nick Poot en zijn spelers weer terecht omhoog gaan kijken.

Poot: ,,Dat is wel de bedoeling en het gevoel wordt ook steeds beter. Het collectief staat er en van daaruit zijn de resultaten beter geworden. Wel wil ik onze spits even benoemen. Ik ben van mening dat Thom bij RCL vaak ondergewaardeerd is geweest. Natuurlijk is hij voor ons belangrijk met zijn doelpunten, maar hij heeft veel meer waarde voor de ploeg. Hij is de kapstok, een baken van rust, sterk aan de bal en ook nog bereid om vuile meters te maken. Tevens is hij niet zelfzuchtig en het mag duidelijk zijn dat we heel blij met hem zijn.”

Voorschoten’97 – VELO 5-3 (3-1) 21. Wijnalda 1-0, 22. Van Mierlo 1-1, 38. Wijnalda 2-1, 40. Hogenboom 3-1, 61. Wijnalda 4-1 (penalty), 72. De Jong 4-2, 76. Maatoug 5-2, 80. R. Das 5-3.

Voorschoten’97: Van der Niet, Simonis, Hogenboom (73. Maatoug), Verplancke, Reinders, De Koning, Beumer (68. De Rijk), Van der Krogt, De Roode (84. Oudhoorn), Wijnalda, Van der Wilden.

VELO: Pamuk, M. Das, R. Das, Schenkeveld (60. Özdemir), El Amrani (60. Maartense), Ripson, De Jong, Van Rossum, Meinema, Van Mierlo, Roeleveld (46. Weissenberg).

Foto’s: met dank aan Franca Dobbe (Haaglandenvoetbal.nl)