vrijdag, mei 3, 2024
HomeBekerJeugdig EMM'21 zoekt nog naar stabiliteit

Jeugdig EMM’21 zoekt nog naar stabiliteit

-

EMM’21 heeft in de eerste wedstrijd van de districtsbeker een gelijkspel uit het vuur gesleept tegen en in Berkel. Het werd 1-1 en daar kon Jan de Koning, de opvolger van Koen van der Vlugt, bij de club uit de Veen, best tevreden mee zijn. Onze redactie sprak de nieuwbakken trainer even voor het aanbreken van een vrijgezellenfeest.

,,Ja, er komt een leuke avond aan. De middag was echter ook al okay hoor en nu wij pakweg vier weken onderweg zijn, kunnen we gematigd tevreden zijn. Zoals wellicht bekend hebben wij in defensief opzicht een jasje uitgedaan. Over Thomas Brug en Paco Romero Fuster kunnen we niet meer beschikken en Luc van der Lem is in elk geval komend seizoen ook niet meer inzetbaar. Daar kwam bij dat we tegen Berkel ook geen beroep konden doen op onze aanvoerdere en centrale man Sven van der Meer. Dat impliceerde dat we nu met onder meer drie jongens van 17, 19 en 20 speelden in de achterste linie en de gemiddelde leeftijd van het team lag net boven de 21. Dan mag je best spreken van een jeugdig team, maar ik moet zeggen dat zij zich kranig geweerd hebben tegen een ploeg die al jaren in de tweede klasse speelt.”

,,In de slotfase kregen we in de counter nog de kans op 1-2, maar de paal stond succes in de weg. Een overwinning was ook teveel van het goede geweest, want in de laatste twintig minuten zat er niet veel meer in. Logisch ook, want het team heeft heel veel gegeven en voor veel jonge spelers is dit een nieuw hoofdstuk. We mogen achteraf tevreden zijn met dit optreden.”

De voorbereiding verliep wat wisselvallig, maar De Koning noemt dat ‘inherent’ aan de situatie. ,,We zijn nog aan het finetunen en op zoek naar stabiliteit. Dat is bepaald niet vreemd, want naast de genoemde spelers misten we ook nog wat andere spelers die er wel aankomen overigens. Zo’n jonge groep gaat er echt voor, maar je kunt niet verwachten dat je er meteen staat. Tegen UVS speelden we- net als zij overigens- met een combiteam en die wonnen we met 2-4. Op zich niets mis mee. Tegen Woubrugge gingen we met 1-0 onderuit en dat lag niet in de lijn der verwachtingen. Tegen ROAC liep het beduidend beter en wonnen we ruim. De resultaten zijn dus was grillig en daar had ik vooraf ook wel rekening mee gehouden. Als je spelers kwijt bent, moet je anderen weer inpassen. Zij ruiken hun kans en dat vind ik mooi om te zien. We hebben nog wel wat weken nodig om het verder bij te schaven, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we ons mannetje straks weer gaan staan.”

In het bekertoernooi wachten nog twee eersteklassers en er wordt nog geoefend tegen Argon. ,,We kunnen dus aan de bak, maar dat is alleen maar goed. Die weerstand is nodig om door te kunnen groeien. In de rust tegen Berkel gaven wat spelers aan dat ze de training van donderdag nog voelden. Dat zegt wat over de inhoud, maar ik zie en merk zeker vooruitgang. Als trainer ga ik verder niet lopen roepen waar we gaan eindigen. Dat is nog heel lastig in te schatten. De tweede klasse wordt zeker een uitdaging, want we komen diverse tegenstanders tegen die vorig seizoen nog in de eerste klasse balden. Wat andere teams speelden al om promotie om uit de tweede klasse te komen. Handhaven is voor ons het belangrijkste qua resultaat. Mijn persoonlijke doelstelling voor deze groep is dat het nog beter aan de bal moet. Het omschakelen is belangrijk, maar we moeten er naar toe dat we straks meerdere plannen hebben met dit EMM’21.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read