donderdag, mei 2, 2024
HomeBekerKunstgras, champagne en bekerstunt voor SV Aarlanderveen

Kunstgras, champagne en bekerstunt voor SV Aarlanderveen

-

Districtsbeker- Vorige week boekte SV Aarlanderveen de eerste competitiezege en schoof het wat op in het klassement. Vandaag werd er andermaal een succes geboekt. Nadat het nieuwe kunstgrasveld officieel werd geopend met toeters en bellen, volgde een heerlijke pot voetbal tegen eersteklasser RKDEO. De ploeg uit Nootdorp was uiteraard favoriet, maar kwam tekort en verloor met 4-3 van een bij vlagen uitstekend spelend SV Aarlanderveen.

De club had er een tijdje op moeten wachten, maar het kwam er dan toch van. In de voorbije weken werd grondig gewerkt aan een nieuw hoofdveld. Het natuurgras werd vervangen door kunstgras en dat riep om een feestje. Die kwam er dan ook. Voorzitter Leo de Jong sprak de aanwezigen en genodigden toe en even voor het duel werd er een lint doorgeknipt, waarmee het hoofdveld officieel geopend was. Daarna werden de glazen gevuld met champagne en werd er getoost op de toekomst.

Op een feestdag is het vanzelfsprekend leuk als dat ook nog eens gekoppeld gaat met sportief succes, maar daarvoor moest dus wel RKDEO worden bedwongen. De thuisploeg liet vanaf het begin zien er best in te geloven en liet zich het kaas niet van het brood eten. Na ruim tien minuten kreeg Stefan den Horder de eerste kansen, maar doelman Erik Schram werkte niet mee aan een vroegtijdig succes voor de derdeklasser. Wonderschoon zou even daarna een treffer van Thom Nouwens zijn geweest. De middenvelder raakte vanuit een lastige hoek evenwel de binnenkant van de kruising tussen paal en lat.

RKDEO kwam wel tot wat mogelijkheden, maar Sven Koelewijn, tweede keeper bij de ploeg uit de polder, hield zijn doel keurig schoon. Halverwege de eerste helft werd het min of meer vanuit het niets 0-1. De buitenspelval werd niet goed ingezet waarna twee spelers vrije doortocht hadden. Achraf el Jaouhari klaarde de klus zelf. Koelewijn (in de rust afgehaakt vanwege een blessure en vervangen door Maico Du Chatinier) ging kort daarna in de fout, maar herstelde de problematiek vervolgens zelf. Rond de dertigste minuut werd het niet ten onrechte gelijk via Killian Bouwhuis, die dit keer profiteerde van defensief gehannes bij de gasten.

SV Aarlanderveen was vervolgens de bovenliggende partij en dat resulteerde al gauw in de 2-1 van Lars Overbeek, die ook al een sterke partij afleverde voor de gastheren. De voorsprong werd echter nog voor rust verkwanseld omdat de concentratie even weg was. Tommy Simonis haalde verwoestend uit voor de 2-2 en spits Dylan Boapeah scoorde in dezelfde minuut 2-3.

Trainer Sander van Dijk: ,,In de rust hebben we nog eens afspraken met elkaar gemaakt en dat pakte prima uit. Vooral in defensief opzicht gaven we weinig meer weg en we kregen best ruimte om zelf gevaar te stichten. Een eersteklasser past zich uiteraard niet aan ons aan en dat is bij veel tegenstanders in de derde helft wel anders. Daardoor ontstond er ruimte en daar weten een aantal spelers bij ons wel raad mee. Daar konden we dus uiteindelijk van profiteren en de afloop voor ons was geweldig.

Na prima voorwerk van de ingevallen Marcel Verhaar werd er in de zestien een overtreding begaan op Bouwhuis aan wie de Nootdorpers de handen vol hadden. Thom Nouwens mocht aanleggen vanaf elfmeter en schoot vastberaden raak. De beide spelers kwamen daarna in kansrijke posities voor de 4-3, maar zo’n feest werd het nog niet. Tegen sluitingstijd viel de winnende treffer alsnog na een fraaie combinatie. Den Horder rondde af met een fluwelen trap en daarmee kreeg de ervaren spits loon naar werken. In de extra tijd kreeg Nouwens nog een kans om de marge naar twee te tillen, maar het bleef bij de zeven treffers tot groot plezier van de aanhang van de thuisploeg, die een alleraardigste voetbalmiddag voorgeschoteld kregen ondanks de hevige regenval in het slotkwartier.

Van Dijk tenslotte: ,,Natuurlijk moet het gek lopen dat een derdeklasser uiteindelijk in de finale komt. Tuurlijk, vorig seizoen is het Nieuwkoop wel gelukt maar normaliter komen we zover niet. Voor nu is de zege lekker. Voor het vertrouwen, als kers op de taart van een feestdag en omdat we wat jongens hebben laten spelen die minder minuten maken. Zij hebben aangetoond ook volwaardige selectiespelers te zijn en dus was het al met al een prima middag.”

Van Dijk kraamde daarmee geenszins onzin uit en de overwinning kwam SVA meer dan toe. Zelfs een gestolen overwinning zou gevierd zijn geworden, maar de derdeklasser had zeker niet het mindere van het spel en kreeg in zijn totaliteit ook meer kansen. RKDEO, vooralsnog subtopper in de eerste klasse, kan zich louter gaan bezighouden met de competitie.

Scoreverloop: 23. Jaouhari 0-1, 30. Bouwhuis 1-1, 42. Simonis 2-2, 42. Boapeah 2-3, 57. Nouwens 3-3 (strafschop), 89. Den Horder 4-3.

Basisopstelling SV Aarlanderveen: Koelewijn, Aronius, Oudijk, Van der Pijl, Overbeek, A. van der Straaten, Lutjenhuis, Nouwens, Grimmelius, Bouwhuis, Den Horder.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read