vrijdag, april 26, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje, deel 41 (12-19 mei)

Lopend Vuurtje, deel 41 (12-19 mei)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje, deel 41. De 20ste van 2023.

  • Warmunda wil komend seizoen starten met Walking Football voor 60-plussers. Wat is Walking Football? Eigenlijk zegt de naam het al, het is wandelend voetballen, met name bedoeld om ouderen te motiveren om samen, op een sociale manier, te bewegen. Voor iedereen in Warmond die dacht dat er een punt achter het hoofdstuk voetbal stond: er is een mogelijkheid de kicksen weer uit de kast te halen.
  • Belangrijke overwinning voor Roodenburg! De club uit Noord blijkt uiteindelijk de sterkste! Gaat het hier over voetbal? Zo goed presteert de club uit Noord toch niet? Klopt, maar we hebben het over Roodenburg versus de engerlingen. Blijkens een groot artikel in het Leidsch Dagblad zijn de griezels uiteindelijk definitief verslagen.
  • Aan alle Warmundianen: In Digitale Wartaal, de nieuwsbrief van Warmunda, staan alle details omtrent de reünie van zaterdag 3 juni. Gezien het programma lijkt aanwezigheid verplicht.
  • Let op! vanaf vandaag geldt van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 19.30 uur betaald parkeren op de parkeerplaats van Sporting Leiden! Op zaterdag en zondag blijft parkeren gratis. Kom dus lekker op de fiets.
  • In de eerste week van de zomervakantie worden de Veense Voetbaldagen bij EMM ‘21 georganiseerd. Ben je helemaal gek van voetbal en wil je van 12 t/m 15 juli deelnemen aan ons gevarieerde trainingsprogramma waar ontwikkeling & plezier hand in hand gaan? Inschrijven en meer info via www.sport-guide.nl! Je ontvangt een mooi Nike-shirt met ons logo en meerdere leuke aandenkens. Ben je nieuwsgierig geworden? Check de aftermovie van vorig jaar via de link op de website van de club.
  • Bij FC Rijnvogels staat weer een leuke clinic op de rol. Deze keer neemt Nadine Noordam de touwtjes in handen. Nadine is speelster van landskampioen Ajax. De clinic zal plaatsvinden op zondag 11 juni voor meiden tussen de tien en vijftien jaar.
  • Kom op zondag 28 mei en maandag 29 mei 2023 naar het tweedaagse internationale voetbaltoernooi georganiseerd door UVS! Maar liefst 28 verschillende voetbalverenigingen met in totaal meer dan 48 teams en ruim 480 deelnemers zullen deelnemen aan dit fantastische evenement. Op zondag 28 mei wordt het toernooi voor de onder 9 t/m onder 13 teams gehouden. Beide dagen starten om 10.00 uur met de eerste wedstrijden.
  • Het volgende bericht stond op de site van Foreholte, maar het zou zo maar op elke voetbalsite kunnen staan: ,,Het einde van het seizoen nadert en de Technische Hart is bezig met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen 2023-2024. Het maken van de nieuwe teamindelingen is een enorm karwei. Om een en ander soepel te laten verlopen en ook deze vrijwilligers extra werk te besparen hierbij het verzoek om indien je wilt stoppen bij Foreholte aan het einde van het seizoen, dit uiterlijk 1 juni 2023 te melden via ……….” Laat de clubs niet in onzekerheid, meld het tijdig  als je wilt stoppen.
  • Klaverjassen een uitstervend spelletje? Gelukkig niet. Bij RCL kan men weer eens heerlijk leunen en de tegenstander zo nat spelen: ,,Op vrijdag 26 mei is het weer de hoogste tijd voor een avondje teamkoppel klaverjassen. Vanaf 20:00 uur starten in de kantine van RCL. De inschrijving kost 4 euro per persoon en moet per team van 4 personen gebeuren. Graag vooraf inschrijven via sv@rcl.nl of loop even binnen bij de SV.”
  • Volgens traditie werd op de vrijwilligersavond van Kagia ook de vrijwilliger van het jaar bekend gemaakt. Dit jaar is onze vrijwilliger van het jaar: Martijn Kool.
  • Martens Service & Onderhoud is de eerste sponsor in deze nieuwe reeks “DoCoS sponsor in de spotlight”.
  • FC Oegstgeest laat de jeugd meespreken: ,,Wij vinden het heel waardevol om in gesprek te zijn met alle leeftijdsgroepen en daarom gaan we in het volgende seizoen een jeugdraad oprichten! In de jeugdraad neemt een aantal van onze jeugdleden plaats. Ongeveer 4 keer per jaar zullen we bij elkaar komen en vergaderen over zaken die op dat moment spelen binnen de club of over zaken die de jeugdleden zelf aandragen. Lijkt het jou leuk om mee te praten, je mening te geven en jouw leeftijdsgroep te vertegenwoordigen èn ben je tussen 12 en 18 jaar oud? Meld je dan voor 1 juni 2023 aan.”
  • Meerburg: ,,Afgelopen week bereikte ons het droevige bericht dat Thijs de Wit op 80-jarige leeftijd is overleden. Thijs was in de jaren zeventig van de vorige eeuw een rots is de branding in de verdediging van ons eerste elftal, waarmee we een aantal kampioenschappen en promotie behaalden. Thijs stond bekend om zijn eerlijke, rustige en standvastige houding in de groep, waaraan iedereen zich aan optrok. Hij is jarenlang een zeer gewaardeerd lid van onze Meerburg familie geweest en heeft, na beëindiging van zijn voetbalcarrière, tot op hoge leeftijd de wedstrijden van ons eerste team bezocht. Wij wensen zijn familie veel sterkte toe, voor nu en in de toekomst.”
  • Woubrugge een suf, ingeslapen dorp? Nou, nee: ,,De traditionele seizoensafsluiter staat weer voor de deur en wordt dit jaar in een vernieuwd galajasje gestoken. De verlengde speelkalender én de drukke festival agenda van één ieder zorgt ervoor dat het dit jaar niet op vrijdagavond, maar op zaterdagmiddag (de laatste speeldag, 27 mei thuis tegen Zevenhoven) plaats vindt. Na de wedstrijd van VVW 1 zal het festijn (bij goed weer) onder de Caribische zon op het terras losbarsten!”
  • De knaller tussen MMO en Bernardus werkt de schaduw vooruit: ,,Met nog 2 wedstrijden te gaan maakt MMO 1 een serieuze kans op het kampioenschap. In de race om de titel kan ons vlaggenschip alle steun en support gebruiken bij de thuiswedstrijd tegen Bernardus aanstaande zaterdag. Daarom dagen we alle jeugdleden uit om samen met vriendjes en vriendinnetjes de komende week mooie spandoeken te maken. Deze kunnen jullie dan op laten hangen op zaterdag 20 mei tussen 11:00 en 12:00. De jeugdcommissie zal helpen bij het ophangen. De spelers van MMO 1 kiezen vervolgens het mooiste spandoek en de makers daarvan krijgen een gave prijs.”
  • De PR afdeling van Bernardus zette op Twitter een werkelijk schitterend filmpje met als thema de komende ontmoeting. Driewerf chapeau voor deze professionele clip. MMO twitterde terug met een pakkende tekst. Het wordt een fantastische middag in Hoogmade. ZIE ONDERSTAANDE LINK!
  • Opvallend: in de zevende klasse wordt komende zaterdag het duel DoCoS 7 tegen DoCoS 4 afgewerkt. De aftrap is om 11.45. Op zich al leuk dat twee teams van dezelfde club tegen elkaar aantreden, maar het gaat bij deze sessie om de titel! DoCoS 7 leidt de dans met 48 punten uit achttien duels. DoCoS 4 staat tweede met 42 punten, maar dan slechts uit 16 wedstrijden. HVZ 2 is derde, maar kansloos voor de schaal. Totaal worden er in deze klasse twintig wedstrijden afgewerkt. Welllicht de moeite van het kijken waard dus deze clash.

https://www.facebook.com/SVBernardus/videos/260589939859722?locale=nl_NL

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read