HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasse‘Haags kwartiertje’ bezorgt Voorschoten’97 zege bij Die Haghe

‘Haags kwartiertje’ bezorgt Voorschoten’97 zege bij Die Haghe

-

Eerste klasse C (zaterdag) – Bij de ontmoeting tussen Die Haghe en Voorschoten’97 stond het lange tijd gelijk (1-1). Beide ploegen leken genoegen te moeten nemen met een punt, maar een ‘Haags kwartiertje’ zorgde ervoor dat er toch een ploeg was die met de drie punten het veld afstapte. In het laatste deel van de wedstrijd waren het echter niet de gastheren die een voorbeeld namen aan de befaamde laatste vijftien minuten van hun stadgenoot ADO Den Haag, maar de bezoekers die voor een fraai slotakkoord van de wedstrijd zorgden. Nadat eerst Marvy Zijl tien minuten voor tijd zijn ploeg naar een voorsprong had gekopt, was het vervolgens Jim van der Krogt die met twee treffers de wedstrijd definitief op slot gooide (1-4).

Voorschoten’97-doelman Wesley Storm blikte terug op de wedstrijd. ,, We kwamen via een treffer van Thom Wijnalda al vroeg op voorsprong. Na een half uur spelen kwam Die Haghe, via een wat gelukkig doelpunt, op 1-1 en met die stand gingen we ook richting kleedkamer. De wedstrijd werd gespeeld op een drassig natuurgrasveld en dat, gecombineerd met de steeds slechte weersomstandigheden, zorgde ervoor dat goed voetbal nauwelijks mogelijk was. Uiteindelijk beslisten wij de wedstrijd in het laatste kwartier. Vorige week tegen FC Skilzz waren wij wat ongelukkig en verloren wij die pot wat onnodig, maar nu viel het kwartje gelukkig wel onze kant op. Ja, de voorlaatste treffer van Jim van der Krogt was inderdaad de kers op de taart. Hij zag dat de keeper van Die Haghe, Justin van Look (die met V97 en Van der Krogt eerder promoveerden naar de eerste klasse, red.) te ver voor zijn doel stond en schoot de bal vanaf eigen helft binnen. Zo’n doelpunt maken is beslist niet eenvoudig, maar Jim liet weer zien wat een geweldige traptechniek hij heeft. We zijn de competitie wat moeizaam begonnen, maar denk dat we nu de stijgende lijn te pakken hebben’’, aldus de doelwachter.

Storm, aan het begin van het seizoen overgekomen van SVC’08, behoedde bij een 1-1 stand met een fraaie redding zijn ploeg voor een achterstand en had daarmee een belangrijk aandeel in de overwinning van zijn team. Vervolgend:,, Ik kende, mede door privéomstandigheden, een wat lastig begin bij Voorschoten’97, maar heb inmiddels mijn draai hier gevonden. Als keeper wil je graag punten pakken voor je team en dan is het lekker als je zo’n redding kan verrichten. Volgende week staat de derby tegen Valken’68 op het programma. Ik  begreep van de jongens dat dit altijd mooie potjes zijn om te spelen. Ik kijk er in ieder geval erg naar uit’’, zo eindigde de doelman.

Die Haghe – Voorschoten’97 1-4 (1-1) 15. Wijnalda 0-1, 30. Koegler 1-1, 80. Zijl 1-1, 82. Van der Krogt 1-3, 90. Van der Krogt 1-4.

Basisopstelling Voorschoten’97: Storm, Reinders, Hoogenboom, Van der Voorst, Zijl, (Mo) Maatoug, Van der Krogt, El Khiraoui, Smith, Wijnalda, (Tougie) Maatoug.