zaterdag, april 27, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseWanprestatie Voorschoten’97 bij VELO (7-1)

Wanprestatie Voorschoten’97 bij VELO (7-1)

-

Eerste klasse B (zaterdag) – Voorschoten’97 beleefde zaterdag op bezoek bij runner-up VELO een dramatische voetbalmiddag. De formatie van Jonathan Jonk kende in Wateringen een collectieve offday en kreeg van de gastheren alle hoeken van het veld te zien. Dit resulteerde uiteindelijk in een 7-1 nederlaag, de grootste verliespartij voor de groen-gelen in jaren.

Voorschoten’97-middenvelder Benjamin Beumer keek  kort na afloop van de wedstrijd nog wat beduusd terug op de stevige oorwassing van zijn ploeg. Beumer: ,,Ik denk dat dit de allerslechtste wedstrijd was die ìk in zeven jaar tijd als selectiespeler van Voorschoten’97 heb meegemaakt. Ik kan er lang of kort over zijn: het was op alle fronten waardeloos vandaag. Deze grote nederlaag zagen we ook echt niet aankomen, want we hebben een grote groep en in principe is iedereen fit. Het lag ook niet aan onze inzet, maar voetballend wilde het gewoon niet lukken vandaag. Bij de rust stonden we al met 3-0 achter. Je hebt dan nog een beetje hoop dat in de tweede helft de ommekeer nog kan komen, maar een minuut na de rust krijgen we al de 4-0 om de oren. Dan speel je eigenlijk een verloren partij en duurt zo’n tweede helft erg lang.”

Vervolgend: ,,Twintig minuten voor tijd staat het 7-1 en dan wil je het liefst dat de scheidsrechter snel affluit.  Ik moet ook de credits aan VELO geven, want die jongens speelden gewoon een prima wedstrijd. Natuurlijk doet deze wanprestatie pijn, maar ik ga ervan dat dit een incident is. We hadden juist het idee dat het laatste weken weer wat beter ging, dus vandaag uithuilen en weer opnieuw beginnen. Volgende week krijgen we  direct een mooie kans op revanche, want dan komt koploper Die Haghe op bezoek’’, keek Beumer alweer vooruit.

Jonk tenslotte: ,,Een lange en pijnlijke middag waarin we geen moment in de wedstrijd zijn gekomen. Hier zullen we dinsdag zeker nog over praten, maar je moet ook niet te lang stil staan bij een dergelijke zeperd. We zullen zaterdag moeten reageren met een antwoord op deze compleet mislukte missie. Ik heb er nog steeds vertrouwen in dat we met deze ploeg bij de top drie kunnen eindigen. Voetballend is het vaak in orde. Deze uitbeurt bij VELO kunnen we daar meer dan helaas niet aan toevoegen.”

VELO – Voorschoten’97 7-1 (3-0). 10. Van Mierlo 1-0, 25. Das 2-0, 40. Meinema 3-0, 46. Van Mierlo 4-0, 60. Van Mierlo 5-0, 63. Smith 5-1, 65. Meinema 6-1, 70. Vogel 7-1.

Basisopstelling Voorschoten’97: Kwant, Verplancke, Hoogenboom, Van der Vorst, Nomen, Simonis, Reinders, Beumer, Van der Krogt, Maatoug, Wijnalda.

 

 

Must Read