donderdag, mei 2, 2024
HomeZaterdagDerde klasseKoudekerk tankt vertrouwen met uitzege (plus foto's)

Koudekerk tankt vertrouwen met uitzege (plus foto’s)

-

Derde klasse A (zaterdag)- De gastheren uit Kudelstaart waren de competitie voortvarend begonnen met twee overwinningen. De opponent uit Koudekerk daarentegen had nog nul punten vergaard en miste door rode kaarten in de wedstrijd tegen TAVV ook nog eens Sander Schmand en Ricardo van Rijswijk.

Er stond dus wel wat spanning op de wedstrijd mede door dat RKDES in het vorige jaargang heeft aangetoond een zeer lastig te bespelen tegenstander is.
Dat bleek ook weer in de openingsfase van de wedstrijd op het mooie sportpark.
RKDES startte voortvarend en probeerde een gaatje te vinden in de formatie van Jarno Verweij.

Beide trainers opteerden voor een 1:4:3:3 formatie met een opbouw van achteruit en de intentie om hoog druk te zetten. Vanuit een voetbalmoment met juiste keuzes aan de bal en veel snelheid in de uitvoering wist Jari Meertens (de nieuwkomer heeft zich snel aangepast en in de basis gespeeld) Akke Pennin te bereiken. Diens aanname liet te wensen over, maar de bal kwam daardoor vrij gelukkig panklaar te liggen voor Yvar de Groot die wel raad wist met dit buitenkansje en via de binnenkant van de paal de 0-1 bewerkstelligde. Zijn onlangs overleden oma zal het van boven met tevredenheid hebben aanschouwd.

Niet lang daarna wist de nieuwe Koudekerkse spits Youri Looyestijn, ook snel aangepast en geïntegreerd binnen de groep, wederom Pennin weg te sturen. Ditmaal kapte de rechtsbuiten zich goed vrij en schoot de 0-2 onberispelijk binnen.
Dit gaf Koudekerk een boost en een goede fase brak aan. Echter aan de stand veranderde niets en dus gingen de beide ploegen rusten met een 0-2 stand.

Trainer Raymond de Jong paste wat wissels toe en daar ging RKDES zeker niet minder van spelen. Het werd drukker en drukker voor de neus van doelman Roy Dorrepaal.
Af en toe was er wel een uitbraak waarbij de goed op dreef zijnde Sem van Aalst een aantal keer gevaarlijk doorbrak op de linkerflank, helaas kon Koudekerk het niet omzetten in doelpunten.

Een goede individuele actie van rechtsbuiten Maarten van Putten leverde een lage voorzet op die spits Benjamin van Gastelen met een hakballetje promoveerde tot de 1-2. De druk zat weer op de ketel.

Trainer Verweij paste zijn formatie aan en ging over in een 1:5:3:2 waarbij de ruimtes klein moesten worden gehouden zodat de gastheren er moeilijk doorheen konden voetballen.
Ondanks het aandringen van de gastheren werd er niet meer gescoord en konden na ruim 96 minuten voetbal de Koudekerkse armen omhoog na het fluitsignaal van de heer Jordi Bizid. Na afloop heerste er een opgeluchte sfeer in de kleedkamer, de eerste punten waren binnen en dat gaf extra smaak aan het te nuttigen pilsje bij de Gruttolaan bewoners.

Basisopstelling RKDES: Kraak, Reguiro Pons, Meuldijk, Westerman, Schreven, Zorn, Van Veen, Van Den Bergen, Van Putten, Van Gastelen, Onderwater.

Opstelling VVK: Dorrepaal, Van Der Zwet, Fabian Roosenbrand, Jorin Roosenbrand, De Boer, Meertens, De Groot, Van Den Berg, Pennin, Van Aalst, Looyestijn.

Foto’s: met dank aan VV Koudekerk

Ronald Rosdorff
Ronald Rosdorff
Ex-trainer van diverse regioclubs, nu TC bij Koudekerk. Analist, graag gezien, sinds de lente van 2016 redactielid. Humor is hem niet vreemd.

Must Read