zaterdag, april 27, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97 (za) na sterk begin puntloos bij hekkensluiter

Voorschoten’97 (za) na sterk begin puntloos bij hekkensluiter

-

Eerste klasse C (zaterdag) – Voorschoten’97 opende het kalenderjaar met een uitbeurt bij rode lantaarndrager Nootdorp. De Adegeest-ploeg opende voortvarend en stond binnen een kwartier spelen met 0-2 voor, maar in het resterende gedeelte van de eerst helft draaiden de gastheren de score volledig om (3-2). Thom Wijnalda leek een kwartier voor tijd zijn ploeg aan een punt te helpen, maar in de slotminuut sloeg de thuisploeg via een treffer van Koen van der Gaag opnieuw toe (4-3). Door deze nederlaag zakten de geel-groenen naar de voorlaatste plaats op de ranglijst.

Voor Voorschoten’97-aanvoerder Wijnalda was de nederlaag van zijn ploeg een bittere pil. ,,We hadden het ons vooraf heel anders voorgesteld. De competitie hervatten met een nederlaag bij de hekkensluiter is natuurlijk niet iets wat je wilt. Zo zag het er in het begin van de wedstrijd trouwens ook helemaal niet naar uit. We begonnen de wedstrijd met heel goed voetbal, de bal ging lekker rond, maken twee goede doelpunten via Miquel Boersma en de 0-2 was dan ook dik verdiend. Nootdorp kwam er in deze fase totaal niet aan te pas, maar uit het niets maken zij, met een overigens schitterende treffer, de 1-2.

Voor Nootdorp was dit het sein om er een fysieke wedstrijd van te maken. ,,We lieten ons verleiden om mee te gaan in die strijd, waardoor we niet meer ons eigen spelletje speelden. Binnen no time stonden we met 3-2 achter en dat was ook de ruststand. Ook in de tweede helft bleef het een verhitte wedstrijd. De scheidsrechter trok in totaal liefst 13 gele kaarten, 9 gele kaarten voor Nootdorp en 4 gele kaarten voor ons. Het lukte ons een kwartier voor tijd om op gelijke hoogte te komen, ik kon van dichtbij scoren na goed voorbereidend werk van Nassim El Khiraoui. Nootdorp zette hierna alles op alles om de drie punten binnen te halen door nog een extra spits in te brengen en in de laatste minuut scoren zij na een omschakelmoment de 4-3.”

,,Het klinkt na deze nederlaag misschien gek, maar we hebben niet het gevoel dat we nu de boel overhoop moeten gooien of zo. Het zou anders zijn als we geen kansen creëren of geen doelpunten maken, maar daar ligt bij ons het probleem niet. Ik zie ook dat we op de ranglijst nu op de een na laatste plaats staan, tegelijkertijd behoren we ook tot de clubs die in deze klasse de meeste doelpunten hebben gemaakt. Het is ook dit jaar weer een bizarre competitie. Iedereen kan van elkaar winnen. Volgende week spelen we thuis tegen koploper RKDEO. Als we erin slagen om komende zaterdag het niveau van de eerste twintig minuten langer vast te houden, dan zie ik beslist mogelijkheden voor ons’’, aldus de aanvaller tot besluit.

Nootdorp – Voorschoten’97 4-3 (3-2). 7. Boersma 0-1, 12. Boersma 0-2, 22. Van der Gaag 1-2, 23. Van Maaren 2-2, 35. Van Rijswijk 3-2, 76. Wijnalda 3-3, 90. Van der Gaag 4-3.

Basisopstelling  Voorschoten’97: Van der Niet, Zijl, Hoogenboom, Nomen, Reinders, Maatoug, El Khiraoui, Van der Krogt, Boersma, Wijnalda, Maatoug.